Eduard von Lark

KUOLLUT ELOKUUSSA 2017

           

© High Offley Stud
Virallinen nimi Eduard von Lark "Eetu" Rekisterinumero VH15-013-0046
Rotu, sukupuoli oldenburginhevonen, ori Väri, säkäkorkeus mustankirjava (tobiano), 167 cm
Syntymäaika, ikä 14.03.2015, 9v. Ikääntyminen 3v. 14.4.2015, 6v. 5.5.2015, ikääntyy 3 kk = 1 vv
Kasvattaja Alondra Omistaja Alondra, VRL-10878
Painotus koulupainotus Koulutustaso ko. Intermediate II, re. 80 cm

Kantakirjattu III -palkinnolla elokuun tilaisuudessa 2015: 17 + 18 + 17 + 16 = 68p

Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa I -palkinnolla maaliskuun tilaisuudessa 2016: 9 + 42 + 22 + 20 + 15 = 108p

Palkittu kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa 4-vuotiaiden ryhmässä KV-II -palkinnolla
Rakenne: 10 Käynti: 4 Ravi: 2 Laukka: 2 Lisäpisteet: 3 Ratsastettavuus: 3 Luonne: 5 Suku: 0,5 = 29,5p

Luonnekuvaus

Eetu omaa vekkulin ulkonäön ja luonteen. Ori ei tee tarkoituksella pahaa. Se vain nyt sattuu olemaan hieman riehakkaampi yksilö kuin muut normaaleiksi kutsutut lajitoverinsa. Hoitotoimenpiteiden aikana saa varautua kolinaan, kilinään ja muihin ääniin. Orin ulottuville ei kannata jättää yhtään mitään irtaimistoa, koska se pahoinpitelee sen erittäin suurella todennäköisyydellä. Hieman kärsimättömän luonteensa vuoksi Eetu ei jaksa kovinkaan kauaa paikallaan seistä vaan sen on suorastaan pakko päästä tasaisin väliajoin pienelle happihyppelylle, minkä vuoksi hoitajat pitävät mieluusti harjaustuokiot lyhyinä. Narun päässä ori on tuntemattomille hieman hankala. Mikäli Eetun kunnioitusta ei saa itselleen, hevonen yrittää koko talutusreissun ajan sooloilla omaan suuntaan. Ihmiset, jotka osaavat pitää puoliaan ja ovat Eetun mielestä kunnioituksen arvoisia, saavat tämän pojan kulkemaan perässään vaikka ilman narua.

Kouluratsastus on Eetun heiniä. Se on kyllä yhteistyöhaluinen, mutta orin kärsimättömyys saattaa toisinaan koitua kohtaloksi. Eetu on myös erittäin herkkä ja loukkaantuu henkisesti varsin helposti, mikäli ratsastaja erehtyy suutuspäissään nykäisemään ohjasta hieman liian kovaa tai potkaisemaan napakammin kylkeen. Ori laittaa jarrut pohjaan sillä samaisella sekunnilla ja pahimmassa tapauksessa koko treeni on heitetty roskakoriin. Kaksi kärsimätöntä otusta eivät tuota hyvää tulosta, joten ratsastajan on omattava loputtoman pitkät hermot. Yleensä erimielisyyksiä saattaa syntyä siitä, että Eetu ei enää jaksa sadatta kertaa suorittaa samaa tehtävää. Jotta molemminpuolisilta kiukkupuuskilta säästyttäisiin, ratsastuksesta on tehtävä tarpeeksi mielenkiintoinen ja joka kerta erilainen. Koko valmennustiimiltä vaaditaan siis laajakirjoista mielikuvitusta, jotta Eetusta saataisiin parhaimmat puolet esiin. Maastossa Eetu on innoissaan niin kuin aina, muttei kuitenkaan lähde kiitämään hurjaa vauhtia, koska ratsastaja on usein pitämässä varsin vahvasti taaksepäin.

Suuren hälinän keskellä Eetu on kuin kotonaan. Sille tarjotaan niin paljon virikettä joka suunnasta, ettei ori ehdi turhautua yhteenkään asiaan. Tämä tarkoittaa myös sitä, että hevonen on jatkuvasti loikkimassa suuntaan jos toiseen ja tunkee turpansa ihan kaikkialle. Mistään ramppikuumeesta Eetu ei edes ole kuullut. Se on nimittäin aina yhtä iloisena ja valmiina verryttelyalueella. Sillä on järettömästi imua esiintymiskentälle, joten ratsastajalla on kova työ saada Eetu pysymään oikealla alueella aina kilpakentän ja verryttelykentän välisen portin luona. Jos Eetulta kysyttäisiin, se voisi esiintyä kaikkien kilpailijoiden puolesta.

