Coral Madness

KUOLLUT KESÄKUUSSA 2015

        

© BK-Horses
Virallinen nimi Coral Madness "Madde" Rekisterinumero VH14-013-0038
Rotu, sukupuoli oldenburginhevonen, tamma Väri, säkäkorkeus musta, 164 cm
Syntymäaika, ikä 06.06.2013, 11v. Ikääntyminen 4v. 6.7.2013, 6v. 20.7.2013, ikääntyy 3 kk = 1 vv
Kasvattaja Olivier Geier evm Omistaja Alondra, VRL-10878
Painotus koulupainotus Koulutustaso ko. Grand Prix, re. 100 cm

Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa I -palkinnolla elokuun tilaisuudessa 2014: 24 (9+7+8) - 40 - 24 - 10 - 4 = 102 p

Palkittu yleislaatuarvostelussa YLA2 -palkinnolla helmikuun tilaisuudessa 2015: 22 (17+5) - 28 (21+7) - 17 - 12 - 4 = 83p

Palkittu Preferent -nimellä (50%)

Luonnekuvaus

Maddesta löytyy luonnetta vaikka muille jakaa. Musta tamma on useaan otteeseen eri mieltä kaksilahkeisten kanssa eikä todellakaan pelkää näyttää sitä. Mikäli ei omaa pitkää pinnaa ja edes ripauksen jääräpäisyyttä, voi elämä olla varsin hankalaa Madden kanssa. Tällä tammalla nimittäin junttimaisuudesta tai jopa sairaalloisesta jääräpäisyydestä ei ole pulaa. Herkkähipiäinen hevonen saattaa monesti huomauttaa hoitajaansa liian kovakouraisesta harjauksesta tai vääränaikaisesta kavioidenpuhdistuksesta. Yleensä huomautukset ovat vain mitättömiä hampaiden narskutuksia tai hännänheilautuksia, mutta huonoina päivinä hoitaja saattaa kuitenkin kokea hampaat ihossaan, mikäli ei ole tarkkana estämässä Maddelta tällaista tyhmää käytöstä. Varusteet ovat myös pieni, tai ehkä suurempikin, ongelma Madden kanssa. Satulaa tamma ei voi sietää ja sitä se onkin pomppimassa jatkuvasti karkuun. Hampaiden narskutus alkaa viimeistään silloin, kun satulavyötä ollaan laittamassa kiinni ja sen koskiessa ihoon, voi varautua puruleluna olemiseen. Suitsienkin kanssa Madde hieman nyrpistelee nokkaansa ja jaksaa kurotella päällään korkeuksiin, jottei hoitaja saisi niitä inhoja metalleja suuhun.

Ratsuna Madde hoitaa hommansa oikein esimerkillisesti kunhan selässä ollaan ratsastamassa ja vaatimassa asioita koko ajan. Pitkällä ohjallakin ratsastaessa on hyvä pitää koko ajan homma kasassa eikä päästää keskittymistään irtaantumaan muualle. Jos näin tapahtuu, Madde on heti ensitöikseen luistamassa hommista ja valitsemassa matkustusreittejä oman päänsä mukaan. Ennen alkuverryttelyjä tamma tuuppaa olemaan lähes poikkeuksetta erittäin kankea ja tahmea. Ensikertaa selässä istuva saattaa naureskella epäuskoisesti Madden koulukyvyille, mutta moottorin lämmetessä tammasta kuoriutuu reipas koulukiemurtelija. Usein Madde kokeilee onneaan ja yrittää livistää ratsastajan avuilta omille teilleen ja tuntemattoman ratsastajan kanssa monesti tässä onnistuukin. Kunhan Madden jekut oppii tuntemaan, osaa valmistautua jo hyvissä ajoin sen protestointeihin. Esteillä ei vauhti päätä huimaa. Madde on jokseenkin hieman vastahakoinen hyppäämään ja usein sitä saa olla patistamassa joka käänteessä eteenpäin. Puomien koliseminen saa tamman korvat aina niskaan ja homman hetkeksi jäihin. Rohkaisujen jälkeen se kuitenkin uskaltaa taas ottaa muutaman haparoivan loikan. Esteilläkin se yleensä tekee omia juttujaan ja kieltää varsin helposti, mikäli satulassa istuu vähänkään epävarma ratsastaja.

