Oldfinion Fabianne


© Gestüt Hämelschenburg
Virallinen nimi Oldfinion Fabianne "Fanni" Rekisterinumero VH19-013-0068
Rotu, sukupuoli oldenburginhevonen, tamma Väri, säkäkorkeus ruunikko (Ee/Aa), 169 cm
Syntymäaika, ikä 30.08.2019, 8v. Ikääntyminen 4v. 30.09.2019, 6v. 30.11.2019, ikääntyy satunnaisesti
Kasvattaja Oldfinion Dressage Omistaja Alondra, VRL-10878
Painotus koulupainotus Koulutustaso Intermediate II

Fanni on vanhempiensa lailla melko tasapainoinen otus. Pommivarma ja hidas on toisille mukavampi yhdistelmä kuin toisille. Fanni on aina se, joka jää toljottamaan kaikkia muita lajitovereita säikyttelevää asiaa. Se ei ole oikein sisäistänyt tätä saaliseläimen roolia. Tamma on sen verran hedonistiluonne, ettei se jaksa lähteä sinkoilemaan mihinkään ennen kuin se on selvittänyt, mitä pitäisi juosta karkuun. Sehän olisi vallan kamalaa, jos oltaisiin juostu turhaan!

Tamman ajatuksenjuoksu ei ole kaikista terävintä. Se on hidas niin liikkeissään kuin mietteissäänkin. Fannia voi hoitaa ilman pelkoa karkaamisesta tai muusta riehumisesta, vaikka avoimella pellolla jos niikseen on. Fanni se vain seisoo paikallaan. Jos jostain nyt sattuisi jokin kummallinen ääni kuulumaan, se tarkistetaan ennen kuin päätetään toimintasuunnitelma. Tässä tarkistusvaiheessa hoitajalla onkin aikaa sitten tarttua tamman riimusta tai mistä nyt kiinni saakaan, ja estää hevosen lähtemiset. Tamma ei metelöi myöskään varusteidenlaiton, kengittämisen, rokottamisen, hampaiden raspauksen tai minkään muunkaan käsittelyn aikana. Toki Fanni on korvat hieman takaviistossa eläinlääkärin tupsahtaessa vierailulle, mutta aika sitkeä sissi tamma on, ja kestää kyllä monenlaiset vatuloinnit ja vetkuttelut. Tätä olemme sankoin joukoin aina ihmetelleet, kuinka se onkaan niin tyyni.

Fanni on enemmänkin se laiska ratsu, jota saa muistuttaa etenemisestä aina silloin tällöin. Tamma on ollut pienestä pitäen erittäin hidas oppimaan. Se on aina vähän empiväinen uusia juttuja kohtaan. Voi kestää montakin viikkoa, että Fanni suostuu edes aloittamaan jonkin uuden tehtävän harjoittelemisen. Tämä on tietenkin ollut vähän ikävä juttu uusia kouluratoja opiskellessa. Fanni kun on pistänyt hanttiin, kun ollaan asiat tehtykin eri järjestyksessä kuin ennen. Tamma kangistuu kaavoihinsa todella tiukasti ja kerran kun se jonkin asian oppii, ei se siitä hevillä irti päästä. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että hevosen selkään nousee vain kokeneet ratsastajat, jotka eivät vahingossakaan opeta tammalle huonoja tapoja. Fannilta saa ja pitää vaatia asioita reippaasti, mutta kovakourainen ei saa olla. Kun tamman kanssa sitten on tehty järjetön työ, että se on saatu hyväksymään uusi liikkeiden suoritusjärjestys, alkaa Fanni puhjeta enemmän kukkaan. Jotta Fannista saa sen korkean tason kouluratsun kuorittua, täytyy nähdä aivan järjetön määrä vaivaa ja tehdä töitä, mutta sen jälkeen tamma alkaa olla enemmän sellaista vapaasti muotoiltavaa muovailuvahaa.

Uudet tilanteet Fanni hallitsee hyvin. Jonkin verran tamma toki jännittyy isommissa kekkereissä, mutta todella hienosti se pystyy saamaan ajatuksensa ja mielensä kasaan. Mikään vaikeasti käsiteltävä hevonen Fanni ei yhtäkkiä kisapaikoilla ole, mutta sen olemuksesta voi hitusen aistia ellei myöskin ihan silmin havaita pientä hermostuneisuutta. Jos hyvä pohjustustyö on tehty kotona ja Fannin mukaan on lähtenyt tuttuja ihmisiä, pystyy Fanni jännityksensä handlaamaan. Tämän tamman kanssa ei koskaan lähdetä "koettamaan onnea" mihinkään kilpailuihin vaan valmistelut tulee olla tehty hartaasti ja prikulleen oikein.

i. VIR MVA Ch Oldfinion Fanlos
KTK-II, KV-II
old, rt, 171 cm
ii. Ch Genheit Carlos
KTK-II, KRJ-I
old, rt, 166 cm
iii. Cabot (OLD)
KTK-II
iie. Traitor (OLD)
KTK-II
ie. VIR MVA Ch Oldfinion Realfan
KTK-II, KV-II
old, rn, 166 cm
iei. VIR MVA Ch Staffan (OLD)
VSN Nat-Ch, KTK-II, KRJ-III
iee. VIR MVA Ch Ethereal (OLD)
KTK-II
e. VIR MVA Ch A.D. Fedrianne
KTK-II, KRJ-II, KV-II
old, rn, 167 cm
ei. Ch Oldfinion Brandon
KTK-II
old, km, 171 cm
eii. Ch Bullets and Booze (OLD)
KTK-II
eie. VIR MVA Ch Adrianne (OLD)
KTK-II, KRJ-I, YLA2
ee. VIR MVA Ch A.D. Feeniks
VSN Nat-Ch, KTK-III
old, rn, 161 cm
eei. Ch Calgary (OLD)
KTK-II
eee. Feeling Forever (OLD)
LUE SUKUSELVITYS

Jälkeläiset

OLD-t. Fortuna von Lark s. 15.01.2021 i. Leominor von Lark om. VRL-14858 meriitit
OLD-o. Pumpkin Diamont s. 11.01.2020 i. Paragon om. VRL-10878 meriitit

Kilpailutulokset

Hevonen on saavuttanut maksimitasonsa porrastetuissa kilpailuissa.

Kouluratsastuksessa pisteitä 5605.16p
Kouluratsastuksessa tasolla 10/9Kuuliaisuus ja luonne 2558.98p
Tahti ja irtonaisuus 3046.18p


Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Lue päiväkirjamerkintöjä ja valmennuksia

VIRTUAALIHEVONEN - A SIM GAME-HORSE