kuollut kesäkuussa 2017

Kieferhof Severin


© Van Uytert
Virallinen nimi Kieferhof Severin "Severi" Rekisterinumero VH14-230-0014
Rotu, sukupuoli reininhevonen, ori Väri, säkäkorkeus punarautias, 168 cm
Syntymäaika, ikä 13.03.2014, 14v. Ikääntyminen 3v. 13.4.2014, 6v. 4.5.2014, ikääntyy 3 kk = 1 vv
Kasvattaja Kieferhof Stud evm Omistaja Alondra, VRL-10878
Painotus koulupainotus Koulutustaso Grand Prix
  • Kantakirjattu I -palkinnolla marraskuun tilaisuudessa 2014: 20 - 20 - 20 - 21 = 81p
  • VIR MVA Ch -arvonimi myönnetty 24.06.2016
  • Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa I -palkinnolla joulukuun tilaisuudessa 2015:
    9 + 40 + 19 + 19 + 15 = 102p

Severi on varsin päämäärätietoinen ori, joka on usein erittäin varautunut uusia tuttavuuksia kohdatessaan. Maasta käsittely onnistuu tutuilta henkilöiltä oikein hienosti, mutta kaiken tuon upean yhteistyön takana on ollut monta veristä kyyneltä ja pitkää minuuttia. Hevonen on tuntemattomille varsinainen sooloilija. Severillä on aina aluksi korvat niskassa, kun sen karsinaan astutaan. Hampaiden narskuttelu, pään viskominen ja toisinaan jopa hoitajansa päällekäyminen ovat orin aseet ihmisiä kohtaan, joita se ei tunnista. Severi kaipaa varmaa käsittelijää, joka ei säpsähdä pienistä tai vähän isommistakaan tempuista. Ori on todella pitkäjänteinen kaveri, minkä vuoksi se jaksaa olla taistelukannalla jopa tunteja ennen kuin luovuttaa. Luovuttaminenkin tapahtuu asteittain, ja jos ihmiseltä loppuu kärsivällisyys ja jaksamus taistella aikasemmin, palataan takaisin lähtöruutuun. Severi kutiaa helposti, minkä vuoksi harjaus on suoritettava ripeään tahtiin ja suhteellisen kovaa voimaa käyttäen. Pienet harjan kutittelut saavat Severin nimittäin tanssahtelemaan paikallaan tai mikäli se on vapaana kuljeksimaan mahdollisimman kauas kutittelevasta harjasta. Taluttaessa saa varautua siihen, että vetokilpailua saattaa olla tiedossa. Kaikkein helpointa on, kun alusta asti ottaa asenteen, että tällä reissulla määrää taluttaja ei talutettava ja on valmis pistämään käsivartensa koetukselle. Ihan kevyiden keijukaisten ei kannata Severiä lähteä taluttelemaan. Silloin tuloksena on nimittäin innoissaan tallipihalla pörhistelevä hevonen ja maassa lojuva taluttaja.

Ratsastaessa Severi näyttää itsestään toisen puolen. Orilta löytyy juuri niitä ominaisuuksia, mitä korkean tason kouluratsulta täytyykin löytyä: helppoa reagointia, herkkyyttä ja lennokasta askelta. Yllättäen hevonen pitää työnteosta, esiintymisestä, kehuista ja ratsastajansa miellyttämisestä. Hyvien verryttelyjen jälkeen orista kuoriutuu äärimmäisen hyvä kuuntelija, joka tekee asiat juuri niin kuin pitää eikä touhota omiaan. Severin herättäminen työntekoon on kuitenkin toisinaan hieman vaivalloista, jos orin on esimerkiksi herättänyt puoli tuntia sitten kauneusuniltaan. Erilaiset lisäykset ovat orin bravuuri ja niillä sen moottori yleensä lähteekin parhaiten toimimaan. Hevosen askel tuntuu selästä käsin valtavalta harppaukselta, joka ei tunnu laskeutuvan ikinä. Tämän kilometrin pituisen askeleen vuoksi ensimmäisillä kerroilla ratsastaessa selässä olevalla voi olla pienoisia vaikeuksia löytää mukavaa asentoa orin selässä. Severi ei kuitenkaan pillastu siitä, jos ratsastaja ei nyt istu aivan tasapainossa kunhan suuhun tulevat avut ovat tarpeeksi pehmeitä niin se riittää. Hevoselta saattaa toisinaan lähteä mopo käsistä, mikä on usein seurausta siitä, että hevosta on ratsastettu liikaa eteenpäin. Ori kun toimii ihan oikeasti jo aivan minimaalisista avuista.

