kuollut helmikuussa 2018

Oldfinion Starette


© Katrinelund
Virallinen nimi Oldfinion Starette "Tara" Rekisterinumero VH15-013-0047
Rotu, sukupuoli oldenburginhevonen, tamma Väri, säkäkorkeus rautias, 166 cm
Syntymäaika, ikä 02.03.2015, 10v. Ikääntyminen 4v. 02.04.2015, 6v. 16.04.2015, ikääntyy 3 kk = 1 vv
Kasvattaja Oldfinion Dressage Omistaja Alondra, VRL-10878
Painotus koulupainotus Koulutustaso Vaativa A

Oldfinion Starette eli tuttujen kesken vain "Tara" on aivan ihana hevonen, ei lainkaan samanlainen kuin moneen otteeseen manatut vanhempansa. Se on juuri sellainen halinalle, josta unelmoidaan. Tammalle kelpaa oikeastaan mikä vain, eikä se tunnu koskaan mököttävän. Taraa voi talutella melkein kuin koiranpentua, vaikka sillä säkäkorkeutta riittääkin. Tamman kanssa ei tarvitse koskaan käyttää väkivaltaa eikä koskaan tule tarvetta äristä sille.

Karsinassa Tara on leppoisa ja sallii kenen vain tulla luokseen. Tammaa saa harjailla niin kauan kuin käsissä riittää voimia tai sen kanssa voi harjoitella sykeröiden tekemistä harjaan. Taralla on niin sanotusti pitkä pinna, eikä se harmistu mistään. Tamma on helppo laittaa kuntoon, sillä se ei kenkkuile suitsia puettaessa tai satulavyötä kiristäessä. Tara myös pysyy paikoillaan kun jalkoihin esimerkiksi kääritään pinteleitä. Ystävällisen luonteensa ansiosta Tara onkin yksi tallin suurimpia suosikkeja niin työntekijöiden kuin kengittäjän ja eläinlääkärinkin parissa.

Ratsuna Taran leppoisa luonne voi näkyä lievänä hitautena temmossa. Tamma tarvitsee satulaansa osaavan ratsastajan, mikäli sen aikoo saada tekemään kunnolla töitä. Mikäli tamman muistaa laittaa töihin heti alusta alkaen, se toimii mainiosti ja suorittaa nöyrästi pyydetyt tehtävät. Erityisesti siirtymisissä Tara loistaa, sillä se vastaa reippaasti apuihin. Tämä tamma ei tunnu koskaan kyllästyvän, joten sen kanssa voi hinkata kiillotusta vaativaa liikettä niin pitkään kuin haluaa. Maastossa Tara on oikea unelma, sillä se ei koskaan poukkoile tai näe mörköjä. Tästä syystä se on oikein hyvää seuraa myös nuoremmille hevosille, jotka ovat reaktiivisempia. Tara ei myöskään pelkää vettä, joten sen kanssa voi lähteä hyvillä mielin uimaan.

Taran rauhallisuus säilyy matkustaessa; välillä joutuu miettimään tuliko hevonen mukaan lainkaan. Kilpailupaikalla tamma saattaa parhaimmillaan jopa torkkua. Kuten kotonakin, myös kilpailuissa Tara täytyy verrytellä huolellisesti ja ratsastaa sitä riittävän jämäkästi, jotta siitä saa esille parhaat puolet. Tamma haluaa aina tehdä parhaansa ja keskittyy kilpailujenkin hulinassa ratsastajaansa.
© CC.

i. Castar von Lark
KRJ-I, YLA2
old, rt, 168,5 cm
ii. Oldfinion Carsten
KRJ-I, YLA2
old, rt, 172 cm
iii. Cairaan old, rt, 172 cm
iie. Oldsfell's Ariette old, rt, 169 cm
ie. Luxorius Silk
VIR MVA Ch, VSN W-Ch, KTK-II, KRJ-I, YLA1
old, prn, 163 cm
iei. Luxorius de Poéme old, trn, 168 cm
iee. Silken Keller old, trn, 171 cm
e. Gizette
VSN Ridden Ch, KRJ-II
old, rn, 167 cm
ei. Gerrodian
Ch, KTK-II, KRJ-I, YLA1
old, mrn, 169 cm
eii. Accordian old, rn, 173 cm
eie. Kamilla old, rn, 165 cm
ee. Gaia Win
old, prn, 168 cm
eei. Gigolour old, rn, 168 cm
eee. Agosto's Diosa old, rn, 169 cm
KATSO LAAJENNETTU SUKUTAULU
iiii. Cairo Bazaar old, rnkrj, 165 cm
iiie. Sekretär der Wunder old, rt, 165 cm
iiei. Dontare old, rn, 172 cm
iiee. Schöne Amelie old, rt, 167 cm

