Maroon Rogue


© Van Uytert
Virallinen nimi Maroon Rogue "Masa" Rekisterinumero VH19-013-0038
Rotu, sukupuoli oldenburginhevonen, ori Väri, säkäkorkeus tummanruunikko, 170 cm
Syntymäaika, ikä 01.09.2019, 11v. Ikääntyminen 3v. 01.10.2019, 6v. 01.01.2020, ikääntyy satunnaisesti
Kasvattaja Alondra Omistaja Alondra, VRL-10878
Painotus koulupainotus Koulutustaso Grand Prix
Maroon Rogue, tuttavien kesken pelkkä Masa, on super. Super mikä? Superihana, superhieno, supermahtava ja ihan vaan SUPER kaikessa mitä tekee. Hevosen nimi ei kyllä kuvaa Masan luonnetta laisinkaan (ulkomuotoa ehkä jonkin verran), mutta eihän se nimi miestä pahenna. Masaa ei tässä välttämättä edes olisi, jos en olisi peruuttanut myynti-ilmoitustani orin emästä, Loquacious Love -tammasta. Kaupittelin sitä jonkin tovin. Tamma on perusvarma suorittaja, joka oli kyllä menestynyt kilpailuissa aina Intermediate II -tasolle asti, muttei se muuten ihan rehellisesti sanottuna säväyttänyt. Yllätys yllätys, törmäsin kuitenkin nimensä mukaisesti upeaan Oldfinionin ilmestykseen. Pähkäillessäni tammaa tälle orille, oli Loquacious Love oiva valinta, ja se päätettiin jättää kotiin sillä samaisella sekunnilla. Masan isän, Oldfinioin Magnificentin, suku pullottaa ääriään myöten palkittuja yksilöitä kun taas emän puolelta löytyi suurimmaksi osaksi tasaisen varmoja kilparatsuja muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Loquacious Love tulee kyllä upeasta emälinjasta, minkä vuoksi uskalsin tällaisen siirron tehdä ja yhdistää nämä kaksi hevosta. Pistin toivoni isän tajunnanräjäyttävään sukuun ja sainkin aivan mahtavan yksilön!

Masa on tallin lyömätön ykkönen. Se on jo visuaalisesti niin hieno, että jo pelkästään sen takia siltä kestäisi ottaa vaikka mitä skeidaa niskaan. Tosin tämä ei ole tarpeellista, koska Masa on aivan ihana. Yksinkertaisesti tämän parempi luontoista oria saa etsiä kissojen ja koirien kanssa. Käsiteltäessä ori on täysi unelma. Sille on aivan sama, mihin se viedään, kunhan hoitaja vain on sen mukana eikä jätä sitä minnekään oman onnensa nojaan. Masassa on ehkä hitusen varovaisuuden vikaa. Orilla kestää tutustua uusiin asioihin. Toisinaan se on mahtava asia, koska tätä hevosta ei koskaan näe juoksemassa suinpäin suuntaan eikä toiseen. Aina ensiksi Masa hieman katselee sivusta, tunnustelee ja pohtii vaihtoehtojaan ennen kuin ryhtyy tuumasta toimeen. Pienen pientä nokannyrpistystä saattaa syntyä, kun satulavyö lasketaan alas satulan päältä. Tämä tarkoittaa sitä, että kohta se kiristetään ja Masa ei siedä sitä laisinkaan. Hienokäytöksinen ori ei kuitenkaan riehu tippaakaan vaan se tyytyy taittamaan korvansa niskaan, näyttämään erittäin hapanta naamaa ja pullistamaan vatsaansa. Hoitaja saa sitten yrittää ihan rauhassa ähkiä ja puhkua vyönlaiton kanssa.