Kilpailupaikoilla ei yleensä stressata turhia. Juuri ennen omaa suoritusta ratsastajan stressitasot saattavat pompata pilviin, mihin tietysti mahtava ajatustenlukija Severi vastaa samalla tavalla. Jos ratsastaja siis pitää itsensä rauhallisena, Severikin on rauhallinen. Muut lajitoverit saattavat toisinaan provosoida oria, ja sen on silloin näytettävä kuinka suuri ja upea hän oikein on. Varsinkin silloin ote narusta täytyy olla ekstratiukka ja jalat sementoitu maahan tai pihalla loikkii typerästi pomppiva hevonen, joka yrittää kaikin keinoin tehdä neitoihin vaikutuksen tai mukiloida muut pojat. Trailerikäyttäytyminen ei ole mitään esimerkillistä, kun Severi potkii seiniä ja inisee minkä jaksaa. Muiden hevosten seura ei sitä kauheasti kiinnosta, joten matkustustoverit eivät saa sitä ottamaan iisimmin. Yleensä jos ruuan saanti on taattu, Severin matka taittuu rauhallisimmissa merkeissä. Kyllä sitä kuitenkin saa joskus pähkäillä oikein toen teolla, että onko turvallista enää jatkaa matkaa vai täytyykö kuumakalle ottaa hetkeksi ulos tuulettumaan.

i. Kieferhof Sigmund
rhld, prn, 165 cm
ii. Shambles
rhld, rn, 165 cm
iii. Satirize U rhld, m, 166 cm
iie. Adél rhld, m, 162 cm
ie. Kieferhof Ottilie
rhld, mrn, 167 cm
iei. Oberon rhld, mkm, 164 cm
iee. Lavinia rhld, m, 163 cm
e. Kieferhof Laxmi
rhld, trt, 168 cm
ei. Lancelot II
rhld, rt, 169 cm
eii. Landebert rhld, vrt, 173 cm
eie. Quarantine rhld, prt, 163 cm
ee. Hadley
rhld, prn, 167 cm
eei. Haakon rhld, trn, 166 cm
eee. Quixotic Queen rhld, rnkm, 170 cm
LUE SUKUSELVITYS

i. Kieferhof Sigmund on käsittämättömän upeasta ja menestyksekkäästä isälinjasta. Kieferhof Stud, orin kasvattaja, myi 8-vuotiaan reininhevosorin hollantilaiselle kilparatsastajalle, joka etsi potentiaalista ratsua kansainvälisille kilpa-areenoilla, ja jolle raha ei ollut ongelma. Orista saikin pulittaa kivuliaan summan, jonka Sigmund on kuitenkin maksanut takaisin moninkertaisena. Hevonen rankattiin nuorena poikana top 3 –listalle tulevien koululupausten joukkoon ja se lunastikin ensimmäisissä Saksan mestaruuskilpailuissa lipun Euroopan mestaruuskahinoihin. Isänsä tapaan hevonen hallitsi hermonsa ällistyttävän hyvin eivätkä kilpailut menneet koskaan pilalle hermostuneisuuden vuoksi. Sigmundilla on EM-joukkuehopea sekä –yksilökulta. Maailmanmestaruutta ei Sigmundilla, ainakaan vielä, ole siunaantunut, vaikka sen isä, isänisä ja isänisänisä ovat tämän tempun tehneet. Ori on kuitenkin vasta 12-vuotias, ja jos se yhtään isäänsä tulee ja suuremmilta epäonnisilta tapahtumilta vältytään, Sigmund kilpailee vielä pitkään. Hevosesta on kuoriutunut oikein upea periyttäjä. Se on monelle jälkeläiselleen periyttänyt silmiä hivelevää rakennetta ja upeaa syvänpunaista väritystä.