Kilpailualueella Madde on oman pienen mielensä vanki eikä se osaa kuunnella ketään. Talutus on hyvä hoitaa ketjuriimunnarussa, mikäli ei halua joutua innostuneen nelijalkaisen vetämäksi. Madde haluaa olla koko ajan äänessä ja huomion keskipisteenä, minkä vuoksi se ei ole kovinkaan mukava kilpakumppani. Ainoa asia, millä hevosen saa hiljaiseksi on ruoka, mutta sekään ei kauaa tätä ahnetta sikaa pidä hiljaisena. Sekoilun lisäksi Madde stressaa melko paljon ja ennen lämmittelyalueelle menoa tamma on jo repimässä pelihousujaan. Järkähtämättömän tyyni mieli satulassa on ainoa keino saada Madde edes jonkinlaiseen kilpailukuosiin. Lastaushommat hoituvat yllättävän hyvin. Kaikki muu on Madden mielestä niin tyhmää ja vastenmielistä, mutta trailerin rauha on sille jotain niin ihanaa, että sinne kipitetään joka kerta tamman tavaramerkiksi tulleet isot korvat hörössä.

Sukutaulu

i. Marlowe
old, m, 166 cm
ii. Magnet
old, mrn, 170 cm
iii. Melodius II old, prn, 173 cm
iie. Oceana old, rn, 170 cm
ie. Double Toffee
old, vrt, 164 cm
iei. Leomaris old, rt, 168 cm
iee. Double Chocolate old, rt, 160 cm
e. Coralia
old, rn, 162 cm
ei. Zander
old, trn, 167 cm
eii. Zodiac old, rt, 176 cm
eie. Clove old, rn, 166 cm
ee. Cornelia
old, rt, 161 cm
eei. Ma Homies old, m, 164 cm
eee. Cragen old, rn, 163 cm
Lue sukuselvitys

i. Marlowe on isänsä tavoin varsin lahjakas kouluhevonen, joka on kerännyt mainetta ja mammonaa ympäri maailmaa. Luonteeltaan Marlowe on isäänsä paljon "nössömpi", mutta sitäkin yhteistyökykyisempi. Joitakin orimaisia piirteitä toki Marlowestakin löytyy, muttei se nyt aivan päättömästi riehu - ainakaan ilman syytä. Ori kilpailee GP-tasolla varsin menestyksekkäästi. Vuonna 2011 ori oli mukana MM-joukkueessa, joka toi maalleen hopeisen mitalin. Yksilömitalia ei ole vielä tullut, mutta varmasti sekin on pian tuloillaan, jos ori on yhtään perinyt ominaisuuksia isukiltaan. Euroopan mestaruuskilpailuja on sen sijaan kierrelty, ja jokavuotiseksi perinteeksi alkaa muodostua se, että sieltä joko napataan mitali tai sijoitutaan kymmenen parhaan joukkoon.

ii. Magnet on erittäin arvostettu nimi oldenburginhevosten keskuudessa. Luonteeltaan se on showmiehiä, joka tietää varsin hyvin menestymisestään. Ori on urallaan saavuttanut jopa kaksi EM-kultaa ja yhden EM-pronssin. Lisäksi se on päässyt myös näyttämään taitojaan MM-kilpailuissa, joista se yhden hopeankin on napannut. Orin henkilökohtainen ennätystulos Grand Prix-tasoisesta vapaaohjelmasta on 83.40 %. Hevosella on muutama kymmenen jälkeläistä, joista varsin moni on kivunnut kansallisen tason kouluradoille. Tällä hetkellä tämän suvun kirkkain helmi, 20-vuotias Magnet, viettää ansaittuja eläkepäiviä kasvattajallaan Hollannissa.

iii. Melodius II oli hevonen, jolla oli oma tahto, ja jonka päätä ei saanut käännettyä sitten ylin voimakaan. Ori oli varsin lahjakas GP-tason kouluhevonen, jonka parhaiksi tuloksiksi jäi EM-joukkuekulta sekä yksilöpronssi ja MM-kilpailuiden neljäs sija. Ratsastaessa ori toimi moitteettomasti, mutta selästä alas päästyään sai varoa hampaita ja kavioita. Melodius II kuoli 18-vuotiaana ähkyn aiheuttamaan mahalaukun repeymään ja sen tuomaan verenmyrkytykseen.