Ratsukäyttäytyminen... Jatketaan samalla linjalla, super! Masan työmoraali on jotain aivan käsittämätöntä. Sen luonto oikein hinkuaa näyttämään ratsastajalleen osaamisensa. Aina yhtä valppaana ja reaktiivisena oleva kouluratsu on ilo silmälle ja vielä suurempi ilo selässä olevalle. Masan vikuroinnit johtuvat lähes poikkeuksetta rastastajan epätarkoista avuista, joista ori hämmentyy eikä tiedä kuinka toimia. Tuttujen ja kokemusta kartuttaneiden kouluratsastajien kanssa Masa on unelma. Masa ei kuumu lähes tulkoon ollenkaan. Reippaat lisäykset saattavat joskus lisätä hieman orin kierroksia, mutta koskaan ori ei ole hankala käsitellä sen takia, että se olisi innostunut liikaa. Yleensä se on niin, että riittää, että ratsastaja istahtaa hevosen selkään, ottaa ohjat käteen ja muistaa, että tämä hevonen kulkee lähes ajatuksen voimalla, joten kaikki turhan kovat avut voi jättää sinne niitä sekavia oreja varten. Tämä ori on käytöksellään kultamitalin ansainnut (ja ison kasan porkkanaa tietysti myös!).

Jos Masasta pitäisi huonoja puolia etsimällä etsiä (muutenhan tästä ei niitä siis löydy), olisi se ehdottomasti tuo hevosen ylivarovaisuus joissain tilanteissa. Tämä näkyy eniten tietysti uusilla kilpapaikoilla. Masa on aluksi hermostunut ihan silminnähtävästi. Raukka kun ei pura hermostuneisuuttaan ollenkaan muihin, kerää se ahdistusta sitten sisälleen. Tämä sisäinen ahdistus saattaa sitten purkaantua aivan yhtäkkiä todella omituisissa tilanteissa. Näihin kisaporukka ei saa reagoida torumalla ja kurittamalla Masaa, koska sen jälkeen voi heti heittää hyvästit iloiselle puurtaja-Masalle. Mikäli orilla ei ole itsellään hyvää fiilistä, on sen vaikea toimia missään tilanteessa. Nämä ovat ainoita hetkiä, kun Masalta saattaa pakka kaatua. Näitä hetkiä emme tietystikään halua, minkä vuoksi on hyvä pitää Masa mahdollisimman rauhallisena ja jättää kaikki ylimääräinen sählääminen kilpailutilanteissa pois.

i. VIR MVA Ch Oldfinion Magnificent
VSN-Ch, KTK-II, KV-I, YLA2
old, m, 170 cm
ii. VIR MVA Ch Oldfinion Masterpiece
VSN W-Ch, VSN R-Ch, KTK-I, KRJ-I, KV-II, YLA1
old, rt, 176 cm
iii. VIR MVA Ch Oldfinion Darius
KTK-II, KV-III
iie. VIR MVA Ch Oldfinion Mallory
VSN-Ch, KTK-III, KRJ-II, KV-II, YLA2
ie. VIR MVA Ch Queen vd Halor
VSN-Ch, KTK-II, KRJ-I, KV-II
old, rn, 162 cm
iei. Quercus vd Halor
KTK-III, KRJ-II
iee. Calettina vd Halor
KRJ-II
e. Loquacious Love
old, tprn to, 165 cm
ei. Eadwig von Lark
old, m to, 165 cm
eii. Eduard von Lark
KTK-III, KRJ-I, KV-II
eie. Ch Seren von Lark
VSN W-Ch, KTK-III
ee. VIR MVA Ch Luxorius Silk
VSN W-Ch, KTK-II, KRJ-I, YLA1
old, prn, 163 cm
eei. Luxorius de Poemé
KRJ-III
eee. Silken Keller
KATSO LAAJENNETTU SUKUTAULU
iiii. Duzedrawse VSN-Ch, KTK-I, KRJ-I, VVJ-I
iiie. VIR MVA Ch Adrianne KTK-II, KRJ-I, YLA2
iiei. Ch Mousseux Noir VSN-Ch, KTK-II, KERJ-I, YLA2
iiee. Sehnsucht KTK-III

ieii. VIR MVA Ch Quervain KTK-II, KRJ-I
ieie. VIR MVA Ch Dona Bella KTK-III, KRJ-I
ieei. Ch Boticelli KTK-III, KRJ-I
ieee. VIR MVA Ch Cerita KTK-III, KRJ-II
eiii. Emmerich VSN W-Ch, KTK-II, KRJ-I, YLA2
eiie. Jubilant von Fatima KTK-III, KRJ-II
eiei. Zircon
eiee. VIR MVA Ch Samorn Zaire VSN Nat-Ch, KTK-II, KRJ-I, YLA3

eeii. Laviar
eeie. Last Piece
eeei. Sirius KRJ-II, YLA2
eeee. Lilyrose

Jälkeläiset


Masa on tarjolla jalostukseen pitkäsukuisille puoliveritammoille.
KWPN-t. Aurelia Lind s. 05.01.2021 e. Aelinoria vd Halor om. VRL-14858 meriitit
FWB-t. Raspberry Road s. 30.01.2020 e. Rowena Mark om. VRL-14365 meriitit
OLD-o. Maroon Rascal KELS s. 01.10.2019 e. Oldfinion Wolle Nelia om. VRL-13369 meriitit