ii. Shambles on maailmanmestari jo kolmannessa polvessa. Stressaavissa tilanteissa ruunikko osasi kiperän paikan tullen tehdä parhaansa ja pitää hermonsa kurissa. Ori myytiin kaksivuotiaana Belgiaan huutokaupassa, minkä jälkeen se onkin pysynyt saman omistajan nimissä aina tähän päivään asti. Orin ratsastaja on kuitenkin vaihtunut tiuhaan tahtiin lukuun ottamatta kolmea viimeistä kilpailuvuotta, jonka hevonen sai viettää yhden ja saman ratsastajan, belgialaisen Daan De Clercqin, kanssa. Syy tiuhaan ratsastajan vaihtumiseen oli se, ettei kovin moni löytänyt yhteistä säveltä orin kanssa. Vaikka hevonen osasi kilpailutilanteissa käyttäytyä, oli se kohtalaisen hankala kotioloissa, kun sitä ei ollut tuijottamassa monet tuhannet silmäparit. Urallaan Shambles on voittanut kouluratsastuksen maailmanmestaruuden sekä EM-kullan ja olympiahopean Iso-Britanniassa. Lähes koko elämänsä maailmaa kierrellyt eläkeläinen viettää nykyään aikaansa Belgiassa vanhahkon omistajansa kotitallilla kymmenen muun kisauransa lopettaneen hevosen kanssa. Oria on useaan otteeseen kysytty jalostukseen, mutta sen omistaja on jokseenkin nihkeä hyväksymään tarjouksia. Shamblesilla onkin vain kymmenen jälkeläistä, jotka tosin ovat syntyneet erittäin harkituista yhdistelmistä, ja ovatkin kaikki kilpailleet kansainvälisillä areenoilla Grand Prix –tasolla.

ie. Mustanruunikko Kieferhof Ottilie oli tasapainoinen reininhevostamma, joka kilpaili Intermediate tasolla kohtalaisesti menestyen. Se kilpaili lähinnä Ruotsissa, jonne se myytiin yhdeksän vuoden ikäisenä. Hevonen ei kuitenkaan ikinä päässyt kansainvälisille areenoille. Se on voittanut vuonna 2010 Ruotsin mestaruushopean, minkä jälkeen sen kilpailu-ura päättyikin 14-vuotiaana. Ottilie toimi kuolemaansa asti omistajansa lapsen harrasteratsuna ja starttasihan se vanhoina päivinään vielä muutaman aluetason kilpailun vaativissa koululuokissa. Luonteeltaan tamma oli varsinainen helmi. Se oli rauhallinen ja äärettömän hyvän keskittymiskyvyn omaava hevonen. Mikään ei tuntunut saavan sitä hermostumaan ja yleensä Ottilie olikin se ainoa hevonen, joka jäi pällistelemään paikalleen muiden juostessa kahtasataa muualle pelästyttyään pusikosta äkisti lentävää varista. Ottiliella on ainoastaan yksi jälkeläinen, jonka se synnytti kuusivuotiaana asuessaan vielä Saksan mailla.

e. Kieferhof Laxmi on kilpaillut hurjan paljon. Sitä on kuskattu kaikenlaisiin kissanristiäisiin melko hyvällä menestyksellä. Hevonen on ratsastaessa todella herkkä ja helposti reagoiva. Tammaa ei tarvitse kuin kerran hipaista pohkeella niin se on vääntämässä jo lisättyä ravia superryhdikkäänä. Laxmi kilpailee Grand Prix tasolla kansainvälisillä kouluareenoilla. Aluksi tammasta oli tarkoitus tulla ainoastaan siitostamman virkaa suorittava, mutta kasvattajan huomatessa sen potentiaalin kilparatsuksi, muuttuivat suunnitelmat lennossa. Laxmi on ollut tuttu näky Euroopan mestaruuskilpailuissa, vaikkei se olekaan sieltä vielä mitalia mukaansa napannutkaan. Hilkulla on kuitenkin ollut. Hevosta ratsastaa tanskalaissyntyinen Ulf Adamsen, jonka kanssa Laxmi on viettänyt jo nelisen vuotta. Tamma majailee edelleen kasvattajansa siipien suojassa eikä sieltä varmaankaan ole mihinkään lähdössä. Hevonen on putkauttanut maailmaan yhden varsan ennen varsinaisen kilpailu-uransa alkua, mutta sillä on varmasti tarkoitus teettää vielä lisää vauvoja, kunhan kilpailuhommat on joskus saatu päätökseen.