iie. Oceana oli aikamoinen ilkimys. Hevoselta löytyi varsin monta tammamaista päivää eikä koskaan voinut tietää sen reagointitavoista, koska ne vaihtelivat päivittäin. Mitään suuria saavutuksia ei tamma koskaan kahminut. Sekä koulu- että esteratsastuksessa tamma kilpaili aluetasolla vaihtelevin sijoituksin. Rakenteellisesti Oceana lähenteli ihanteellista oldenburginhevosta, mutta jalostuksellisesti järkyttävän huonon luonteensa takia tamman lapsikatras jäi kahteen yksilöön. Hevonen kuoli eläkepäivillään 19-vuotiaana erakkona laitumelleen.

ie. Double Toffee on suvun yksi rauhallisimmista ja hyväkäytöksisimmistä hevosista. Tamma ei koskaan satuta, ainakaan tahallaan, ketään, ja se rakastaa yli kaiken ihmisten antamaa huomiota. Tämä varsin lutuinen hevonen kilpaili 140cm alueluokissa, ja teki myös joitakin startteja koulupuolella Vaativa A-tasolla. Tamman kilpaura loppui kuitenkin lyhyeen, kun 8-vuotiaana sen pari vuotta jatkuneet ajoittaiset selkäkivut muuttuivat joka päiväiseksi riesaksi. Tamma joutui jättämään ratsun tehtävät ja jatkamaan elämäänsä siitoshevosena. Hevonen on tähän menneessä putkauttanut maailmaan neljä luonteeltaan tasapainoista ja hyvärakenteista hevosta.

iei. Leomaris oli oman tiensä kulkija, joka yleensä teki asiat juuri haluamallaan tavalla. Pientä jääräpäisyydenpoikasta on siis löydettävissä myös tältäkin puolelta sukua. Orista ei kovinkaan paljon tietoa ole, ja se oli enemmänkin harraste- kuin kilpakäytössä. Muutaman sijoituksen se on napannut kouluratsastuksen aluekilpailuista vaativalta tasolta.

iee. Double Chocolate oli varsinainen häsläri ja joka paikan höylä. Tamma on kilpaillut niin kenttä-, este- kuin kouluratsastuksessakin, pääpainon ollessa kuitenkin kentässä. Mitään pelkäämätön, lähes uhkarohkea Twitter sinkoili radalla ollessaan sinne tänne eikä kieltänyt lähes tulkoon koskaan. Tamma on esitellyt kaksi kertaa vauhtiaan myös kenttäratsastuksen EM-kilpailuissa sijoittuen neljänneksi ja viidenneksi. Tamma kuoli vanhuuteen vasta 25-vuotiaana kasvattajansa luona Saksassa, jonne se oli kuljetettu viettämään eläkepäiviään.

e. Coralia oli oikein lutuinen kaveri, joka teki töitä aina yhtä innoissaan ja hyvällä asenteella. Tamma toimitti enemmänkin harraste- kuin kisaratsun virkaa, minkä vuoksi sillä ei ole kauheasti sen suurempia saavutuksia koulu- tai esteratsastuksesta. Coralia starttasi muutamia vaativia koululuokkia aluetasolla sijoittuen mukavasti. Mahtavalla persoonalla varustetulla tammalla oli potentiaalia vaikka mihin, mutta valitettavasti koskaan kukaan kunnianhimoinen kisaratsastaja ei tätä helmeä löytänyt. Tamma kuoli vain 11-vuotiaana riehuessaan laitumellaan ja murtaessaan jalkansa pahasti.

ei. Zander oli jokaisen kaksijalkaisen pahin painajainen. Ori oli pakko ruunata viisi vuotiaana, koska sen meno oli aivan mahdotonta eikä sitä suurikokoisemmatkaan miehet saaneet pidettyä aisoissa. Ruunaus rauhoitti "Santtua" jonkin verran, mutta edelleen vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää jokaiselle päivälle. Ruuna käy pyörähtämässä säännöllisesti kansallisissa kouluratsastuskilpailuissa Intermediaire I- ja II-tasolla, ja menestynyt hyvin. Hevonen on ratsastaessa varsin vaativa ja voimakas, joten mitään heppoista ratsastajaa ei ruunan selkään voi päästää.

