VIRTUAALITALLI - A SIM GAME-STABLE

Alondra

Tuontihevosmyynti

Zazhario myyty
reininhevonen, 165 cm, ruunikko, ori
kasv. Frank Wagner
ko. Intermediate I
i. Zachris (166cm, rt), ii. Zampino (168cm, m), ie. Cashmere (168cm, mrn)
e. Harmonié (168cm, rn), ei. Horatius Cocles (170 cm, rt), ee. Symphony (165cm, m)

Zazhario on luonteeltaan varsin tasapainoinen tapaus. Voi siis sanoa, että oriksi käsiteltävyys on ensiluokkaista. Ehkä aavistuksen pienehköksi jäänyt säkäkorkeus kompensoituu orin, reininhevoselle hieman epätyypillisemmällä, jykevähköllä rungolla. Vaikka fyysistä voimaa tästä tankkerista löytyykin, ei ori sitä joko ymmärrä tai halua hyväkseen käyttää. Tämä tietysti on vain hyvä meille kaksijalkaisille, joiden ei tarvitse lähteä mittelemään voimia useita satoja kiloja painavan olennon kanssa. Joskus tietenkin voi tulla hetkiä, kun Zazhario voi hieman enemmän käyttäytyä orimaisemmin kuin yleensä, mutta melko pienin vaivoin orin saa asettumaan aloilleen.

Hippity Hop myyty
oldenburginhevonen, 172 cm, rautias, ori
kasv. Marie Meyer
ko. Grand Prix
i. Hooray (173cm, rt), ii. Hailhigh (170cm, rt), ie. Raymonde (168cm, rt)
e. Engelberta (169cm, rt), ei. Hackleton II (169cm, m), ee. Engelsaugen (165cm, vkk)

Hippity Hop on hieman hömelön puoleinen ratsuori, jolta löytyy osaamista aina GP-tasolle asti. Ilman tiukkoja ohjeita Hippity Hop puuhailee kaikessa rauhassa omia juttujaan eikä nämä jutut loista älykkyydellään. Ori tarjoilee siis tyhmiä juttujaan lähes päivittäin ihmisten päänmenoksi, minkä vuoksi käsittelijöiden on syytä omata suuri kasa ymmärrystä ja edes jonkin asteista huumorintajua Hippity Hopin kanssa puuhastellessaan. Vaikka suurimman osan ajasta ori on ihan puupää, on se hyvän ratsastajan alla sulaa muovailuvahaa, joka taipuu ihan minkälaiseen muotoon ratastaja vain haluaa. Mikäli Hippity Hop hyväksyy ratsastajansa, ei yhtäkään poikittaista sanaa ole tarjolla.

Schneewalzer myyty
westfaleninhevonen, 168 cm, ruunikonkimo, ori
kasv. Asa Becker
ko. Grand Prix
i. Sigwalt (167cm, rn), ii. Simeon (169cm, rt), ie. Nutwaltz (164cm, rn)
e. Frostine (169cm, rnkm), ei. Frostpunk (170cm, rn), ee. Blanche (169cm, rnkm)

Schneewalzeria voisi kuvailla maastakäsitellessä rehdiksi ja rennoksi hevoseksi, jolta kuitenkin ratsastaessa löytyy varsin ailahtelevainen työmoraali. Orin molemmat vanhemmat ovat kilpailleet erittäin menestyksekkäästi GP-tasolla, minkä huomaa selvästi orin höyhenenkevyestä liikehdinnästä ja upeasta ryhdikkyydestä. Lähtökohdat tällä hevosella ovat siis mitä parhaimmat, mutta joskus saattaa käydä niin, ettei Schneewalzeria voisi vähempääkään kiinnostaa työnteko vaan se mieluummin tekisi jotain ihan muuta. Ratsastaessa tulee varautua siis siihen, että tarjolla on joko helposti toimiva ratsu tai sitten sellainen, joka ei ota kuuleviin korviinsa pienintäkään selästä tulevaa ohjetta. Maastakäsitellessä tämä ori on kuitenkin aina yhtä kultainen.

