Neverending Romance


© VRL-01811
Virallinen nimi Neverending Romance "Nessu" Rekisterinumero VH19-230-0016
Rotu, sukupuoli reininhevonen, tamma Väri, säkäkorkeus ruunikonkimo (EE/Aa/Gg), 167 cm
Syntymäaika, ikä 20.12.2019, 6v. Ikääntyminen 4v. 20.01.2020, 6v. 20.03.2020, ikääntyy satunnaisesti
Kasvattaja Alondra Omistaja Alondra, VRL-10878
Painotus koulupainotus Koulutustaso Grand Prix

Jos Nessu jotain osaa, niin ottaa lunkisti. Se on rauhaisan mielenhallinan mestari. Nessua on sen puolesta helppo käsitellä, ettei se koskaan ryhdy mihinkään töllöntöihin. Tammaa voi siis hoitaa ilman pelkoa siitä, että hevonen ryhtyisi fyysisesti satuttamaan. Tosin hoitajan hermot kyllä voivat toisinaan joutua koetukselle, kun Nessu on niin samperin hidas kaikessa mitä se tekee. Sillä ei ole koskaan mihinkään kiire ja ainoan kerran elämässään, kun Nessu voi hieman mulkaista ikävästi tai jopa vinkaista mielenosoituksellisesti on silloin, jos ympärillä elävillä olennoilla on liian kova meno päällä. Nessun kanssa tulee siis käyttäytyä rauhallisin elein. Tosin on kuitenkin osattava olla tarpeeksi napakka, mutta Nessun haluamalla lempeällä ja mairittelevalla tavalla, koska muuten tamman kanssa saa tallistakin kävellä tunnin ulos.

Nessussa on jonkin verran seurallisen hevosen piirteitä. Se ei pistä pahakseen karsinaantulijaa, mutta ei se jaksa mitään suurieleistä tervetuliaisseremoniaa pistää pystyyn. Tamma yleensä korvat hörössä hörisee omiaan huomatessaan jonkun tulevan sen luo. Rapsutuksista Nessu pitää kovasti, mutta se enemmänkin odottaa, että hoitaja tulee sen luo kuin päinvastoin. Harjaustoimenpiteiden aikana ei ole asiaa, josta polemiikkia syntyisi, minkä vuoksi Nessu onkin oikein mukava tässä tilanteessa. Tammakin tykkää, kun ei sen tarvitse muuta tehdäkään, kun jököttää paikallaan. On täysin normaalia, että tamma on tallissa kuin eräänlaisen utuisen pilven ympräöimänä. Vasta ulkoilmaan päästyään se hieman virkistyy ja pälyilee ehkä aktiivisemmin ympärilleen. Taluttaessa Nessu seuraa perässä, joskus jopa liiankin kaukana perässä. Se lampsii ja lompsii rennonletkeästi sinne minne sitä ikinä kuskataankaan. Harvoin se pistää kenellekään hanttiin lukuun ottamatta niitä ihmisiä, jotka nykivät kokoajan narusta reippaamman tahdin merkiksi. Tällaisiin hätähousuihin Nessulla menee hermo.

Ratsastaessa Nessusta saa irti enemmän. Koulukiemuroihin tuntuu tämä tamma olevan luotu. Jo pelkkä satulaan kapuaminen saa tamman hieman säpäkämmäksi, vaikka se tosin kyllä on vielä aika maltillista energiaa. Nessu on herkkä, mutta silti se tarvitsee toimiakseen vaativa avut. Tällainen yhdistelmä saattaa joitakin ratsastajia hieman hämmentää. Nessun ratsastamisen salat opittuaan tammasta tulee ratsastajan yksi suosikeista, se on ihan saletti. Mikäli ratsastaja tuudittuu vain siihen faktaan, että täytyy käyttää kevyitä apuja, ja unohtaa sen, että Nessu luistaa työnteosta kyllä, jos ei sille aseta rajoja ja vaadi asioita, niin kamelin askellus on varmaa. Nessun saa yllättävän nopeasti verrytteltyä, jos se vain on tarpeeksi tehokasta. Mikään laiska Nessu ei ole eikä lämpene hitaasti, mutta mukavuudenhaluinen kyllä - henkeen ja vereen. Jos se siis sattuu huomaamaan, että jokin toimintatapa on hieman helmpopi eikä sitä vaadita pois tästä toimintatavasti, tekee se kaikki mahdolliset tehtävät tällä tavalla. Käynti ja ravi ovat aina olleet Nessun lempiaskellajeja, ja niissä se toimii parhaiten. Koskaan käynnin aikana ei ole tullut ongelmia, etteikö Nessu malttaisi astua askelta rehellisesti esimerkiksi vauhdikkaan lisätyn laukan jälkeen. Tällaisissa tilanteissa on oltava aina varuillaan, ettei paketti lössähdä hitaampaan askellajiin tai tempoon siirryttäessä, koska siihen on kaikki mahdollisuudet ratsastajan ollessa liian lepsu.

