Cleomede von Lark


© Gestüt Hämelschenburg
Virallinen nimi Cleomede von Lark "Mette" Rekisterinumero VH17-013-0047
Rotu, sukupuoli oldenburginhevonen, tamma Väri, säkäkorkeus tummanruunikko, 169 cm
Syntymäaika, ikä 05.01.2016, 20v. Ikääntyminen 4v. 05.02.2016, 6v. 19.02.2016, ikääntyy 3 kk = 1 vv
Kasvattaja Alondra Omistaja Alondra, VRL-10878
Painotus koulupainotus Koulutustaso Grand Prix
  • Kantakirjattu III -palkinnolla maaliskuun tilaisuudessa 2017: 18 + 17 + 18 + 16 = 69p
  • VIR MVA Ch -arvonimi myönnetty 24.09.2019

Cleomede von Lark jatkaa minulle tärkeää emälinjaa, jonka on aloittanut oma tuontini Coral Madness. En varsinaisesti etsinyt Meten emälle oria, mutta bongattuani Katin jalostukseen tarjoamista hevosista upean rautiaan Enzon en voinut olla sopimatta astutusta. Enzoa löytyy jonkin verran jo Alondrassa asuvien hevosten suvuista, muttei minulta ole löytynyt niihin yksilöihin sellaista paloa, mitä haluaisin. Tämän vuoksi Enzo sopi puolisoksi aivan täydellisesti Cleodora von Larkille, joka on tämän C-tammalinjan edustaja jo neljännessä polvessa. Syntyvä varsa olikin saanut itselleen ruunikon värityksen, ja erosi näin molemmista vanhemmistaan. Tosin onhan Cleomedelle siunaantunut oikeaan takajalkaan samanlainen sukka kuin isäukollansa! Tulevaisuuden suunnitelmiin tämän hevosen kohdalla kuuluu ehdottomasti C-linjan tapaan käydä kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa saalistamassa huippupisteet. Tamma pääsee myös kantakirjaan upeiden vanhempiensa puolesta!

Tämän C-linjan tammat ovat usein edustaneet varsin kipakkaa luonnetta, johon Mette ja sen emä ovat tuoneet hyppysellisen rauhallisuutta. Mette on emänsä tapaan helppo käsitellä, mutta se ei silti ole mikään kovin ihmisrakas otus. Tamma ymmärtää kuitenkin ihmisten kunnioittamisen päälle, minkä vuoksi se ei ala riehumaan päättömästi, vaikka asiat eivät menisikään sen mielestä aivan nappiin.

Hoitotoimenpiteiden aikana Mette on hyvä sitoa riimunnarulla karsinaansa. Tämä toimenpide rauhoittaa tammaa hieman siinä, ettei se olisi koko ajan pyörimässä sinne tänne väistelläkseen hoitajansa huomionosoituksia. Kaikkea turhaa käsittelyä tulee Meten kanssa välttää. Hampaiden narskutusta aiheuttava satula ja suitset ovat ainoita hetkiä, jolloin Mette ei kykene närkästymistään peittämään ja voi olla hankalampi käsitellä kuin normaalisti. Tässä kohtaa Mette voi päästä niskan päälle, mikäli hoitaja ei onnistu näyttämään tammalle napakasti, missä menee raja millekin käytökselle. Kavioiden puhdistamisen aikan Mette möllöttää paikallaan eikä välttämättä tajua tai halua pitää jalkaansa ylhäällä kovinkaan kauaa. Myös tässä täytyy olla tarkkana ja tarpeeksi vaativa, ellei halua kantaa tamman koko painoa harteillaan.

Ulkoilmassa Mette on jokseenkin säpsy tapaus. Sen kanssa tulee siis varautua jos jonkinmoiseen loikkaan ja pomppuun. Tamma asettuu aloilleen melko nopeasti, mutta se ensimmäinen pyrähdys saattaa olla erittäin raju. Mikäli tässä vaiheessa ote lipsahtaa, Mette sinkoaa kuin ohjus eteenpäin. Metellä jos jollain on erittäin vahva pakovietti, joka saa sen juoksentelemaan monta metriä eteenpäin ennen kuin se uskaltaa vilkaista taakseen, mitä tapahtui. Jos Metteä ei päästä irti, tamma rauhoittuu kyllä.

Ratsuna Mette säikähtelee myös. Tamman säikkymisherkkyys vaihtelee ihan päivän mukaan. Joskus tähän voi vaikuttaa myös vuodenajat. Keväällä Mette tietysti oikuttelee enemmän kiima-ajan kolkutellessa ovea, mutta myös syksyllä kovat tuulenpuuskat saattavat saada tamman pieneen paniikkimoodiin. Hevonen on rehti työskentelemään niiden kanssa, jotka se selkäänsä hyväksyy. Jos selkään nousee joku itsestään liikoja luuleva oman edun tavoittelija, Meten naama venähtää mutrulle heti alkukäynneistä lähtien. Vaikka tamma säikkyy toisinaan jopa häiritsevän paljon, ei se ole mikään kovin herkkä tapaus. Tämän takia Metteä ei häiritse, vaikka ratsastaja ei olisi lainkaan mukana tilanteen tullen vaan tarttuisi liian tiukasti suusta kiinni tai vastaavaa. Se, mitä Mette ei voi sietää, on kuitenkin jatkuvaa kovakouraisuutta. Silloin tällöin tapahtuvat vahingot liian kovissa avuissa tamma vielä antaa anteeksi.

