Apollyon von Lark

              

© LPM
Virallinen nimi Apollyon von Lark "Polle" Rekisterinumero VH15-013-0159
Rotu, sukupuoli oldenburginhevonen, ori Väri, säkäkorkeus ruunikonkirjava (tobiano), 165 cm
Syntymäaika, ikä 13.09.2015, 0v. Ikääntyminen 3v. 13.10.2015, 6v. 03.11.2016, ikääntyy 3 kk = 1 v
Kasvattaja Alondra Omistaja Alondra, VRL-10878
Painotus koulupainotus Koulutustaso ko. Grand Prix

Palkittu kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa 4-vuotiaiden ryhmässä KV-II -palkinnolla
Rakenne: 8 Käynti: 4 Ravi: 5 Laukka: 3 Lisäpisteet: 2 Ratsastettavuus: 4 Luonne: 5 Suku: 11 = 42p

Luonnekuvaus

Vieläkään en ole oppinut, ja tuskin tulen koskaan oppimaankaan, että kahdesta migreeniä kaksijalkaisille aiheuttavasta hevospersoonasta ei varmastikaan synny mamman kultapoikaa... Tämä laikukas soolosanteri on täysin varma siitä, että hän on aina oikeassa ja kaikki muut eri mieltä olevat auttamatta väärässä. Polleksi ristitty herra uhoaa kovasti, kun sen karsinaan astutaan. Mikäli hoitaja antaa hetkeksikään pelolle vallan, tekee Polle jatkuvasti pientä ja vähän suurempaakin jäynää kuten esimerkiksi astuu varpaille, repii vaatteita tai irvistää todella pahasti korvat niskassa. Vaikka Pollelle on eräänlainen pakkomielle olla lähes tulkoon aina erimieltä käsittelijänsä kanssa, rakastaa se salaa hoitajan tarjoamia puunauspalveluita kuten esimerkiksi kovakouraista harjausta tai rapsuttelua korvan juuresta. Monesti näkee ihan selvästi kuinka Polle yrittää tehdä kaikkensa, ettei näyttäisi ulospäin hyvää oloaan, jota hoitajan huomionosoitukset sille todellisuudessa tuottavat. Jos erehtyy luulemaan, että Polle on antautunut, kun sen korvaa vähän hiplaa, niin ei hyvä heilu, kun hoitaja nappaa orin riimunnaruun ja matka pelottavassa ulkomaailmassa saattaa alkaa.

Yllättävää kyllä, kun Pollen selkään istahtaa ja on saanut orin lämpenemään, kuoriutuu hevosesta kunnon työmyyrä. Hevonen yrittää yleensä tosissaan, jos vaan ratsastaja ymmärtää mitä on tekemässä ja on tarpeeksi vaativa. Arkahousut ja hiljaiset kuiskuttelijat eivät Pollesta saa muuta kuin no... pollen. Vauhtia harvoin on liikaa. Treenin alussa koetellaan ratsastajan pitkäjänteisyyttä ja johdonmukaisuutta. Polle on nimittäin laahustamassa eteenpäin sellaisella etanan vauhdilla, että sitä saa olla käskemässä eteenpäin joka sekunti. Jos ratsastaja luovuttaa sen sadannen tai sadanviidenkymmenen patistuskerran jälkeen, on peli menetetty. Mutta jos selässä jaksaa jääräpäisesti jatkaa niin jossain vaiheessa, se voi tapahtua nopeasti tai hitaasti, Polle antaa periksi ja muuntautuu sulavaliikkeiseksi liitokavioksi. Tämän jälkeen ori on kuin sulaa vahaa ratsastajan kädessä. Siitä voi kirjaimellisesti muovailla ihan mitä tahansa. Polle kyllä hoitaa homman kotiin.

Uudet tilanteet saavat Pollen usein hermoheikoksi, joten kilpailutilanteissa on hyvä muistaa pitää oma mieli tyynenä. Hevosella saattaa olla vaikeuksia ihan normaaleissa askareissa, kuten paikallaan seisomisessa tai peruskäskyjen noudattamisessa. Onhan näissä ongelmia ihan kotipihassakin, mutta vielä enemmän niitä on kilpapaikalla. Trailerikäyttäytyminen on yhtä tuskaa. Polle on ihan tosissaan päättänyt, että kamalaan koppiin kun menee niin sieltä ei palata, vaikka joka kerta se on sieltä elävänä ja yhtenä kappaleena tullut. Jos hetken tai vähän pidemmänkin hetken jaksaa Pollen kanssa taistella lastaussillan edessä, voi se palkinto sieltä lopulta tulla - tai olla tulematta. Sen päättää itse kuningas Polle.

Sukutaulu

i. Armaros von Lark
KRJ-I, YLA2
old, trn, 170 cm
ii. Elburn Alerzeon
KTK-II, KRJ-I, YLA2
hess, m, 166 cm
iii. Archippus hess, m, 168 cm
iie. Myah Swiggles KRJ-II hess, tprt, 165 cm
ie. Cretheis von Lark
old, rn, 166 cm
iei. Marsious KRJ-I old, rn, 165 cm
iee. Coral Madness KRJ-I old, m, 164 cm
e. Eucarya Meena
kwpn, mkrj, 162 cm
ei. Nouvion Radiant Dawn
kwpn, rt, 168 cm
eii. Brighton's Radium kwpn, m, 167 cm
eie. Paragona kwpn, rt, 164 cm
ee. Aevis Mesaana
kwpn, rnkrj, 159 cm
eei. Holographic kwpn, rnkrj, 162 cm
eee. Nederweert kwpn, rtkm, 160 cm

Jälkeläiset

o/t Varsan nimi s. 00.00.2015 e. Vanhemman nimi om. omistaja tähän meriitit
o/t Varsan nimi s. 00.00.2015 e. Vanhemman nimi om. omistaja tähän meriitit

Kilpailutulokset

Sijoituksia yhteensä 0, joista voittoja 0
Katso näyttelytuloksia

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Lue päiväkirjamerkintöjä ja valmennuksia


TEKIJÄNOIKEUDET

Sivuilla oleva materiaali on Alondran käsialaa, ellei toisin mainita. Ulkoasun on tehnyt Sanna H. Otsikkokuvista kiitokset Katrinelund, Jacques Toffi ja Van Uytert.

Tämä on virtuaalihevonen! This is a SIM-game horse!

{title}
{menu}
{content}