ei. Lancelot II kilpaili aikanaan Grand Prix tasolla. Se on voittanut sekä Saksan että Hollannin koulumestaruuden sekä ollut useasti EM-kilpailuissa kymmenen parhaan joukossa. Luonteeltaan ori oli ailahtelevainen persoona. Toisinaan se käyttäytyi asiallisesti, mutta kun sen päässä napsahti jokin kummallinen nappula, oli ongelmia tiedossa. Ratsastaessa hevonen oli kuitenkin lähes aina kuin unelma. Usein tuntui, että ori toimi pelkän ajatuksen voimalla. Lancelot II syntyi Saksassa. Sen kasvattaja myi orin Saksan sisällä vanhahkolle herralle, joka oli kiinnostunut lähinnä erilaisista palkinnoista ja rahasta. Hevonen ei täyttänyt kaikkitietävän herran odotuksia, minkä vuoksi se päätyi Hollantiin. Muutettuaan hevosen kilpailutulokset alkoivat nousta omistajan keskittyessä itse hevoseen eikä sen suorittamiseen. Lancelot II kuoli ärhäkkään pääntautiepidemiaan sen kotitallilla hevosen ollessa 21-vuotias. Orilla on reilu kaksikymmentä jälkeläistä, jotka ovat menestyneet niin Hollannissa, Saksassa, Ranskassa kuin Suomessakin.

ee. Hadley on I-palkinnolla kantakirjattu tamma, jonka luonne ei kuitenkaan ole sieltä parhaimmasta päästä. Sitä on nuorempana koulutettu jokseenkin kyseenalaisilla menetelmillä, mitkä ovat voineet pahentaa tamman jo muuten melko luonteikasta persoonaa. Hadley ei siis piittaa ihmisistä kovinkaan paljoa eikä se pelkää käyttää fyysisiä otteita, mikäli ihminen alkaa kenkkuleimaan. Upearakenteinen tamma on kuitenkin ollut kovin kysytty jalostukseen. Sen kiukkuista luonnetta on koitettu jokseenkin kompensoida tasapainoisemmilla oreilla, ja se onkin tuottanut tulosta. Hadleyn neljä synnyttämää varsaa ovat nimittäin kohtuullisen mukavia luonteeltaan ja omaavat tietysti hyvän rakenteen. Hadley elelee yhä 27-vuotiaana eläkeläisfarmilla muiden vanhojen hevosten kanssa Walesissa.

Jälkeläiset


Severi on tarjolla kantakirjatuille evm-sukuisille puoliveritammoille.
RHLD-o. Heidseck Scintillation s. 20.09.2019 e. Schondalynn TGIT om. VRL-10878 ei meriittejä
RHLD-t. Syrianix von Lark s. 03.06.2015 e. Kleine Sternschnuppe om. VRL-10878 KTK-III
OLD-o. Severus von Lark s. 28.02.2015 e. Northward Belerian om. VRL-00084 KTK-II
RHLD-o. Sarpedon von Lark s. 11.05.2014 e. Birkenhügel Brünhild om. VRL-10878 KTK-II

Kilpailutulokset


15.01.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 06/100
18.12.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 02/30
17.12.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 03/30
16.12.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 01/30
15.12.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 02/30
15.12.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 03/30
13.12.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 01/30
12.12.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 04/30
11.12.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 06/40
11.12.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 04/30
10.12.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 02/40
09.12.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 06/40
09.12.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 05/30
01.12.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 01/30
30.11.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 01/40
30.11.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 05/30
30.11.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 02/30
29.11.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 04/30
26.11.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 03/30
24.11.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 01/40
23.11.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 01/30
23.11.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 03/30
23.11.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 01/30
21.11.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 05/30
21.11.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 03/30
21.11.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 01/30
21.11.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 03/40
16.11.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 02/30
21.10.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 01/45
20.10.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 02/45
20.10.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 03/30
19.10.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 02/45
17.10.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 03/30
16.10.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 03/30
16.10.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 04/45
15.10.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 03/30
15.10.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 05/45
12.10.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 03/45
11.10.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 02/30
10.10.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 05/30
07.10.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 03/30

