KUOLLUT LOKAKUUSSA 2017

Carlton von Lark


© Van Uytert
Virallinen nimi Carlton von Lark "Toni" Rekisterinumero VH15-230-0027
Rotu, sukupuoli reininhevonen, ori Väri, säkäkorkeus tummanpunarautias, 169 cm
Syntymäaika, ikä 28.10.2015 7v. Ikääntyminen 3v. 28.11.2015, 6v. 19.12.2015, ikääntyy 3 kk = 1 v
Kasvattaja Alondra Omistaja Alondra, VRL-10878
Painotus koulupainotus Koulutustaso Grand Prix

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur aipiscing elit. Nunc egestas vulputate arcu, ut posuere nibh vestibulum ut. Maecenas sagittis libero vel nunc accumsan blandit. Proin bibendum blandit orci, facilisis porttitor odio elementum et. Morbi lectus magna, sollicitudin sed fermentum a, dapibus at enim. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur aipiscing elit. Nunc egestas vulputate arcu, ut posuere nibh vestibulum ut. Maecenas sagittis libero vel nunc accumsan blandit. Proin bibendum blandit orci, facilisis porttitor odio elementum et. Morbi lectus magna, sollicitudin sed fermentum a, dapibus at enim.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur aipiscing elit. Nunc egestas vulputate arcu, ut posuere nibh vestibulum ut. Maecenas sagittis libero vel nunc accumsan blandit. Proin bibendum blandit orci, facilisis porttitor odio elementum et. Morbi lectus magna, sollicitudin sed fermentum a, dapibus at enim. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur aipiscing elit. Nunc egestas vulputate arcu, ut posuere nibh vestibulum ut. Maecenas sagittis libero vel nunc accumsan blandit. Proin bibendum blandit orci, facilisis porttitor odio elementum et. Morbi lectus magna, sollicitudin sed fermentum a, dapibus at enim.

i. Carnival of Souls
KRJ-II
rhld, rt, 165 cm
ii. Carnival of Evil
rhld, m, 168 cm
iii. Come And See rhld, m, 164 cm
iie. Brimlad rhld, vrt, 165 cm
ie. Dorienne
rhld, rn, 161 cm
iei. Aberdeen rhld, prn, 163 cm
iee. Dione rhld, trt, 162 cm
e. Proinnseas
KRJ-I
hann, rt, 166 cm
ei. Pankraz
hann, rt, 169 cm
eii. Panchito hann, trt, 170 cm
eie. Nocera hann, vrt, 165 cm
ee. Orlanthe
hann, rt, 162 cm
eei. Odbart hann, trn, 165 cm
eee. Henuite hann, vprt, 167 cm
LUE SUKUSELVITYS

ii. Carnival of Evil on varsinainen päällepäsmäri, joka ei kovikaan usein anna päätösvaltaa muille ainakaan ilman pientä taistelua. Nimi sopii orille siis kuin nyrkki silmään. Ori kilpailee Grand Prix tasolla ja on niittänyt menestystä kansainvälisestikin. Haasteita rakastavalle ratsastajalle Nero on oikein passeli kulkuväline. Musta reininhevonen on useaan otteeseen pistämässä kapuloita rattaisiin ja mikäli ratsastaja on muissa maailmoissa ei homma toimi mitenkään päin.

iii. Come and See on poikansa lailla aika älyvapaa tapaus. Jos sen poika on nuija, Come and See on tosinuija. Harva pystyi käsittelemään oria, joka hampaat irvessä tulee kohti jokaista kaksijalkaista. Kilpailutilanteissa ori pisti aina jonkinlaisen shown pystyyn eikä malttanut keskittyä itse kilpailuun. Muutama startti Intermediate tasolla on hevosella takana, mutta niistä ei kovinkaan paljon menestystä tullut. Vanhemmalla iällä Come and See on rauhoittunut hieman, mutta edelleen se pitää kaksijalkaisten pompottamiseta ja käskyttämisestä oman mielensä mukaan.

iie. Brimlad oli upea ilmestys niin rakenteeltaan kuin luonteeltaankin. Tamman selväpäisyyden ansiosta se niitti mainetta ja mammonaa lähinnä kouluratsastusaitojen sisäpuolella Grand Prix tasolla. Brimladilla startattiin myös kenttäratsastuksessa muutamia kertoja. Tamma menehtyi ähkyn komplikaatioihin jo 13-vuotiaana.

ie. Dorienne on Saksasta kotoisin oleva reininhevonen, joka kuitenkin myytiin Puolaan kilpailemaan. Tamma on voittanut kerran EM-hopeaa kouluratsastuksessa ja sijoittunut useasti viiden parhaan joukkoon. Hyvä menestys on tuonut sille mainetta ja sillä onkin lähivuosina edessä MM-kekkerit, joihin lähdetään tavoitteet korkealla. Tasapainoisen luonteen omaava Dorienne on aina valmis töihin ja se onkin usean tallityöntekijän lempihevosista, koska pitkän työpäivän jälkeen tarhasta haettava Dorienne kulkisi perässä vaikka ilman narua.

iei. Aberdeen on Saksan parhaiden kouluratsujen ranking -listojen kulumaton suosikki. Vuodesta toiseen Aberdeen kerää sijoituksia jos jonkimoisista kissänristiäisistä Intermediate tasolla tuottaen harvoin rahan kuvat silmissä omaavalle omistajalleen pettymyksen. Ori on luonteeltaan melko kiltti lukuun ottamatta satunnaisia hepulipäiviä, jolloin punaruunikko on juoksemassa tuli hännän alla joka ilmansuuntaan.

