Zantouna RE


© BK-Horses
Virallinen nimi Zantouna RE "Unna" Rekisterinumero VH19-230-0007
Rotu, sukupuoli reininhevonen, tamma Väri, säkäkorkeus ruunikonkimo, 162 cm
Syntymäaika, ikä 22.02.2016, 23v. Ikääntyminen 4v. 22.03.2016, 6v. 05.04.2016, ikääntyy satunnaisesti
Kasvattaja Prime Sporthorses Omistaja Alondra, VRL-10878
Painotus koulupainotus Koulutustaso Intermediate II
  • ei vielä meriittejä

Vähän joka asiasta niuhottava Unna on aina menossa, vaikka mikään hätä ei mihinkään olisikaan. Meno päällä-asenne saattaa käydä joidenkin ihmisten hermoille ja Unnahan lukee käsittelijöitänsä kuin avoimia kirjoja, minkä vuoksi se aistii hermostuneisuuden samalla sekunnilla ja toimii kahta kauheammin menemistensä kanssa. Tamma on aikatauluja rakastava hevospersoona, joka toimii parhaiten kun kaikki asiat tehdään samalla kellonlyömällä vuodenajasta riippumatta. Kärsivällisyyttä Unnalla ei tosin ole tippaakaan eli tämän tamman kanssa saa toimia tuli hännän alla oikeastaan joka käänteessä. Harvemmin Unnan kanssa täytyy fyysisesti ottaa mittaa, mutta tamman jatkuva häseltäminen, vaikkakin sitten paikallaan, on erittäin rasittavaa pidemmän päälle. Hoitotilanteet sujuvat kaikista parhaiten, kun suoritetaan vain ne välttämättömät toimenpiteet ja kadotaan sen jälkeen paikalta. Narun päässä Unna hätäilee jatkuvasti tai ainakin se on tarkkana kuin porkkana ja vahtii tallipihan jokaisen nurkan, ettei kukaan vain pääsisi yllättämään sitä jollain rutiineista poikkeavalla tavalla.

Ratsuna Unnalle on asetettava rajat jo heti ensikättelyssä. Tamma ei ole laiska tai lusmu, mutta kehittää itselleen kaikenlaista tekemistä, jos siltä ei mitään tiettyjä asioita selästä vaadita. Unna toimii hienosti vähän epäselvemmistäkin avuista eikä sitä pelota ollenkaan lähteä kokeilemaan jotakin, mistä se ei nyt ole ihan varma, että haluaako ratsastaja juuri tätä vai ei. Pahansuopaisuuttaan se ei kuitenkaan lähde vikuroimaan vaan yleensä vika on ratsastajan toiminnassa. Tammasta löytyy vauhtia ihan omasta takaa, minkä vuoksi lähinnä vauhdin pitäminen hyvän maun rajoissa on ratsastajan tärkeä, ellei jopa tärkein, tehtävä. Koska tamma kiinnostuu aika lailla kaikesta ympäristönsä tapahtumista, on sen toisinaan vaikea keskittyä. Sinne tänne huomiotaan jakava hevonen on hankala saada kuulolle ja usein Unna saattaakin vain seilata ratsastajansa alla.

Kun ratsastaja on saanut tamman aktivoitua tehtävien tekoon, mikä tosin on helpommin sanottu kuin tehty, Unna toimii moitteettomasti. Se on oikealla tavalla herkkä ja suorittaa kyllä vaaditut asiat lähes pilkuntarkasti. Tamma on myös äärimmäisen rohkea ja varmajalkainen ratsu, minkä vuoksi se ei kaihda mitään vierasta tai eriskummallista. Pikemminkin tamman höristää korviaan ja olisi ilomielin lähdössä ottamaan asiasta selvää. Unna ei itse osaa valikoida tutustumisen aiheitaan vaan ihan oikeasti tutustuisi kaikkeen, jos se vain olisi mahdollista. Esimerkiksi maastoillessa Unna koluaa ihan jokaisen kivenmurikan sekä ihmettelee kaikki liikkuvat olennot ja suhisevat puskat.

Ärsykeherkkä Unna on haastava käsitellä kilpailuissa. Sen pieni pää meinaa pakahtua innostuksesta, kun se huomaa trailerista peruuttaessaan, että joka puolella on uusia lajitovereita sekä menoa ja meininkiä. Jännittynyt ilmapiiri saa tamman herkistymään ja pomppimaan paikallaan kuin innostunut lapsi, joka saa valita omat karkit lauantaipussiinsa. Muiden hevosten kanssa tamma tulee juttuun, joten sen puolesta ei tule kärhämää ellei vastapuolella ole jotakin ongelmia Unnan suhteen.

i. Zanclodon
rhld, m, 168 cm
ii. Zepper
rhld, m, 170 cm
iii. Zucker
rhld, m, 172 cm
iie. Fuchsia
rhld, mrn, 167 cm
ie. Roulette
rhld, tprn, 166 cm
iei. Roncalli
rhld, trn, 169 cm
iee. Beezely
rhld, prn, 164 cm
e. Syrian Ash
rhld, rnkm, 166 cm
ei. Showdown
rhld, trn, 168 cm
eii. Seamus
rhld, tprn, 168 cm
eie. Gazelle
rhld, rn, 165 cm
ee. Haivana
rhld, rnkm, 163 cm
eei. Houdini
rhld, rnkm, 167 cm
eee. Sedgewa
rhld, mkm, 161 cm
LUE SUKUSELVITYS

Jälkeläiset


Unna ei ole tarjolla jalostukseen.
RHLD-t. Scylla von Lark s. 01.04.2019 i. Sarpedon von Lark om. VRL-10878 meriitit
RHLD-o. Valiant von Lark s. 03.04.2018 i. Valentino von Lark om. VRL-10878 ei meriittejä

Kilpailutulokset

Hevonen on saavuttanut maksimitasonsa porrastetuissa kilpailuissa.

Kouluratsastuksessa pisteitä 6014.65pp
Kouluratsastuksessa tasolla 10/9Kuuliaisuus ja luonne 2655.84p
Tahti ja irtonaisuus 3358.81p
Ruusukkeet © Sokka Luxuries Ratsastusloimi © Equestrian Pro

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Lue päiväkirjamerkintöjä ja valmennuksia

VIRTUAALIHEVONEN - A SIM GAME-HORSE