kuollut huhtikuussa 2020

Purple Diamont


© L. Dimitrov
Virallinen nimi Purple Diamont "Puppe" Rekisterinumero VH17-013-0103
Rotu, sukupuoli oldenburginhevonen, ori Väri, säkäkorkeus voikko (ee/aa/nCr), 165 cm
Syntymäaika, ikä 06.09.2017, 16v. Ikääntyminen 3v. 06.10.2017 8v. 27.10.2017, ikääntyy 3 kk = 1 vv
Kasvattaja Silvertop Omistaja Alondra, VRL-10878
Painotus koulupainotus Koulutustaso Intermediate I

Puppe on ryhmän rämäpää. Kukaan tämän orin tunteva ei ihmettelisi, vaikka se olisi saanut itsensä lukittua rehulaariin. Pupen kanssa vuorovaikutuksessa ollessa kannattaa varautua kohellukseen ja kommelluksiin. Puppe on ihan nimensä veroinen kaveri, koska se ei ole koskaan pahansuopa teoissaan. Se nyt vaan sattuu olemaan hieman liian innokas ja älyttömän huonon keskittymiskyvyn omaava yksilö. Maastakäsitellessä Puppe on hankala, mutta vain ja ainoastaan sen takia, koska ori on tunkemassa turpaansa ihan jokaiseen asiaan, mitä sen ympärillä onkaan. Esimerkiksi harjaustuokiot on hyvä rauhoittaa hiljaisella hetkellä eikä suinpäin ryhtyä vimmatusti harjaamaan. Ennen kuin astutaan karsinasta ulos, on hyvä varmistaa, että jaloista löytyvät tukevat kengät, käsistä hanskat ja hevosen varusteet ovat kunnolla sen päällä. Sitäkin nimittäin sattuu, että Pupen häseltäessä varusteetkin ovat lopussa aivan nurinpäin.

Kumma kyllä ratsastaessa Pupen keskittymiskyky on parempi. Silloin se jotenkin on kokonaan ratsastajan apujen varassa, ettei sen katse harhaile. Noin sen siis pitäisi olla. Omiaan haaveilevien ratsastajien kanssa Puppe on ihan mahdoton. Silloin sitä kiinnostaa ihan kaikki muu enemmän kuin itse selässä oleva ratsastaja ja hänen toiveensa. Kun kemiat lyövät yhteen ratsastajan ja Pupen välillä, syntyy tästä upeasta yhdistelmästä aivan mahtava kouluratsukko. Puppe on erittäin yritteliäs ratsu, joka siis ei hevillä luovuta, vaikka joskus se olisikin se järkevämpi vaihtoehto. Puppe kokoaa itsensä vaivatta ja nopeasti kunhan vain oikeat nappulat tähän koneeseen löytyvät, ja niitä osataan vielä painaa oikeassa järjestyksessä. Avainsana Pupen saamiseksi kunnon kouluratsuksi on ehdottomasti monipuolisuus. Jos ratsastaja ja hänen antamansa tehtävät eivät ole riittävän mielenkiintoisia, Puppe lannistuu, tylsistyy ja turhautuu koko elämäänsä heti siltä seisomalta. Vahvoja apuja ei tarvitse käyttää, vaikka Puppe aika vankkarakenteinen onkin. Ori rekisteröi ratsastajan avut varsin nopeasti ja, mikäli sitä kiinnostaa yrittää, tekee se aivan varmasti juuri niin kuin ratsastaja siltä on pyytänyt.

Kilpailuissa Puppe on oma häslä itsensä. Tämä on tietenkin hemmetin ärsyttävää, kun kilpakarsinassa riehkaa massiivinen nelijalkainen, minkä aikana saa pelätä, että seinät kaatuvat. Puppea on hyvä käydä vähän lenkittämässä pitkin kilpailualuetta kilpailuaamua edeltävänä iltana. Sen on hyvä nähdä paikka rauhallisena ja tutustua silloin ympäristöönsä. Voi olla, että se ei sitten välttämättä h-hetkenä jaksa aivan niin megalomaanista showta pistää pystyyn. Lastaustoimenpiteet hoituvat näppärästi Pupen ollessa jo melkein trailerissa, kun taluttajan aivot ovat vasta aloittaneet prosessoimaan tehtävää "laita Puppe koppiin".

i. Piratanz
KRJ-II
old, vkk, 163 cm
ii. Purzelbaum
old, trn, 170 cm
iii. Pacciatto old, prn, 174 cm
iie. Wölfin old, m, 168 cm
ie. Diamantanz
old, vkk, 169 cm
iei. Robust old, vkk, 170 cm
iee. Damina old, trn, 167 cm
e. Stonegarden's Loverazor
old, rt, 168 cm
ei. Dawnrazor
old, trn, 171 cm
eii. Eternal Dawn
eie. Perfect Mind
ee. Love Is Colder Than Death
KRJ-II
old, rt, 168 cm
eei. Helios old, prn, 170 cm
eee. Amaranthine old, mrn, 168 cm

Jälkeläiset


Puppe ei ole tarjolla jalostukseen.
OLD-o. Paragon s. 04.06.2019 i. Oldfinion Bellary om. VRL-10878 meriitit
OLD-t. Lighthearted s. 01.06.2019 e. Lucienne von Lark om. Rowandell, VRL-09844 meriitit

Kilpailutulokset

Hevonen on kilpaillut maksimitasolleen porrastetuissa kilpailuissa.

Kouluratsastuksessa pisteitä 4675.03p
Kouluratsastuksessa tasolla 9/9Kuuliaisuus ja luonne 2071.85p
Tahti ja irtonaisuus 2603.18p

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Lue päiväkirjamerkintöjä ja valmennuksia

VIRTUAALIHEVONEN - A SIM GAME-HORSE