Sukutaulu

i. Emmerich
KTK-II, KRJ-I
old, rnkm, 167 cm
ii. Eberhard
old, mkm, 163 cm
iii. Eckhard rhld, rtkm, 159 cm
iie. Diabelski old, m, 164 cm
ie. Kornblume Kezia
old, rnkm, 170 cm
iei. Vollmond old, rnkm, 168 cm
iee. Kornblume Kandake old, trn, 171 cm
e. Jubilant von Fatima
KTK-III
old, mrnkrj, 167 cm
ei. Jubilant von Vlek
old, mkrj, 168 cm
eii. Verfel old
eie. Jubilant von Aniek old
ee. Fantazja
rhld, rnkrj, 164 cm
eei. Geweldig Fedde old
eee. Fridja old

Jälkeläiset

SF-t. Cher du Roch s. 28.05.2016 e. Nouvion Chantal om. VRL-01811 ei meriittejä
OLD-o. Edvin von Lark s. 15.02.2016 e. Cretheis von Lark om. VRL-10345 KRJ-II
FWB-o. Edward F s. 16.12.2015 e. Scarlett F om. VRL-12454 tähän meriitit
OLD-o. Ezril von Gateaway s. 15.12.2015 e. Shchyolko von Gateaway om. VRL-14236 tähän meriitit
OLD-o. Edmund von Lark s. 27.09.2015 e. Solana von Lark om. VRL-00096 KRJ-II
OLD-o. Oldfinion Duncan s. 25.06.2015 e. Oldfinion Dancia om. VRL-06303 KRJ-II
OLD-o. Eadwig von Lark s. 25.04.2015 e. Seren von Lark om. VRL-10878 tähän meriitit

Kilpailutulokset

Kilpailee porrastetuissa tavoitteena hevosen maksimitaso Intermediate II
30.06.2015 - KRJ Cup - Hukkapuro - Helppo A - 07/280
30.04.2015 - KRJ Cup - Fiktio - Intermediate II - 05/162

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Lue päiväkirjamerkintöjä ja valmennuksia

11.01.2016 - Kouluvalmennus
Tänään oli Eetun vuoro päästä kunnon hikitreeniin. Se oli ollut alusta lähtien yllättävän yhteistyöhaluinen. Uskoakseni muutaman päivän totaalitauko kaikesta oli saanut sen mielen virkistymään ja asennoitumaan hommiin ihan uudella sykkeellä. Lämmittelin hevosta perussiirtymisillä, väistöillä ja kaarevilla urilla. Kun hevonen alkoi vertyä, pääsimme aloittamaan. Laukanvaihdot olivat olleet meille jo jonkin aikaa pienoinen murheenkryyni. Eetu tykkää usein rynniä vaihtoihin, minkä vuoksi se tulee vähän jännityneenä ja painaa ikävästi kädelle. Tein vaihtoja diagonaalilla joka neljännellä askeleella. Varmistin, että hevonen oli suoristunut rehellisesti ja, että se eteni reippaasti jo ennen diagonaalille kääntymistä. Parit ensimmäiset laukanvaihdot olivat niitä Eetun kuuluisia jyräämisiä. Minulta meinasi jo keinot loppua, kunnes yhtäkkiä ori alkoikin esittää varsin mallikkaita vaihtoja. Se oli pehmeästi avuillani, ja tuntui niin kevyeltä edestä, että jouduin ihan varmistelemaan ulkopuoliselta katsojalta, että onko se hevosen pää siellä tallella. Laukka oli rauhallista, mutta tarpeeksi pontevaa, joten minun oli superhelppo työstää vaihtoja. Muutamien loistavien vaihtojen jälkeen Eetu alkoi muistuttelemaan minua siitä, että nyt ollaan tätä hommaa tehty liian monta kertaa. Ennen kuin ori palaisi takaisin siihen katujyräksi, päästin sen hetkeksi kävelemään pitkän ohjan kera. Se oli ansainnut suuret kehut ja rapsutukset. Loppuun päätin tehdä vielä rauhallisia peruutusharjoituksia keskihalkaisijalla. Parin peruutuksen jälkeen Eetu alkoi ennakoimaan tehtävää, ja sooloili omiaan. Muutinkin hommaa niin, että välillä pistin hevosen siirtymään suoraan raviin, ja välillä taas peruuteltiin. Pari kertaa peruutus lähti vähän vinoon, mikä oli omaa huolimattomuuttani. Korjattuani asentoni suoraksi ja ohjasavut johdonmukaisiksi, peruutuksetkin olivat jota kuinkin suorat. Näiden harjoitusten jälkeen taputin hevosta ja aloitin loppuverryttelyt.