16.04.2016 Alondra, reininhevosorit (02/02) RCH, tuom. Spookiness
25.10.2014 Granstad, puoliverioriit (03/16) RCH, tuom. vibaja

01.04.2016 Pikkulinnun talli, puoliveriorit (01/12) BIS1, MVA-SERT, tuom. Kati
24.02.2016 Gestüt Westfeld, puoliveriorit (01/12) BIS3, MVA-SERT, tuom. Welby BIS Siiri K.
21.12.2014 Danve, Puoliveriorit (02/12) irtoSERT, tuom. Kerppa
10.12.2014 Stableyard, Puoliveriset, oriit (05/12) irtoSERT, tuom. Kerppa
22.10.2014 Moon Sugar Ltd, saksalaiset puoliveriset, orit (01/12) irtoSERT, tuom. Welby

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Lue päiväkirjamerkintöjä ja valmennuksia

20.11.2015 - Kouluvalmennus, valmentajana Heidie
Severi oli jo minulle ennestään tuttu hevonen, sillä ori oli ollut valmennuksessani kerran aiemmin. Pääsimme aloittamaan kunnon työt nopeasti heti alkuveryttelyjen jälkeen kun kysessä oli ratsukko, jota olin jo aiemminkin valmentanut. Tänään keskityimme vaihtoihin ja muuhun laukkatyöskentelyyn. Aloitimme yksittäisillä vaihdoilla, joissa harjoitimme ratsastajan tarkkuutta jonka jälkeen siirryimme nopeasti tekemään nelos- ja kolmosvaihtojen kautta kakkosia ja ykkösiä. Sarjavaihdoissa ori oli alkuun hieman hitaalla päällä ja ratsastajan täytyi keskittyä valmisteluun ja rytmin ylläpitoon jotta saatiin ehjiä vaihtoryhmiä. Severi heräsi nopeasti ratsastajan ollessa tarkempi ja selkeämpi apujensa kanssa ja ori tuntui jopa innostuvan vaihdoista! Ehjien ja onnistuneiden ykkösten jälkeen keskityimme vielä hetken piruettilaukan työstämiseen ennen orin väsymistä. Severi on helppo koota takaosansa päälle ja pirueteissa ei ollut moitittavaa. Ratsastaja voi jatkossa alkaa ongelmitta työstämään piruetteja yhdellä kädellä vapaaohjelmia ajatellen.

09.11.2015 - Kouluvalmennus, valmentajana Heidie
Alondra oli minulle jo valmennuspaikkana tuttu, sillä olin käynyt edellisellä viikolla valmentamassa Riku nimistä oria kyseisellä tallilla. Tällä kertaa valmennettavana ei kuitenkaan ollut sama hevonen vaan päivä kuluisi kahden rautiaan reininhevosen kanssa. Ensimmäisenä vuorossa oli upea ori Severi, kyseinen herra oli kantakirjapalkinnollakin tunnustettua silmänruokaa. Ratsukko oli jo verytellyt kaikissa askellajeissa ja pääsimme aloittamaan päivän työt heti. Tänään halusin vain tutustua hevoseen ja nähdä laadukasta perustyöskentelyä. Aloitimme siirtymisillä käynnin ja ravin välillä, haimme siirtymisiin pehmeyttä ja eleettömyyttä. Severi tuntui aluksi olevan liiankin hyvin kuulolla ja alkoi ennakoimaan ratsastajan apuja parin ensimmäisen toiston jälkeen. Muuttamalla tehtävää aina parin toiston jälkeen saatiin kuitenkin ori odottamaan apuja ennakoimisen sijaan.