Nessulla on pari hevoskaveria, jonka kanssa se tulee juttuun. Ilkeä tamma ei ole kenellekään eikä se juuri koskaan joudu riitoihin kenenkään kanssa. Kuka tahansa ei kuitenkaan jaksa Nessun yltiörauhallista otetta elämään. Yleensä tamma siis viettää aikaa jo vähän vanhempien hevosrouvien kanssa, joilla ei ole enää niin paljon energiaa riehua kuin nuoremmilla tovereillaan. Kilpailutilanteissa Nessu on kylmähermoinen ja edelleen tapansa mukaisesti rauhallinen. Minkäänlaisia hermostumisen merkkejä ei tästä hevosesta voi lukea. Joko se piilottaa ne niin hyvin tai sitten se ihan oikeasti ei stressaa mistään. Jälkimmäinen vaihtoehto kuulostaa ihan järkeenkäypältä kun Nessun yleistä elämäntapaa miettii. Nessu ei ole mikään esiintymisiä rakastava hevosyksilö, mutta kun se tietää osaavansa ja tuttu ratsastaja selässä turvaamassa hommaa, niin voihan se käydä vähän pyörähtämässä tuhansien silmäparien edessä.

i. Neverending Dream
KTK-II, KWPN-II
kwpn, mkm, 168 cm
ii. Neverending Story
KTK-II, KRJ-I
kwpn, rnkm, 167 cm
iii. Neverending Land (KWPN)
KTK-II, KRJ-II
iie. Maud (WESTF)
KTK-II, KRJ-II
ie. Oldfinion Quichwarz
KTK-II
kwpn, rn, 167 cm
iei. VIR MVA Ch Schwarz 'D Gold (KWPN)
KTK-I, KRJ-I, YLA1, KWPN-II
iee. VIR MVA Ch Quintessence (OLD)
KTK-II, KRJ-III, YLA3
e. Soléne von Lark
KTK-II, KV-I
rhld, rn, 165 cm
ei. Santiano von Lark
KTK-II, KRJ-I, KV-II
rhld, m, 163 cm
eii. San Barbados (TRAK)
KTK-II
eie. Chenell (KWPN)
KTK-II, KRJ-I, ERJ-I, YLA1, KWPN-1
ee. VIR MVA Ch Solana von Lark
VSN W. Ch, KTK-II, KRJ-I, YLA3
rhld, mkm, 168 cm
eei. Aráta (RHLD)
KTK-II, KRJ-II
eee. Switchblade Romance (RHLD)
KRJ-II, YLA2
LUE SUKUSELVITYS

Jälkeläiset


Nessu ei ole tarjolla jalostukseen.
RHLD-o/t. varsan nimi s. 00.00.2020 i. isän nimi om. omistaja meriitit

Kilpailutulokset

Hevonen on kilpailee porrastetuissa kilpailuissa.

Kouluratsastuksessa pisteitä p
Kouluratsastuksessa tasolla 0/10Kuuliaisuus ja luonne p
Tahti ja irtonaisuus p


11.07.2020 Safiiritiikerin Kilpailukeskus, tammat (07/12) irtoSERT, tuom. Terhi
28.06.2020 Safiiritiikerin Kilpailukeskus, puoliveritammat (01/07) BIS8, MVA-sert, tuom. Terhi

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Lue päiväkirjamerkintöjä ja valmennuksia

VIRTUAALIHEVONEN - A SIM GAME-HORSE