Courageoux myyty
oldenburginhevonen, 168 cm, ruunikko, ori
kasv. Johan Otto
ko. Grand Prix
i. Camilo (168cm, m), ii. Campari (169cm, m), ie. Valkyrie (167, m)
e. Bamboozle (166cm, rn), ei. Conman (170cm, m), ee. Bernardie (171cm, rn)

Courageoux on erittäin tietoinen omasta arvostaan ja käyttäytyykin sen mukaisesti. Tätä oria on turha pakottaa yhtään mihinkään. Courageoux ei voi sietää sitä, että sen on pakko tehdä jotain. Tällä tavalla ori ei varmasti tee sitä, mitä halutaan. Sen vuoksi on syytä keksiä erilaisia keinoja, joilla hevosen saa kuin salavaivihkaa suorittamaan halutut temput. Ratsastaessa Courageux kuumuu alta aikayksikön ja vaatii selkäänsä ihmisen, jolla pysyy homma hanskassa tapahtui mitä tahansa. Luottamussuhteen kehkeytyminen tämän hevosen kanssa on kovan työn takana, mutta se varmasti palkitaan aikanaan, kun satulan alla kulkee olento, joka tekee hurjan pontevalla askeleella kaiken, mitä siltä pyydetään. Maastakäsitellessä Courageoux yleensä on melko hapannaamainen kaveri ja aika usein se haluaa tehdä oman päänsä mukaisesti eikä niinkään kuunnella ihmisen sanaa.

Hodgepodge myyty
oldenburginhevonen, 170 cm, ruunikko, tamma
kasv. Johan Otto
ko. Intermediate II
i. Labyrinth (170cm, mkm), ii. Lugarno (171cm, rnkm), ie. Curliecue (168cm, rt)
e. Honeybun (166cm, rnvkk), ei. Hadron (167cm, vkk) , ee. Honeybites (165cm, rn)

Hodgepodge on nimensä veroinen. Se on joka ilmansuuntaan sinkoileva oman elämänsä sankari. Sen tutkijasielu oikein huutaa päivittäin loputonta tarvetta päästä tunkemaan turpansa kaikkialle. Hodgepodge voi olla toisinaan melko rasittava otus niin ihmisille kuin muille eläimillekin. Ratsastaessa tamman kärsimättömyys asettaa tietynlaisia haasteita ratsastajan käyttäytymiselle. Kaikki uudet tai tammalle vaikeammat asiat ovat sen mielestä todella todella veemäisiä ja se olisi heittämässä hanskoja tiskiin alta aikayksikön, mikäli ratsastaja vain antaisi siihen mahdollisuuden. Mikään herkkä ratastettavuudeltaan Hodgepodge ei ole, minkä vuoksi sitä saa ihan tosissaan ratsastaa, jotta sen saa kulkemaan myös niissä vaikeammissa liikkeissä hyvin.

Reinette myyty
oldenburginhevonen, 167 cm, musta, tamma
kasv. Anita Lange
ko. Grand Prix
i. Curmudgeon (172cm, m), ii. Chamonix (173cm, m), ie. Melba (169cm, rn)
e. Réglisse (162cm, rt), ei. Quetsch (168cm, rt) , ee. Robinette (170cm, rt)

Reinette on mukavuudenhaluinen ja lungin elämänasenteen omaava tamma, joka pyrkii aina siihen, että sillä itsellään olisi mahdollisimman kivaa. Toisinaan tähän pyritään ihmisten hyvinvoinnin kustannuksella. Reinette mainitsee kyllä, jos sillä on sananen sanottavanaan, mutta turhaan se ei lähde nipottamaan. Ratsuna Reinette on hyvin helposti kierroksia itseensä ottava otus, joka kiihtyy nollasta sataan ja on usein jopa ennakoimassa ratsastajan apuja. Heiluvan perunasäkin lailla ratsastavat ihmiset saavat kokea harvinaisen hurjaa kyytiä edestakaisin poukkoilevan tamman selässä. Apujen käytön tulee olla erittäin tarkkaa ja niitä tulee käyttää prikulleen oikeaan aikaan.

Bourgeoise myyty
oldenburginhevonen, 169 cm, musta, ori
kasv. Aldo Geller
ko. Intermediate II
i. Burgher (168cm, rn), ii. Brio (167cm, m), ie. Joyeuse (168cm, rn)
e. Honnête (166cm, rn), ei. Leonardo (166cm, m), ee. Herzwunsch (165cm, rn)

Bourgeoise on vaitonainen ja vaatimaton, rakenteeltaan erittäin jykevä, oldenburgori, jonka kanssa melkein kuka tahansa tulee toimeen. Ori ottaa kaikenlaiset elävät olennot melko tyynesti vastaan. Maastakäsin Bourgeoise on jopa vähän raukkamainen. Ei pidä hämääntyä orin jättimäisestä olemuksesta, koska oikeasti tämän kaiken järkälemäisyyden alla majailee varsin herkkäsieluinen hevoskansalainen. Bourgeoise on myös ratsastettavuudeltaan sieltä mittarin helpoimmasta päästä. Toki taidonnäytteitä vaikeista koululuokista ei ole tarjolla, mikäli ratsastajalta ei löydy hellää otetta ja roppakaupalla kärsivällisyyttä. Tämä hevonen on nimittäin toimissaan melko hidas otus, jolle täytyy antaa aikaa.