iee. Dione on ollut koko elämänsä ajan siitoshevonen, joten sillä ei ole sen suurempia saavutuksia tilillään. Hieman tammamaisen luonteen omaava Dione rakastaa yli kaiken ruokaa, jolla sen saakin yleensä toimimaan paljon paremmin. Esimerkiksi tarhasta haku onnistuu ongelmitta mikäli muistaa ottaa mukaan kaurasankon. Tamma on myös ratsukoulutettu ja sen kanssa tehdäänkin silloin tällöin rentoja maastolenkkejä mielen virkistämiseksi.

ei. Pankraz on varsin menestynyt kouluratsu, joka on kilpaillut koulukisoissa aina kansallisella tasolla asti. Koko elämänsä Saksassa asunut hannoverinhevonen on nähnyt maailmaa lukuisten kilpailuiden ansiosta, ja tämä on ollut kysytty jalostushevonen myös Saksan ulkopuolella. Rautiaalla orilla on korkeutta 169 senttimetrin verran, ja etenkin orin rautias väritys on periytynyt lähes jokaiselle tämän parista kymmenestä jälkeläisestä. Luonteeltaan Pankraz oli oriksi yllättävän rauhallinen ja yhteistyökykyinen, ja tämä pärjäsi jopa muiden orien kanssa kohtalaisen hyvin.

eii. Panchito oli kovan tason koulupainotteinen hannover-ori, joka oli väriltään tummanrautias. 170 senttisellä orilla oli kaksi korkeaa sukkaa ja pitkä valkoinen piirto, ja upean värinsä lisäksi tämä oli myös rakenteellisesti korrekti kouluhevonen. Vaativien koulukisojen lisäksi ori menestyi myös näyttelyissä, ja tämä kantakirjattiin elämänsä aikana kakkospalkinnolle, joka nousi lopulta ykköseksi menestyneiden jälkeläisten ansiosta. Panchito jouduttiin lopettamaan 23-vuotiaana heikentyneen yleiskunnon vuoksi, mutta tätä ennen ori ehti jättää jälkeensä lähes kaksikymmentä puoliverijälkeläistä.

eie. Nocera ei ole kilpaillut kuin noin parissa kymmenessä kisassa elämänsä aikana, mutta voitto- ja sijoitusprosentit ovat tällä tammalla kovia. Oivan rakenteen ansiosta tämä pärjäsi myös hyvin näyttelyissä, ja kun upeisiin liikkeisiin ja rakenteeseen lisättiin leppoinen luonne, oli Noreca kysytty jalostushevonen. Tamma toimikin lähes koko elämänsä siitoshevosena jättäen jälkeensä liudan osaavia ja hyvärakenteisia hevosia. Tällä hetkellä tamma viettää eläkepäiviään Saksan Hampuri-osavaltiossa sijaitsevassa kuuluisassa hannoversiittolassa.

ee. Orlanthe on sekä kouluratsastuksessa että valjakkoajossa kunnostautunut tamma, joka on luonteeltaan kilpailuhenkinen mutta helposti käsiteltävissä oleva tamma. Rautiaalla tammalla on korkeutta 162 sentin verran, mutta pienestä koostaan huolimatta tässä on yllättävän paljon liikettä kouluradoille ja voimaa vetämään valjakkokärryjä. Lukuisia sijoituksia napsinut Orlanthe toimittaa tällä hetkellä siitostamman virkaa kotitallillaan Saksassa, ja tamman jälkeläisiä on myyty ympäri maailmaa esimerkkinä muun muassa Italia, Suomi ja Kanada.

eei. Odbart on väritykseltään upea tummanruunikko hannover-ori puhtaanvalkoisella päämerkillä varustettuna. Korkeudella tätä hevosta ei ole pilattu, sillä säkä tällä yltää "vain" 165 senttimetrin korkeuteen. Tulinen ori osaa olla raivostuttava luonteeltaan, mutta herkkäapuisella ja ymmärtäväisellä ratsastajalla Odbart toimii kuin unelma ja esittelee mielellään näyttäviä ja puhtaita liikkeitään. Intermediate-tasoisissa koulukisoissa pääasiassa kisannut ori on ehtinyt astua myös useamman tamman, ja tällä hetkellä tämän jälkeläislistaa koristaa seitsemän hevosta.

eee. Henuite menehtyi harmillisesti parhaassa kilpailuiässään ollessaan 9-vuotiaana, mutta tamma ehti kuitenkin varsoa kahdesti jättäen kaksi tammajälkeläistä jälkeensä. Koulukisoissa hyvin menestynyt tamma kisasi myös jonkin verran valjakkoa, jossa etenkin kouluosuudet olivat lastenleikkiä. Henuite pärjäsi myös keskivertoa paremmin näyttelyissä ansaiten näyttelyarvonimen hetki ennen menehtymistään. Tamman lopetuksen syynä oli selkämurtuma, joka oli syntynyt toisen hevosen potkaistessa tätä pahasti tarhassa leikin tiimellyksessä.
Emän puolen sukuselvitys © Pierre

Jälkeläiset


Toni on tarjolla jalostukseen 1-polvisille koulupainotteisille puoliveritammoille.
OLD-o/t. varsan nimi s. 00.00.2016 e. emän nimi om. omistaja meriitit

Kilpailutulokset

Hevonen kilpailee porrastetuissa kilpailuissa.

Kouluratsastuksessa pisteitä 4405.68p
Kouluratsastuksessa tasolla 8/11Kuuliaisuus ja luonne 1887.43p
Tahti ja irtonaisuus 2518.25p

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Lue päiväkirjamerkintöjä ja valmennuksia

VIRTUAALIHEVONEN - A SIM GAME-HORSE