Lodewijk vd Halor


© Roshoeve
Virallinen nimi Lodewijk vd Halor "Kille" Rekisterinumero VH19-013-0071
Rotu, sukupuoli oldenburginhevonen, ori Väri, säkäkorkeus mustankimo (Ee/aa/Gg), 166 cm
Syntymäaika, ikä 12.09.2019, 9v. Ikääntyminen 3v. 12.10.2019, 6v. 12.01.2020, ikääntyy satunnaisesti
Kasvattaja Zonjiet Stud Omistaja Alondra, VRL-10878
Painotus koulupainotus Koulutustaso Prix St. Georges

Kille on jokseenkin jöröjukka, joka ei hevillä hellitä kovasta ulkokuorestaan. Ihmisiä kohtaan ori on aina välinpitämätön. Aivan sama oletko sen kanssa "ystävä" jo ties kuinka monetta vuotta vai täysin uusi tuttavuus. Molempia tapauksia käsitellään täysin samalla kylmänviileällä tavalla. Killestä ei siis saa todellakaan mitään ihanaa hevosystävää, joka hörisee jo kaukaa kuullessaan ihmisen askeleet käytävällä. Tosiasiassa tilanne menee niin, että Kille suorastaan kiiruhtaa karsinan perimmäiseen nurkkaan ja kaviot ristissä toivoo, ettei se käytävällä kävelevä ihmisotus tule sen kotiin. Vaikka Killeä ei kiinnosta ihmiset, ei se heitä vihaa. Ihmisen täytyy vain ymmärtää, että Kille on mikä on ja se toimittaa hevosen virkaa pelkästään siinä, että se voidaan varustaa ja sen kanssa voidaan lähteä työntekoon. Ehkä vähän karu ajattelutapa, mutta näin se menee.

Jos ihmiset ja heidän tekemiset eivät kiinnosta tippaakaan, niin kaikki kiinnostus on sitten ohjattu lajitovereihin. Hoitotoimenpiteiden aikana on oikein suositeltavaa sitoa hevonen kiinni, koska Kille haluaa koko ajan pysyä perillä ajankohtaisista heppajuoruista. Se onkin usein kurkkimassa vastapäisiin ja viereisiin karsinoihin. Se puhkuu, hörisee ja pitää omaaleimaista röhkimisen kaltaista ääntä. Hoitajalla voi hiukset harmaantua siinä Killen soutaessa ympäriinsä karsinassaan, mikäli sitä ei ole laitettu kiinni. Varusteidenlaitossa huomionarvoista on, että satula asetetaan hevosen selkään mahdollisimman hienovaraisesti. Ori on kyllä lähes aina valmis työntekoon ja satulointi on muuten helppoa, mutta mikäli sitä ei hellästi aseta hevosen selkään, voi Kille nostaa mielenosoituksen pystyyn. Taluttaessa Killen orimaisuus kohoaa huippuunsa. Kaikille on täysin selvää, että Killeä talutetaan aina suitset päässä. Koska ori on niin äärimmäisen sosiaalinen, voi se kesken kaiken talutuslenkin lähteä jyräämään aivan valtoimenaan jonkun lajitoverinsa luo. Killellä ei jostain syystä talutustilanteessa ole paljoakaan kunnioitusta ihmistä kohtaan vaan se riepottelee tuota ihmisparkaa ihan miten mieli tekee.

