kuollut huhtikuussa 2020

Solana von Lark


© scirlin
Virallinen nimi Solana von Lark "Solana" Rekisterinumero VH15-230-0001
Rotu, sukupuoli reininhevonen, tamma Väri, säkäkorkeus mustankimo, 168 cm
Syntymäaika, ikä 11.02.2014, 14v. Ikääntyminen 4v. 11.03.2014, 6v. 25.03.2014, ikääntyy 3 kk = 1 vv
Kasvattaja Alondra Omistaja Alondra, VRL-10878
Painotus koulupainotus Koulutustaso Grand Prix
  • Kantakirjattu II -palkinnolla helmikuun tilaisuudessa 2015: 19 + 19 + 20 + 18 = 76p
  • VIR MVA Ch -arvonimi myönnetty 18.04.2020
  • VSN World Champion -arvonimi myönnettty 27.04.2016
  • Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa I -palkinnolla marraskuun tilaisuudessa 2019: 7 + 44 + 25 + 25 + 1 = 102p
  • Palkittu yleislaatuarvostelussa YLA3 -palkinnolla marraskuun tilaisuudessa 2019: (0+0) + 26 (19+7) + 17 + 16 + 5 = 60p

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur aipiscing elit. Nunc egestas vulputate arcu, ut posuere nibh vestibulum ut. Maecenas sagittis libero vel nunc accumsan blandit. Proin bibendum blandit orci, facilisis porttitor odio elementum et. Morbi lectus magna, sollicitudin sed fermentum a, dapibus at enim. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur aipiscing elit. Nunc egestas vulputate arcu, ut posuere nibh vestibulum ut. Maecenas sagittis libero vel nunc accumsan blandit. Proin bibendum blandit orci, facilisis porttitor odio elementum et. Morbi lectus magna, sollicitudin sed fermentum a, dapibus at enim.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur aipiscing elit. Nunc egestas vulputate arcu, ut posuere nibh vestibulum ut. Maecenas sagittis libero vel nunc accumsan blandit. Proin bibendum blandit orci, facilisis porttitor odio elementum et. Morbi lectus magna, sollicitudin sed fermentum a, dapibus at enim. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur aipiscing elit. Nunc egestas vulputate arcu, ut posuere nibh vestibulum ut. Maecenas sagittis libero vel nunc accumsan blandit. Proin bibendum blandit orci, facilisis porttitor odio elementum et. Morbi lectus magna, sollicitudin sed fermentum a, dapibus at enim.

i. Aráta
KTK-II, KRJ-II
rhld, m, 163 cm
ii. Achilles
rhld, m, 160 cm
iii. Adonis rhld, mrn, 162 cm
iie. Wendi rhld, rn, 167 cm
ie. Winnifred
rhld, m, 166 cm
iei. Alptraum rhld, vrt, 166 cm
iee. Wioletta rhld, mrn, 170 cm
e. Switchblade Romance
KRJ-II, YLA2
rhld, rnkm, 163 cm
ei. Wetterfahne
rhld, mkm, 172 cm
eii. Pilot's Son rhld, mkm, 164 cm
eie. Müller's Rosamunde rhld, m, 162 cm
ee. Swithcblade Reizend
rhld, m, 163 cm
eei. The Pride of Viktor rhld, prn, 171 cm
eee. Switchblade Reizvoll rhld, rt, 159 cm
LUE SUKUSELVITYS

ii. Achilles on pienehkö reininhevosori, joka kilpailee ahkerasti Saksassa ja sen naapurimaissa. 12-vuotias hevonen kilpailee Grand Prix tasolla ranskalaissyntyisen ratsastajan alla. Mahtavan lennokkaat liikkeet ja aito työnilo ovat piskuisen orin valttikortit, joilla se hyvin usein nappaa koko potin itselleen. Vaikka selästä käsin Achilles on nöyrä ja tekee hommat pienestäkin avusta, on homma hieman toisenlainen kun päästään selästä alas. Mikään mahdottomuushan ori ei ole, mutta jonkin asteista kränää saattaa aiheutua hoitajan ja hevosen välillä vaikkapa silloin, kun Achilles on narun päässä ja haluaa päinvastaiseen suuntaan taluttajansa kanssa.