Käynti-ravi -työskentelyn jälkeen siirryimme välikäyntien saattelemana työstämään laukkaa ja siitä siirtymisiä mm. koottuun käyntiin, pysähdykseen ja passageen. Käyntiin siirtyminen ei ollut ratsukolle temppu eikä mikään vaikka pyysin lopulta tekemään siirtymiset vahvasta keskilaukasta. Sen sijaan laukka-passage -siirtymisissä päästiin jo vähän ongelmien äärelle ja työstämään sekä hevosta, että ratsastajaa. Severi tuli siirtymisessä kovin vahvaksi, eikä halunnut liikkua edes koottua ravia laukan jälkiltä saatika passagea. Ongelmaa saatiin korjattua tekemällä vuorotellen siirtymisiä laukasta koottuun käyntiin ja laukasta koottuun raviin. Ori hoksasi homman eikä ollut ravisiirtymisissäkään enää juoksemassa automaattisesti alta vaan jäi odottamaan ja ratsastaja sai kokoavat avut paremmin läpi kun hevonen oli kevyt. Loppukevennyksesi ratsastaja antoi Severin esittää upeaa piaffeaan ja liitelevää passagea, paras lopetus valmennukselle oli se kun ori sai pienet "aplodit". Taisi totisemmankin herran sydän vähän hypähtää kunnianosoituksesta ja se siirtyi onnellisena tekemään loppuveryttelyä pidemmällä ohjalla.

01.07.2015 - Kuulumisia ja tulevaisuuden suunnitelmia
Severi on jo hyvän tovin toiminut ainoastaan jalostuspuuhissa, kun kisamaksimit kouluratsastuksesta on haalittu täyteen jo aikoja sitten. Orin molemmat orijälkeläiset, Sarpedon von Lark ja Severus von Lark, ovat KTK-II -palkittuja ja kilpailleet vaikealla tasolla oikein menestyksekkäästi. Tämän lisäksi reininhevosjälkeläinen Sarpedon von Lark on vuoden 2015 KRJ Reserve Champion. Tähän asti Severin ainoa tammajälkeläinen, Syrianix von Lark, on ktk-kelpoinen. Severi on näyttänyt periyttämisen lahjansa upeasti. Kun orin jälkeläiset ovat jo hyvään tahtiin kisanneet, olisi tarkoituksena pian heivata Severi kouluratsastusjaoksen laatuarvosteluun. Sieltähän me emme lähde hakemaan mitään muuta kuin ykköspalkintoa. Sen kun ei pitäisi olla minkäänlainen ongelma upealle Severille. Ennen laatuarvosteluun köpöttelemistä pistetään Severi viimeisen päälle kuntoon ja aloitetaan tehokas kuntokuuri. Ori kun on ehkä lievästi sanottuna hieman pyöristynyt näinä kolmena virtuaalivuotena, kun se on jalostusorin tehtävissä toiminut.

31.10.2014 - Kantakirjaustilaisuus
Huhhuh, varsin sekava kantakirjatilaisuus vihdoin ja viimein takana. Olimme lähteneet hyvissä ajoin matkaan. Tällä kertaa minulla oli vain yksi hevonen mukana, joten saatoin keskittyä vain siihen. Onneksi oli vain yksi, koska Severissä oli jo niin paljon peräänkatsottavaa, että jopa kaksi olisi ollut liikaa. Itse tuomareiden edessä Severi käyttäytyi ihan superhyvin. Se oli ehkä vähän alkumetreillä pienessä hepulissa, kun se oli minuutti tai kaksi sitten vetänyt sellaista showta, että oksat pois. Sen täytyi jatkuvasti olla pörhistelemässä rintaansa ja yrittämässä päästä ihokontaktiin muiden orien kanssa. Se oli niin täynnä itseään ja testosteronia, että tuomareiden eteen päästessään se näytti kyllä niin orilta kuin vain voi näyttää. Saihan siinä kyllä puristaa ohjaa nyrkissä oikein kunnolla, mutta hyvin Severi suoriutui itse näyttäytymisestä verrattaen siihen, miten se käyttäytyi kehän ulkopuolella. Lopputulos 20 - 20 - 20 - 21 = 81 p, oli aivan käsittämätön. Ihan ykköstä en uskaltanut toivoa, mutta niin se vain sieltä tuli. Tästä palkinnosta olen superylpeä, niin ja Severistä tottakai myös.

VIRTUAALIHEVONEN - A SIM GAME-HORSE