eii. Zodiac venähti luultua suuremmaksi, kun sen jo 170 senttimetriä korkea ruho kasvoi edelleen. Ori on erittäin mukava hoitaa ja maastakäsitellä, eikä orimaisista eleistä ole tietoakaan. Vaan kun selkään pääsee, niin johan alkaa lyyti kirjoittamaan. Zoadic on erittäin kuuma hevonen, joka paahtaa menemään kuin viimeistä päivää, jos sille vain tilaisuuden antaa. Ori, niin kuin suurin osa muistakin suvun hevosista, on kouluratsu. Se kilpaili parhaimpina aikoinaan Intermediaire II-tasolla, mutta ratsastettavuuden muuttuessa yhä hankalemmaksi, ei korkealla tasolla kilpaileminen enää ollut luontevaa. Se, että ratsastaja puhkuu hiestä märkänä, kun hevonen jyrää ainakin samalla mitalla takaisin, ei ole kovin suotavaa kouluaitojen sisäpuolella. Tällä hetkellä Zodiac kiertelee satunnaisesti vaativia luokkia, mutta on nykyään enemmän siitoskäytössä.

eie. Clove oli perustallaaja, jonka luonne oli varsin mitäänsanomaton. Tamma ei koskaan ilkeillyt tai vastaavaa toimintaa harrastanut eikä se myöskään omannut mitään suurta persoonaa. Jos tamman pääkoppa vain olisi ollut kunnossa, olisi hevosesta voinut kuoriutua vaikka minkälainen koulukenttien kuningatar. Joitakin aluetasoisia sijoituksia tuli niin koulu- kuin esteratsastuksesta, mutta siihen se sitten jäi. Jälkeläisiäkään ei tammalle tullut kuin yksi.

ee. Cornelia oli yksi oman aikansa loistohevonen, joka sijoittui yli puolet osallistumisistaan kilpailuista GP-tasolla. MM-kilpailuissa ei tamma kuitenkaan käynyt kertaakaan, mutta Euroopan mestaruus siunaantui kerran ja EM-pronssi jopa kolmesti nuoresta iästä huolimatta. Luonteeltaan tamma oli varsin tasapainoinen ja sellainen hevonen, jonka kanssa voi melkein kuka tahansa viettää aikaa. Cornelialla oli sama ongelma kuin Maddella, eli esteiden hyppiminen koettiin erittäin vastenmieliseksi syystä tai toisesta. Tamma jouduttiin lopettamaan 14-vuotiaana sen murtaessa jalkansa kilpailumatkallaan riehuessaan lentokoneen ruumassa.

eei. Ma Homies oli myös GP-tason kouluhevonen, joka sen lisäksi myös hyppäsi 140cm luokkia kansallisella tasolla. Multitalentti oli myös luonteensa puolesta mitä passelin kilpahevonen ja rakenne oli kuin luotu kouluratsastukseen. Orin kilpailunäytöt jäivät kuitenkin vähäisiksi, kun Ma Homies kuoli 9-vuotiaana sydänkohtaukseen.

eee. Cragen on sirorakenteinen säpäkkä oldenburgtamma, joka mielellään tanssahtelee yleisön edessä milloin missäkin. Maailmaa tamma on kiertänyt nuoresta hevosesta asti, ja se kokemus näkyy Cragenin yltiörauhallisuudessa ja rentoudessa, jota se esittää aina kilpailupaikalle päästessään. Monesti se on otettu villeimpien ratsujen mukaan kilpailuihin rauhoittamaan tilannetta, vaikkei se itse silloin kilpailisi. Pääasiassa tamma kilpaili Intermediaire II-tasolla, mutta viimeisinä kilpailuvuosina tehtiin myös muutama GP-startti. Nykyään Cragen on siirtynyt siitostammaksi melko suuren kysynnän kera.

Jälkeläiset

FWB-t. Aquamarine F s. 01.03.2015 i. Aquired Assets om. VRL-05826 tähän meriitit
OLD-o. Emery von Lark s. 19.01.2015 i. Emmerich om. VRL-03881 tähän meriitit
OLD-o. Barracudon von Lark s. 30.07.2014 i. Boneheart om. VRL-07415 tähän meriitit
OLD-t. Caronise von Lark s. 16.04.2014 i. Against All Rules om. VRL-10878 tähän meriitit
OLD-t. Cretheis von Lark s. 12.01.2014 i. Marsious om. VRL-10878 tähän meriitit