iii. Adonis on Intermediate tasolla kilpaileva ori, joka työskentelee mielellään ratsastajansa kanssa. Herkkäsuinen ori on melko hankala ratsastaa, mikäli on tottunut vahvoihin apuihin. Usein ori kieltäytyy tekemästä mitään tai sitten siitä tulee todella painava kädelle ja kaasukin toimii siloin liian hyvin. Adonis on rakenteeltaan huippuluokkaa, minkä vuoksi siitä tuli hurjan suosittu jalostusori saadessaan hieman julkisuutta ja päästessään ihmisten tietoisuuteen. Tällä hetkellä 18-vuotiaalla orilla on peräti kaksikymmentä jälkeläistä, joista suurin osa on päätynyt kansainvälisille koulukentille pyöriskelemään. Luonteeltaan tasapainonen Adonis on kasvattajansa Simon Riemannin yksi suursuosikeista, joten ori otettiin avosylin vastaan kilpailu-uransa lopetettuaan ja siirryttyään eläkkeelle.

iie. Wendi on tammamainen otus, joka on toiminut enemmänkin siitoshevosena kuin kilparatsuna. Vaikka se ei ole luonteeltaan maailman mahtavin, omaa se kuitenkin mitä parhaimman kropan. Upean Wendin saattaa usein löytää pomottelemasta tarhakavereitaan tai vihoittelemasta hoitajilleen. Yleensä se sooloilee omiaan eikä kuuntele laisinkaan mitä muilla on hommaan sanottavanaan. Wendi on pyöräyttänyt maailmaan tähän mennessä upeat kuusi varsaa, joista jokaisella on pientä jääräpäisyyttä havaittavissa. Nopeasti ovat kaikki varsat kuitenkin lähteneet omille teilleen, kun nuoret lupaavat kouluratsastajat ovat niiden ulkomuotoon ihastuneet.

ie. Winnifred oli leppoisa Grand Prix tason taituri, joka jätti jälkeensä vain yhden ainokaisen orivarsan. Tammalla diagnosoitiin syöpä, joka oli vienyt hevosen heikkoon kuntoon. Niinpä kävi, että synnytys oli Winnifredille liikaa ja hevonen menehtyi. Tamman varsa Aráta kuitenkin selvisi ja sai kunniatehtävän jatkaa upean luonteen omaavan ja taitavan kouluratsuemänsä kavionjälkiä. Ennen syöpädiagnoosia ja kuolemaansa hevonen nappasi nuorempana Saksan mestaruuden sekä tuli valituksi Saksan kouluratsastusjoukkueeseen EM-kilpailuihin. Maa sijoittui tuolloin toiseksi heti Hollannin jälkeen. Winnifred oli kuollessaan 13-vuotias, ja se ehti kilpailla Grand Prix tasolla vain puolitoista vuotta.

iei. Alptraum omaa nimen, joka ei paremmin voisi juurikin tätä hevosta kuvata. Ori on ehkäpä maailman kovatahtoisin otus, joka viipottaa menemään tuhatta ja sataa, mikäli ratsastajana on joku hento keijukainen. Fyysistä voimaa ei pidä kaihtaa, kun tämän kaistapää kanssa lähtee ulos karsinasta. Mikäli Alptraum saa olla omassa kopissaan, kaikki on hyvin ja hevonen saattaa jopa näyttää pieniä nautiskelun merkkejä hoitajan harjaustuokion aikana. Alptraum kilpailee Prix St Geroges tasolla, vaikkakin sillä olisi varmasti rahkeita enempäänkin. Luonteensa puolesta jatkokoulutus ei ole kuitenkaan onnistunut toivotulla tavalla. Hevonen on jäämässä lähiaikoina eläkkeelle kilpailemisesta, eikä orin tulevaisuudesta ole tietoa. Voi olla, että hevonen jää ruohonleikkuriksi, koska kovin moni ei ole siitä jalostusmielessä kiinnostunut. Alptraumilla on kuitenkin kolme varsaa, joista yhdestä kuoriutui todella lutuinen ja menestyvä tamma.

iee. Wioletta oli saksalaisen rikkaan rouvan silmäterä, joka lähinnä vain seisoi pihalla, söi ja lihoi. Tamma starttasi vaativia koululuokkia aluekilpailuissa, ja keräsikin hyvät sijoitukset. Hevoselle ei kuitenkaan löytynyt innokasta kilparatsastajaa, joka olisi jaksanut jatkaa tamman kanssa pidemmälle. Luonteeltaan Wioletta oli oman arvonsa tunteva otus, joka mielellään pomotteli ihmisiä, kiitos omistajan vapaan kasvatuksen ja lellimisen. Tamma varsoi elämänsä aikana kaksi varsaa, joista toinen ylsi aina Grand Prix tasolle asti, mitä pidettiin täysin mahdottomana.