Larghetto myyty
reininhevonen, 178 cm, rautias, ori
kasv. Robert Engler
ko. Grand Prix
i. Largo (177cm, rt) , ii. Lorentz (179cm, m), ie. Freezeout (170cm, rt)
e. Rufina (174cm, rt), ei. Rusty Roy (173cm, rt), ee. Leda (167cm, rn)

Suuren suureksi venähtäny Larghetto on villi ja vapaa hevossielu, jolle on pakko asettaa rajat, jottei homma leviä käsiin. Larghetto pieksee käsittelijäänsä lähes tulkoon täysin ilman omantunnontuskia, mikäli vastapuoli ei uskalla ottaa heti ensikättelyssä johtajan roolia. Tästä paikasta tulee oikeasti vähän jopa taistella ennen kuin Larghetto hyväksyy ihmisen elämäänsä ja luottaa kallisarvoisen itsensä hänen käsiinsä. Ratsuna ori on erittäin herkkä, joka kuitenkin palkitaan sen jälkeen kun ensimmäiset sotimiset on taas käyty läpi. Mikään miellyttämishaluinen Larghetto kun ei sitten mitenkään päin ole, suorittaa se hyvin ja oikein vain silloin, jos se saa niistä itselleen jotakin kivaa ja hyödyllistä. Lyömätön kouluratojen mestari se on silloin, kun ratsastaja tuntee orin sekopäisen mielenjuoksun eikä provosoidu tippaakaan.

Incendia myyty
reininhevonen, 170 cm, ruunikonkimo, tamma
kasv. Leo Boucher
ko. Intermediate I
i. Ivanhoé (169 cm, rn), ii. Indigo (167 cm, rn) , ie. Pompidou (171 cm, rnkm)
e. Kamomille (170 cm, mkm), ei. Karlotto (170 cm, m) , ee. Oxeye (170 cm, mkm)

Incendia on säpäkkä reininhevostamma, joka omaa melko heikot hermot. Rauhallisessa ympäristössä tamma toimii jota kuinkin hyvin, mutta suuremmissa mekkaloissa Incendia pyrkii syrjäisimpään nurkkaan. Ratsuna tamma on oikein miellyttävä, kunhan sen ensiksi saa keskittymään olennaiseen ja viittaamaan kintaalla kaikki ympäristön mahdolliset ärsykkeet. Tämä onkin helpommin sanottu kuin tehty. Erakkoluontoinen tamma ei kiinnostu lajitovereistaan vaan viettää mieluummin aikaa itsekseen tai sitten jonkin aivan toista lajia edustavan yksilön kanssa. Ihmisistä tamma hakee turvaa, ja mikäli se ei sitä tunne ihmiseltä saavansa, voi luvassa olla hankaluuksia. Henkisesti vahvan ja päämäärätietoisen ihmisen kanssa Incendia tuntuu toimivan parhaiten. Ketään kaltaistaan jänishousua Incendia ei jo valmiiksi sekavaan elämäänsä enää kaipaa.

Alberton myyty
reininhevonen, 168 cm, rautias, ori
kasv. Karin Braam
ko. Grand Prix
i. Arnoullet (169cm, rt), ii. Asterix (168cm, rn) , ie. Margoulette (167cm, rt)
e. Pixie (165cm, rn), ei. Palladium (166cm, m) , ee. Lavendery (163cm, rn)

Albertonilla on usein sananen jos toinenkin sanottavanaan. Usein tuntuu siltä, että ori haluaa vain keksiä eriskummallisia nipottamisen aiheita, jotta se pääsee tanssituttamaan porukkaa oman pillinsä tahtiin. Ilkeä Alberton ei tahallaan ole, mutta vetää kyllä pienoisen herneen nenään, jos sille pyritään laittamaan rajoja. Maastakäsin ori on siis kapuloita rattaisiin aina silloin tällöin työntävä hevospersoona, jonka kanssa kuitenkin tulee toimeen ilman suurempia haavereita ja taisteluja. Ratsastaessa ori taas on todellinen unelma. Se on superherkkä ratsu, minkä vuoksi päätöntä hyppelehtimistä on tarjolla, jos ei ratsastaja osaa käsiään ja jalkojaan hallita. Työmoraali on tällä hevosella kunnossa ja se suoraan sanoen rakastaa olla esillä ja saada kehuja.

TUONTIHEVOSTEN MYYNTIEHDOT

Myydyt hevoset:
old-t. Reinette
old-o. Bourgeoise
westf-o. Schneewalzer
old-o. Courageoux
old-o. Hippity Hop
old-t. Hodgepodge
rhld-o. Larghetto
rhld-o. Zazhario
rhld-t. Incendia
rhld-o. Alberton