Oldfinion Emerald


© Hemmelhorst
Virallinen nimi Oldfinion Emerald "Ralli" Rekisterinumero VH19-013-0066
Rotu, sukupuoli oldenburginhevonen, tamma Väri, säkäkorkeus ruunikko (Ee/Aa), 167 cm
Syntymäaika, ikä 01.11.2019, 0v. Ikääntyminen 4v. 01.12.2019, 6v. 01.02.2020, ikääntyy satunnaisesti
Kasvattaja Oldfinion Dressage Omistaja Alondra, VRL-10878
Painotus koulupainotus Koulutustaso Intermediate I

Ralli on täysin kutsumanimensä mukainen tapaus. Sillä on vauhti päällä lähes koko ajan, minkä vuoksi vaikkapa jonkin ojan pohjalla kahlaaminen rennon maastolenkin aikana ei olisi mitenkään poikkeuksellista. Toisaalta Rallin saattaa löytää itkusilmäisen taluttajan kanssa jostain tallipihan syrjäisestä kulmasta. Tammalle on siunaantunut vain pienen pieni määrä itsesuojeluvaistoa, mikä tietysti haitannee esimerkiksi siinä vaiheessa, kun tamma etenee hurjassa nelissä holtittomasti tien laidasta laitaan pomppien. Silloin ratsastajan tulee vain pitää pää kylmänä ja taistella, ettei Ralli humpsahda ojaan hetkenä minä hyvänsä.

Maastakäsittely sujuu melko hyvin lukuun ottamatta käyttäytymistä taluttaessa. Aivan sama minne ollaan menossa, mutta jos Ralli kulkee ihmisen vieressä on se nykimässä joka ilmansuuntaan vuoron perään. Silloin, jos määränpää on jokin erittäin mukava juttu kuten esimerkiksi kesälaidun, voi varautua armottomaan taisteluun narunvedon merkeissä. Ihmeellistä kylläkin, mutta tallin uumenissa Rallilta löytyy kunnioitusta ihmisiä kohtaan. Voi olla, että se on sen verran mielissään sille kohdennetuista huomionosoituksista, minkä vuoksi se osaa ottaa asteen verran rauhallisemmin. Nyt täytyy kuitenkin muistaa, että Rallin astetta rauhallisempi ote elämään tarkoittaa samaa kuin normaalien hevosten riehumiskäyttäytyminen. Jos on kuitenkin on kerran elämässään tuta nahassaan Rallin sekoilut, huokaisee helpotuksesta saadessaan käsitellä tammaa sen omassa karsinassa. Oikeasti rauhallisesta toiminnastahan Rallin kohdalla harvoin on kyse. Varusteidenlaiton aikana voi jo hieman aistia, kuinka tamma asettuu jo lähtökuoppiinsa peräpää innokkaasti pientä pomppua tehden.

Ratsuna Ralli on taitava, minkä se tietää itsekin. Tämän takia se on sitten ottanut oikeudekseen välillä pitää ratsastajaansa pilkkana ja vikuroida kevätvarsan lailla. Ralli on todella kovasuinen. Se on nuoresta hevosesta lähtien vaatinut järeitä apuja, jotta sen saa kuuntelemaan. On myös erittäin tavanomaista, että Ralli painautuu ratsastajan kättä vasten erityisesti vauhdin lisääntyessä. Selässä on oltava herkeämättä perillä, mitä satulan alla tapahtuu, jotta oikeanlaiset korjaustoimenpiteet voidaan suorittaa välittömästi. Jos Rallille antaa liikaa vapauksia tehdä oman hörhöpäänsä mukaan, ei koulukiemuroista tule muuta kuin suurta sotkua. Oikeanlaisen käytöksen omaava ratsastaja saa tästä tammasta kuitenkin jo varsin nopeasti ryhdikkään ratsun. Kyllä Ralli osaa, mutta sillä on varsin reilulla kädellä turhan säätäjän vikaa ja ripaus myöskin täysin puhdasta laiskuutta työntekoa kohtaan. Mikäli etsii haasteita, on tämä ratsu yksi parhaiden vaihtoehtojen joukossa! Laukkatyöskentely on yllätykseksi tämän hevosen lemppari. Kun tamman saa pohkeella ratsastettua ryhdikkääseen muotoon, etenee hevonen sellaisella tarmokkuudella, että sille kalpenee toisinaan jopa korkeammalla tasolla kilpailevat kouluratsut.

Rallilla on tapana aina kilpailuissa olla päällepäsmäri. Se haluaisi olla aivan kaikessa mukana. Tällainen käytös saattaa koitua yllättävän suureksikin rasitteeksi, kun kilpailutilanteissa olisi varmasti sata muutakin asiaa mietittävänä. Yhden ei tarvitsisi olla se, että ollaan koko ajan hätistelemässä hevosta pois milloin mistäkin tilanteesta. Muuten Rallilla pysyy aika hyvin hommat hanskassa. Se tietää kyllä mitä kisoihin ollaan tultu tekemään. Se vain luottaa omaan itseensä niin paljon, että se voi kuluttaa aikaansa tositilanteessa vaikka karsinan ulkopuolella roikkuvia loimia pureskellen tai vesiämpäreitä heilutellen.

i. Rinaldo
old, trt, 177 cm
ii. Reynaldo
old, rt, 174 cm
iii. Rossmond
old, rt, 175 cm
iie. Gertrude
old, rn, 168 cm
ie. Portia
old, rt, 168 cm
iei. Olivier
old, m, 170 cm
iee. Phebe
old, rn, 168 cm
e. Ch Eloiser
KTK-III, KV-II
old, rn, 165 cm
ei. Tucker
old, rn, 172 cm
eii. Karter
old, m, 170 cm
eie. Faya
old, rt, 162 cm
ee. Elsie
old, rn, 164 cm
eei. Huntley
old, rt, 167 cm
eee. Elanna
old, rn, 165 cm
LUE SUKUSELVITYS

Jälkeläiset


Ralli on tarjolla jalostukseen 1-polvisille puoliverioreille.
OLD-t. Eeltje von Lark s. 28.01.2020 i. Lodewijk vd Halor om. VRL-00884 meriitit

Kilpailutulokset

Hevonen kilpailee porrastetuissa kilpailuissa.

Kouluratsastuksessa pisteitä p
Kouluratsastuksessa tasolla 0/10Kuuliaisuus ja luonne p
Tahti ja irtonaisuus p


Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Lue päiväkirjamerkintöjä ja valmennuksia

VIRTUAALIHEVONEN - A SIM GAME-HORSE