ei. Wetterfahne on suhteellisen suurikokoinen ori, joka osaa myös käyttää kokoaan hyväkseen arempien käsittelijöiden kanssa. Kokeneempien kanssa ori on ihan mukava, mitä nyt saattaa kuitenkin testailla ja näyttää erittäin hapanta naamaa. Ratsuna Wetterfahne vaatii tehokkaat lämmittelyt, jotta se toimisi kunnolla. Orilla on kisattu kouluradoilla aktiivisesti ja menestyskin on ollut pääosin oikein hyvää. Jälkeläisiä orilla on 15 kappaletta, joille ori on osin onnistunut periyttämään vaativaa luonnettaan, mutta myös sulavia ja ilmavia liikkeitään.

eii. Pilot's Son on koulupainotteinen, erittäin menestynyt ori. Luonteeltaan se on erittäin reipas ori, joka on kuitenkin myös vaativa ja herkkä tapaus. Pilot's Son ei toimikaan ihan jokaisella ratsastajalla heti, vaan sen kanssa täytyy löytää yhteinen sävel, johon myös kuuluu hevosen herkkyyden huomioiminen. Kovat avut ovat ehdoton ei, jolloin ei orikaan suostu toimimaan. Jälkeläisiä orilla on 10 kappaletta, jotka ovat perineet isänsä korrektin rakenteen ja upeat liikkeet.

eie. Müller's Rosamundesta oli tarkoitus tulla omistajansa rusettihai koulukisoihin, mutta kaikki meni puihin, kun tamma loukkasi jalkansa laitumella ja siitä ei enää aktiiviseen ratsastukseen ollut. Omistaja ei kuitenkaan raskinut luopua tammasta, vaan siirsi sen kokonaan siitoskäyttöön. Luonteeltaan Rosamunde on kiltti, helppo ja luotettava, jonka takia se onkin monen tallityöntekijän lempihevonen. Jälkeläisiä sillä on kahdeksan kappaletta, joille Rosamunde sai opetettua edes hieman käytöstapoja ja periytyipä onneksi tamman hyvä rakennekin.

ee. Switchblade Reizend on luonteeltaan reipas opetusmestari, jonka kanssa on ollut monen lapsen ja juniorin opetella kouluratsastuksen salat, sekä tutustua kisaamiseen. Tamma on menestynyt kouluradoilla oikein mukavasti kokeneempienkin ratsastajien kanssa. Jälkeläisiä sillä ei kuitenkaan ole kuin kaksi kappaletta, koska omistaja ei ole tahtonut sitä enempää varsottaa. Varsoilleen Reizend on periyttänyt upeita liikkeitään.

eei. The Pride of Viktor oli upea kouluratsu, jolta löytyi energiaa vaikka muille jakaa. Vaikka ori oli myös omalla tavallaan tempperamenttinen, silti se oli oikea mamman poika. Kisoissa ori menestyi kiitettävästi, mutta valitettavasti orin tarina päätyi traagiseen hevoskuljetusonnettomuuteen trailerin suistuessa ojaan ja hevosen katkoessa jalkansa totaalisesti. Jälkeläisiä ori ehti saada ainoastaan yhden, jolle se onnistui periyttämään erinomaisen rakenteensa ja hienot liikkeet.

eee. Switchblade Reizvoll on rauhallinen ja reipas tamma, joka on tehnyt uransa tuntiratsuna. Se on toiminut myös alkeistunnilla varmuutensa vuoksi ja moni on siihen ihastunut sen helppouden takia. Reizvollin kanssa on miellyttävä työskennellä ja sen kanssa oppii myös asiat nopeasti, sekä vaivatta. Jälkeläisiä tammalla on teetetty kaksi kappaletta, jotka ovat perineet sen luonteen. Rakenne tammalla ei järin hyvä ole, joten se on onneksi jäänyt periytymättä varsoille.
Emän puolen sukuselvitys © Jaana K.