Ratsuna Kille taas tomii moitteettomasti, mikä onkin varmasti yksi suurin syy miksi hevoselle löytyy edes jonkinlainen (pieni kylläkin) kannattajakunta. Lentävän askeleen ja turbomoottorin omaavan orin on helppoa liidellä kouluradoilla eteenpäin. Toista se on välillä ratsastajalle, jolla on täysi työ saada intoa puhkuava hevonen allaan kulkemaan turvallisessa vauhdissa. Eteenpäinpyrkimystä tästä ratsusta löytyy, joten harvoin ongelmaksi koituu liian laiska tai hidas meno. Killen askel on luonnostaankin hyvin ponnekas ja ylöspäin ohjautuva, minkä vuoksi se kulkee lähes aina ryhdikkään näköisesti. Joskus jopa maallikon silmin valheellisesti silloinkin, kun se ei rehellisesti ole takaosansa päällä. Kun kerran sitten näkee miltä Kille näyttää oikeasti hyvässä ryhdissä ja takaosansa päällä ollessaan, on ero kuin yöllä ja päivällä. Näky on sanalla sanoen upea. Vaikka liikettä tästä ratsusta löytyy, on Killellä tapana kuitenkin suorittaa hyvin vain silloin kun sille itselleen sopii. Kille myös turhautuu alta aikayksikön, jos kaikki ei mene juuri niin kuin on suunniteltu ja siltä vaaditaan sen mielestä liikaa liian usein. Tämän hankalan luonteenpiirteen takia Kille onkin jäänyt kilpailemaan vain PSG-tasolle, vaikka sillä muuten olisi rahkeet todennäköisesti ihan mihin vain. Kettuntuneessa mielentilassa oleva Kille on kaamea ratsastaa, minkä vuoksi tätä tilannetta pyritään välttämään viimeiseen asti.

Kilpailupaikoilla Kille on itse kuningas. Se esiintyy joka käänteessä uusille ja vanhoille tutuilla. Ori pitää itsestään ihan jäätäävää meteliä niin, että kilpatiimi on kisaviikonlopun jälkeen lähes täysin kuuro. Kun ori on päässyt maastakäsin esittäytymään pitkän kaavan kautta, on se ratsastaessa hieman maltillisempi. Kilpailuissa on kuitenkin hälinää ja helinää, jotka kiinnostavat Killeä aina. Keskittyminen on siis usein hakusessa alkuverryttelyjen aluksi ja pahimmassa tapauksessa myös lopuksi. Useamman hevosen ollessa lähettyvillä Kille-paralla meinaa mennä pasmat pahemman kerran sekaisin, kun samaan aikaan pitäisi olla uhoomassa toisille pojille ja heittämässä huulta ihanille tytöille... Tässä sitten voi kuvitella istuvansa siellä selässä tarkoituksenaan saada sataprosenttisen keskittynyt ratsu kisasuoritusta varten. Mukavaa puuhaa siis kisatouhut Killen kanssa!

i. Loriano
KTK-II, KRJ-I
old, rn, 165 cm
ii. Furious
old, rn, 168 cm
iii. Fantasy
old, m, 166 cm
iie. Tascalina
old, rn, 165 cm
ie. Wabitha
old, rn, 164 cm
iei. Chinon
old, rn, 168 cm
iee. Waronja
old, rt, 162 cm
e. Heidieh
KTK-III, KRJ-II
hann, rtkm, 168 cm
ei. Hendrich
hann, rnkm, 171 cm
eii. Henry
hann, rt, 170 cm
eie. Delia
hann, rnkm, 171 cm
ee. Marieh
hann, rt, 166 cm
eei. Maxwell
hann, rt, 167 cm
eee. Juliet Sierra
hann, rn, 164 cm
LUE SUKUSELVITYS

Jälkeläiset


Kille on tarjolla jalostukseen 1-polvisille puoliveritammoille.
OLD-t. Eeltje von Lark s. 28.01.2020 e. Oldfinion Emerald om. VRL-00884 meriitit

Kilpailutulokset

Hevonen on kilpaillut maksimitasolleen porrastetuissa kilpailuissa.

Kouluratsastuksessa pisteitä 3980.98p
Kouluratsastuksessa tasolla 8/8Kuuliaisuus ja luonne 1758.66p
Tahti ja irtonaisuus 2222.32p


Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Lue päiväkirjamerkintöjä ja valmennuksia

VIRTUAALIHEVONEN - A SIM GAME-HORSE