Kilpailutulokset

Hevonen kilpailee porrastetuissa kilpailuissa.

Kouluratsastuksessa pisteitä 0.00
Kouluratsastuksessa tasolla 0/11Kuuliaisuus ja luonne 0.00
Tahti ja irtonaisuus 0.00


30.11.2019 - KRJ Cup - Kaihovaara - Helppo A - 07/166
31.10.2019 - KRJ Cup - Harmaatuulen oriasema - Helppo A - 09/162

13.01.2020 Susiraja, puoliveriorit (03/11) irtoSERT, tuom. alaera
15.11.2019 Oldfinion Dressage, oldenburgorit (01/07) BIS1, MVA-sert, tuom. yersinio
13.11.2019 Susiraja, puoliveriorit (02/12) irtoSERT, tuom. Lissu T.
18.10.2019 Alondra, oldenburginhevosorit (01/07) BIS2, MVA-sert, tuom. VP

18.01.2021 Lallybroch, oldenburg, orit (01/09) SW3, tuom. Sirpa
10.01.2021 Ionic, oldenburginhevoset (02/10) RCH, tuom. dookie
09.01.2021 Adina, puoliveriset (02/08) RCH, tuom. Sirpa
21.12.2019 Lallybroch, oldenburg orit (01/06) SW3, tuom. Sirpa

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Lue päiväkirjamerkintöjä ja valmennuksia
14. syyskuuta 2019 - Aamutallin hämärissä
Kaikkialla on vielä hiljaista. Kello lyö puoli kuusi aamulla mukavan hämärän vielä velloessa yllämme. Aurinko ei nousisi vielä ainakaan tuntiin, ja minä olen jo paikalla ahertamassa, jotta kopukoille saataisiin ruuat naaman eteen. En ole vielä ehtinyt tutustua jokaiseen nelijalkaiseen Alondrassa, koska olinhan aloittanut vasta kuukausi sitten. Amanda painotti sitä, että saisin käyttää työaikaani vapaasti ratsujen kanssa luottamuksellisen siteen rakentamiseen. Minusta se oli hieno tapa, koska hevoset nyt vain tuuppaavat toimimaan paremmin, kun niille antaa aikaa tutustua sinuun. Minulle on jo tämän kuukauden aikana noussut salaiseksi suosikiksi upea tummanpuhuva oldenburginhevosori, Maroon Rogue. Aina näin aamuisin olen tehnyt tuttavuutta tämän jokseenkin hitaasti lämpenevän hevosotuksen kanssa. Se tunnistaa jo askeleeni, ja on alkanut lähipäivinä jopa kurkistelemaan käytävälle minut kuullessaan. Alkuaikoina se kyyhötti vain karsinan nurkassa eikä halunnut millään tulla luokseni. Se aloitti aamupalan syömisenkin vasta minun lähdettyäni kokonaan pois sen karsinan lähettyviltä. En tiedä kuikuileeko hevonen minun perääni nykyään vain sen takia, kun se on todennäköisesti yhdistänyt askeleeni siihen ruokakaukaloon lässähtävään mössöön. Välillä odottelen hetken ennen kuin kaadan ruuat orille. Juttelen sille kuulumisiani ja silittelen sen silkinpehmeää karvaa. Ikinä Masa ei ole kiirehtinyt ruokansa kanssa. Se odottaa niin tavattoman nätisti ja kuuntelee minun turhanpäiväiset avautumiset. Vasta sitten kun alan kauhomaan ruokaa sille, sen hörähdyksestä voi aistia pienen häivähdyksen nälkäisen otuksen kärsimättömyyttä.
VIRTUAALIHEVONEN - A SIM GAME-HORSE