Jälkeläiset


Solana ei ole tarjolla jalostukseen.
RHLD-t. Solène von Lark s. 06.02.2016 i. Santiano von Lark om. VRL-10878 ktk-kelpoinen
OLD-o. Edmund von Lark s. 27.09.2015 i. Eduard von Lark om. VRL-00096 KRJ-II
OLD-t. Sarata von Lark s. 09.03.2015 i. Margravenus PB om. VRL-06303 VIR MVA Ch, VSN Nat-Ch, KTK-II,
KRJ-I, YLA2, KVJ AB

Kilpailutulokset


31.08.2019 - KRJ Cup - Kultahuisku - Intermediate I - 03/72
28.07.2015 - KRJ - Carbon Sporthorses - Grand Prix - 02/39
26.07.2015 - KRJ - Carbon Sporthorses - Grand Prix - 06/39
25.07.2015 - KRJ - Carbon Sporthorses - Grand Prix - 01/39
24.07.2015 - KRJ - Carbon Sporthorses - Grand Prix - 02/39
30.06.2015 - KRJ Cup - Hukkapuro - Grand Prix - 18/218
14.06.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 04/30
07.06.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 01/30
06.06.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 05/30
05.06.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 05/30
03.06.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 03/30
02.06.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 03/30
01.06.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 05/30
01.06.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 02/30
31.05.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 02/30
31.05.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 04/30
30.05.2015 - KRJ - Rêve de Haussea - Grand Prix - 03/30
30.05.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 02/30
29.05.2015 - KRJ - Rêve de Haussea - Grand Prix - 01/30
27.05.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 03/30
23.05.2015 - KRJ - Rêve de Haussea - Grand Prix - 05/30
23.05.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 04/30
21.05.2015 - KRJ - Rêve de Haussea - Grand Prix - 04/30
21.05.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 04/30
15.05.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 05/30
19.04.2015 - KRJ - Brynhild - Intermediate II - 02/15
19.04.2015 - KRJ - Oldfinion Dressage - Grand Prix - 04/30
11.04.2015 - KRJ - Oldfinion Dressage - Grand Prix - 03/30
10.04.2015 - KRJ - Rêve de Haussea - Grand Prix - 03/30
03.04.2015 - KRJ - Rêve de Haussea - Grand Prix - 04/30
02.04.2015 - KRJ - Oldfinion Dressage - Grand Prix - 04/30
12.03.2014 - KRJ - Serellenders - Grand Prix - 01/30
13.02.2015 - KRJ - Royan - Grand Prix - 04/30
11.02.2015 - KRJ - Eucarya Warmbloods - Grand Prix - 01/40
09.02.2015 - KRJ - Eucarya Warmbloods - Grand Prix - 02/40
04.02.2015 - KRJ - Delmenhorst - Intermediate II - 04/50
27.01.2015 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 01/30
26.01.2015 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 02/30
25.01.2015 - KRJ - Friesenstal Lycan - Grand Prix - 04/30
25.01.2015 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 04/30
22.01.2015 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 01/30
20.01.2015 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 02/30
31.12.2014 - KRJ Cup - KK Bailador - Prix St Georges - 07/79
30.11.2014 - KRJ Cup - Fiktio - Vaativa A - 07/107


18.04.2016 Satulinna, puoliveriset, tammat (04/12) RCH, tuom. taffel
16.04.2016 Royal Gear, muut puoliveritammat (02/11) RCH, tuom. Sirpa
25.03.2016 Friesenstal Lycan, muut lämminveriset (02/12) RCH, tuom. Nintsu
23.03.2016 Gestüt Westfeld, puoliveritammat (02/09) RCH, tuom. Sirpa
20.03.2016 Alondra, reininhevostammat (02/02) RCH, tuom. taffel
23.02.2016 Alondra, muut puoliveritammat (02/11) RCH, tuom. taffel
23.02.2016 Marvellous Herrings, puoliveritammat (01/12) CH, tuom. dookie
21.02.2016 Ionic, reininhevoset (01/04) SW1, tuom. Sirpa
14.12.2015 Marvellous Herrings, puoliveritammat (01/11) SW5, tuom. dookie
22.11.2014 Granstad, puoliveritammat (01/12) SW4, tuom. taffel

22.04.2020 Susiraja, hevostammat (07/09) BIS14, MVA-sert, tuom. Lissu T.
13.11.2019 Susiraja, puoliveritammat (05/12) irtoSERT, tuom. Lissu T.
06.10.2019 Alondra, Reininhevostammat (01/03) BIS5, MVA-sert, tuom. Miia Maria
23.04.2016 Alondra, Reininhevostammat (02/02) irtoSERT, tuom. Kati
11.04.2016 Rosenhof, Puoliveritammat (04/12) irtoSERT, tuom. Kati

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Lue päiväkirjamerkintöjä ja valmennuksia

VIRTUAALIHEVONEN - A SIM GAME-HORSE