15.08.2015 - Kantakirjatilaisuus
Eetu sai kantakirjakelpoisuuden vanhempiensa kautta, ja melkeinpä heti minä olin jo kiikuttamassa rasavilliä penskaani kantakirjatilaisuuteen. Hommahan näytti jo heti alussa menevän penkin alle. Eetu kun pääsi perille ja ulos traileristaan, meinasi helvetti päästä irti. Orilla oli niin pirusti asiaa koko kilpaväelle, ettei se meinannut itsekään pysyä housuissaan. Kun alkuhuumasta, ja järkytyksestä, oli selvitty, alkoikin toinen kierros. Ihan ilman varoitusta. Ennen meidän vuoroamme, Eetu keksi, että hänen oli aivan pakko päästä piehtaroimaan. Ei perhana, sitähän ei voinut kukaan estää, kun Eetu päätti sen. Siinä sai taluttajaparka varoa, ettei ori sotkeutuisi naruun siinä samalla kun se hieman hieroi toista kylkeään hiekkaan. Itkukurkussa sai talliväki äkkiä puhdistaa suurimmat hiekanrippeet pois hevosesta ennen kuin se pääsi sekoilemaan oikein arvovaltaisen tuomariston eteen. Itse asiassa ori rauhoittui jotenkin tuon piehtaroimisepisodin jälkeen ja esiintyikin suhteellisen hyvin edukseen. Siitä pystyi olemaan jopa pikkiriikkisen ylpeä. Ihan uusi kokemus tämän hevosen kohdalla. Eetu nappasi mukaansa kolmospalkinnon. Se jäi vain pari pistettä vaille kakkosesta, mikä oli todellinen yllätys. Kolmonen on meille ykkönen. Siitä on tullut Eetun kohdalla jo motto.

01.06.2015 - Eetu on irti
Eetu on leimattu yhdeksi tallin älyvapaista tapauksista. Sen aivot tuntuvat jäävän narikkaan vähän liiankin usein eikä sitä oikeestaan edes kiinnosta minkälaisen kuvan se nyt itsestään antaa. Kaikista tärkein juttu tuntuu olevan se, että sillä itsellään on hauskaa. Tänään ihanaisen kesäpäivän kunniaksi nuori Eetu-poika oli keksinyt karata pariinkiin kertaan. Ensin se oli aamuvuorolaista tervehtinyt tallin käytävällä. Jotenkin ihmeellisesti se oli saanut tiirikoitua karsinan ovensa auki. Tästä kuuluisasta päivästä lähtien orin karsinaan onkin hankittu tuplalukitus sekä kettingit, jottei se varmasti pääsisi enää toistamiseen ulos haahuilemaan. Tämä onkin tuottanut harmaita hiuksia hoitajille, joilla on karsinan avaamiseen mennytkin sitten tovi jos toinenkin. No, jos se pitää meidän laikukkaan sankari pois pahanteosta, me sen kestämme, ja sillä sipuli. Kun aamusta oli selvitty, Eetu oli päättänyt ottaa hatkat sitten kesken pesuoperaation. Se oli saanut oikein ihanan kokovartalohieronnan tallipihalla auringonpaisteessa, kun se sitten päätti lähteä shampoineen kaikkineen laukkailemaan ympäri ämpäri. Hoitajan tarkkaileva katse kun oli kerran herpaantunut, oli ori jo loikkimassa omille teilleen. Tällä kertaa saippualla kuorrutettu ori oli innostanut tarhoissakin olevat pojat leikkiin mukaan. Hyvä, ettei ne tulleet aitojen läpi mukaan Eetun älyttömään jumppahetkeen. Suuren joukon kanssa saimme omaa showta pyörittävän hevosen piiritettyä. Siinä jupakassa meinasi pari työntekijääkin saada kavionjäljet persauksiinsa. Eetu palautettiin nopeasti maanpinnalle ja sitä oli loppupesun ajan tarkkailemassa ei vain yksi vaan peräti kaksi silmäparia. Laikukas vekkuliponi oli hieman näreissään tästä. Se kun olisi tahtonut hippasleikin jatkuvan vielä pitkälle yöhön!


TEKIJÄNOIKEUDET

Sivuilla oleva materiaali on Alondran käsialaa, ellei toisin mainita. Ulkoasun on tehnyt Sanna H. Otsikkokuvista kiitokset Katrinelund, Jacques Toffi ja Van Uytert.

Tämä on virtuaalihevonen! This is a SIM-game horse!

{title}
{menu}
{content}