Pitkien ja hartaiden alkuverryyttelyjen jälkeen Metestä irtoaa oikein mainiota liikettä ja vauhtia. Vauhtiin päästessään tammasta tulee herkempi tapaus, mutta säikähtelemiset jää selvästi vähemmälle. Mitä kovempaa vauhtia mennään ja mitä puuskuttavampi tamma on, sitä tarkemmin Mette syynää ratsastajansa avut. Hevoselta löytyy mainiota askelta, jota se ketterästi ja varsin nopeasti joko kokoaa tai venyttää aivan jättimäisiin harppauksiin. Mette on tasapainoinen suorittaja ratsastajan saadessa sen reaktiiviseksi pohkeelle. Käsi on syytä jättää mahdollisimman hiljaiseksi ja vakaaksi, jotta Meten saa toimimaan parhaiten. Tamma on pohjimmiltaan nöyrä työskentelijä, joka kuitenkin yrittää parhaansa. Se myös kestää hyvinkin pitkään epämiellyttävää oloa. Toki on Metelläkin se tietty piste, minkä yli kun mennään, alkaa mahdoton oikuttelu ja suoranainen kettuilu.

Kilpailutilanteissa Mette on valpas joka ilmansuunnan tarkastelija. Sillä on vähän asenneongelmaa toisia hevosia kohtaan. Jotkut yksilöt se hyväksyy heti, mutta toisia se ei taas voi sietää. Minkäänlaista kaavaa tähän ei ole vielä selvitetty eli vain kokeilemalla nähdään kenestä Mette pitää ja kenestä ei. Kilpailuihin liittyvät käsittelytilanteet hoituvat usein samalla tavalla kuin kotona eli melko helposti. Hermostuessaan Mette purkaa ahdistustaan pyörimällä pientä ympyrää tai jossain tilanteissa se saattaa harjoittaa fyysistä väkivaltaa kilpakarsinansa rakenteita kohtaan. Yleensä hyvät ja rauhassa tehdyt alkuverryttelyt ovat välttämtätömät, jotta tamma pystyy parhaansa kilpa-areenalla näyttämään. Kiireinen ilmapiiri ja jännittynyt energia saa Meten vain nyrpeäksi jännittäjäksi, joka niskuroi, vaikka kaikki olisi periaatteessa ihan hyvin.

i. Enzo
KTK-II, KRJ-I, YLA1
old, rt, 169 cm
ii. Umberto
KTK-II, KRJ-III
old, rt, 168 cm
iii. Vittorio
KRJ-III, KTK-II
iie. Honeyblond
KRJ-III, KTK-II
ie. Genova
KTK-III, KRJ-III
old, mrn, 169 cm
iei. Tino
KTK-III, KRJ-III
iee. Greta
KTK-III, KRJ-III
e. Ch Cleodora von Lark
KTK-II
old, m, 170 cm
ei. Dawnfrost Wilmer
KTK-II, KV-III
old, mrn, 170 cm
eii. Walker von Lark
KRJ-I, KV-II
eie. Ramant Medusa
ee. Calypso von Lark
KRJ-II
old, m, 166 cm
eei. VIR MVA Ch Donatello von Lark
VSN Ch, KTK-II, KRJ-I, KV-III
eee. Cretheis von Lark
KRJ-I, YLA1
KATSO LAAJENNETTU SUKUTAULU
iiii. Vittore
iiie. VIR MVA Ch Rebelle VSN W-Ch, KTK-III, KRJ-I, YLA3
iiei. Charlemagne
iiee. Blondie

ieii. Glow
ieie. Lorelei
ieei. Alfonso
ieee. Gerde
eiii. VIR MVA Ch Walkenounz VSN W-Ch, KTK-II, KRJ-I, YLA2
eiie. Pierdinette KTK-III, KRJ-I, YLA2
eiei. Ibisco II KTK-III
eiee. Marzellina KRJ-II

eeii. Duzedrawse VSN Ch, KTK-I, KRJ-I, VVJ-I
eeie. VIR MVA Ch Samorn Zaire VSN Nat-Ch, KTK-II, KRJ-I, YLA3
eeei. Marsious KRJ-I, YLA2
eeee. Coral Madness KRJ-I, YLA2

Jälkeläiset


Mette on tarjolla jalostukseen pitkäsukuisille puoliverioreille.
OLD-o/t. varsan nimi s. 00.00.2016 i. isän nimi om. omistaja meriitit

Kilpailutulokset

Hevonen on kilpaillut maksimitasolleen porrastetuissa kilpailuissa.

Kouluratsastuksessa pisteitä 7049.28p
Kouluratsastuksessa tasolla 11/11Kuuliaisuus ja luonne 3215.69p
Tahti ja irtonaisuus 3833.59p


01.09.2019 Oldfinion Dressage, oldenburg tammat (02/05) irtoSERT, tuom. Vibaja
03.12.2017 Oldfinion Dressage, oldenburg tammat (03/08) irtoSERT, tuom. viiru
01.02.2017 Oldfinion Dressage, oldenburg tammat (01/05) BIS2, MVA-sert, tuom. Welby
08.09.2016 Oldfinion Dressage, oldenburg tammat (01/06) BIS3, MVA-sert, tuom. Zafiro

23.02.2020 Ionic, oldenburg tammat (04/08) RCH, tuom. Sirpa
20.11.2019 Lallybroch, puoliveritammat (02/11) RCH, tuom. reibili
04.11.2017 Oldfinion Dressage, oldenburg tammat (01/07) SW2, tuom. tirppa

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Lue päiväkirjamerkintöjä ja valmennuksia

VIRTUAALIHEVONEN - A SIM GAME-HORSE