ieii. Laviar old, tprn, 167 cm
ieie. Last Piece old, prt, 166 cm
ieei. Sirius old, mrn, 170 cm
ieee. Lilyrose old, 172 cm
eiii. Castle Squire old, rn
eiie. Duntally Honey old, rn
eiei. Yohan old, m, 169 cm
eiee. Karinia old, km, 161 cm

eeii. Hund Boy old
eeie. Gimberly old
eeei. Romodour old, rt, 171 cm
eeee. Keine Ahnung old, rn, 166 cm

Jälkeläiset


Tara on tarjolla jalostuksen 3/3+-polvisille koulupainoitteisille puoliverioreille, ja on myös mahdollista liisata.
OLD-o. Asmodaios von Lark s. 26.04.2016 i. Amor von Gateaway om. VRL-14508 meriitit

Kilpailutulokset

Hevonen kilpailee porrastetuissa kilpailuissa.

Kouluratsastuksessa pisteitä 3051.55p
Kouluratsastuksessa tasolla 7/7

Kuuliaisuus ja luonne 1304.88p
Tahti ja irtonaisuus 1746.67p

31.05.2015 - KRJ Cup - Hukkapuro - Helppo A - 08/370
31.05.2015 - KRJ Cup - Hukkapuro - Vaativa B - 03/310

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Lue päiväkirjamerkintöjä ja valmennuksia

04.05.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana CC.
Olin kuullut, että Taralla on taipumuksena olla toisinaan hieman vetelä, joten valmennuksessa oli tarkoitus keskittyä siihen, että tempo saatiin pidettyä yllä kaikissa tehtävissä. Alkuverryttelyksi oli tarjolla kevyttä ravia, jossa teitte voltteja ja ylititte molempiin päätyihin sijoitetut kaksi puomia. Näin saatiin Tara heti kuulolle. Muista pitää kuolaintuki vakaana, äläkä päästä sitä livahtamaan pois, vaikka tamma ajoittain onkin hieman etanamainen. Kun muistit ratsastaa riittävän tarmokkaasti eteen, saatiin Tara käyttämään myös takajalkojaan. Verryttelyn jälkeen saitte tulla rata pituussuuntaan leikkaa, josta edettiin pian pohkeenväistön kautta takaisin pitkälle sivulle. Harjoitus toistettiin vain kerran-kaksi molempiin suuntiin käynnissä ennen ravitoistoja, jotta Tarasta saatiin mahdollisimman paljon irti ja pääsimme vaikuttamaan tempoon. Tamma vastasi apuihisi hyvin, eikä venkoillut lainkaan vastaan. Avut olivat myös oikea-aikaisia, mikä teki työskentelystä sujuvaa. Muutamien toistojen jälkeen otin teidät kahdeksikolle tekemään laukkaharjoitteita. Kahdeksikko on siitä hyvä, että siinä on joko tehtävä toiseen päähän vastalaukkaa tai vaihdettava laukkaa leikkauskohdassa. Aluksi teitte laukanvaihdon vähintään jokaiseen leikkauskohtaan. Pian sen jälkeen myös lyhyiden sivujen puoliväliin, jolloin puolet ympyrästä oli myötälaukkaa ja puolet vastalaukkaa. Tara suoritti tehtävän uskomattomalla tarkkuudella. Oikein hyvä! Tehtävän sujuessa saitte siirtyä takaisin raviin ja jatkaa jonkin aikaa kahdeksikolla ravissa. Tamma tukeutui hyvin kuolaimeen ja liikkui rennosti kroppansa läpi. Tästä on oikein hyvä lähteä eteenpäin kisakentille! Loppuverryttelyn saitte tehdä melko itsenäisesti kevyessä ravissa. Ratsastit hyvin eteen-alas ja Tarakin vaikutti tyytyväiseltä oloonsa.

VIRTUAALIHEVONEN - A SIM GAME-HORSE