Kilpailutulokset

Sijoituksia yhteensä 41, joista voittoja 4
15.08.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 03/30
13.08.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 01/30
13.08.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 01/30
11.08.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 02/30
10.06.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 02/40
09.06.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 05/40
09.06.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 02/40
07.06.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 03/40
05.06.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 04/40
05.06.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 04/40
05.06.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 05/40
02.06.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 03/50
02.06.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 04/40
02.06.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 06/40
31.05.2014 - KRJ - Kutsu - Int II - 06/50
29.05.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 05/30
26.05.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 03/40
26.05.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 04/30
26.05.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 04/40
23.05.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 03/40
23.05.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 03/40
22.05.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 04/40
22.05.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 01/40
21.05.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 02/50
21.05.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 04/40
20.05.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 02/30
21.05.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 02/30
21.05.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 03/40
20.05.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 06/50
20.05.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 02/30
19.05.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 03/30
18.05.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 01/50
18.05.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 04/30
17.05.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 03/30
15.05.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 04/50
14.05.2015 - KRJ - Kutsu - GP - 03/50
14.05.2015 - KRJ - Kutsu - GP - 07/50
13.05.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 03/30
12.05.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 02/50
12.05.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 03/30
09.05.2014 - KRJ - Kutsu - GP - 03/30

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Lue päiväkirjamerkintöjä ja valmennuksia

07.06.2014 - Kouluvalmennus, valmentajana Birgit Holloway kirjoittajana Meela K.
Olin palannut kuukauden loman jälkeen jälleen sorvin ääreen, ja ensimmäinen ulkomaan työmatkani suuntautui tällä kertaa Saksaan, Alondran hevostilalle. Viime kerralla Madde jätti minuun lähtemättömän vaikutuksen, ja tällä kertaa saisin palata saman ratsukon pariin jälleen. Madden saapuessa kentälle tamman ratsastajalla oli ongelmia päästä tamman selkään; nokkela hevonen oli keksinyt kuinka välttää työnteko. Pienen suostuttelun jälkeen musta tamma pysyi aloillaan selkään nousun ajan, eikä sännännyt heti tilaisuuden tullen laukkaan kentän pitkälle sivulle. Ilmeisesti Madde oli hoksannut, että ratsastaja sekä tippuu ja lakkaa nousemasta selkään, kun tarpeeksi monta kertaa säntää laukkaan selkäännousun yhteydessä. Alkuverryttelyssä pyysin ratsastajaa etsimään mahdollisimman letkeää ja rentoa tuntumaa sekä laukassa että ravissa. Tällä kertaa jätettiin kaikki hienoudet tipotiehen ja keskityttiin aivan yksinkertaisiin perusasioihin. Madde vaati jälleen pienen herättelyn toimiakseen, ja laukan ottaminen alkuverkassa näytti toimivan varsin hyvin; laukan jälkeen Madde eteni reippaasti eteenpäin ja ihan omalla moottorillaan. Ratsastaja istui selässä tasapainoisesti, vaikkakin keskivartalo kaipasi himpun lisää jämäkkyyttä: vatsalihaskorsetti ei ollut tarpeeksi tiukka, jolloin selkä pääsi liikkumaan liian korostetusti. Alkuverkan jälkeen pyysin ratsukkoa tekemään parin vaihdon sarjoja diagonaalilla. Pari kertaa tuli hieman kömpelömmän näköisiä suorituksia, mutta muutoin Madde teki vaihdot riittävän lennokkaasti, täsmällisesti ja näyttävästi. Vaihtojen jälkeen halusin nähdä mm. koottuja ja lisättyjä askellajeja, joihin annoin vinkkejä ja harjoituksia etenkin itsenäistä treeniä ajatellen. Ratsukko teki loppuverryttelyssä paljon eteen-alas venyttelyä, ja samalla neuvoin ratsastajaa luottamaan aina omaan fiilikseensä ja hankkimaan hevosen luottamus myös maastakäsin; valmennuksen alussa ilmenneitä ongelmia ei saisi päästä syntymään missään nimessä. Kehoitin myös harjoittelemaan erityisesti koottua laukkaa, sillä Madde tarvitsisi siihen lisää energisyyttä ja ylöspäin suuntautuvaa liikettä, jotta se pystyisi saamaan kouluradalla entistä paremmat pisteet.

07.05.2014 - Kouluvalmennus, valmentajana Birgit Holloway kirjoittajana Meela K.
Lueskelin kalenteriani ja viivasin sieltä yli tämän päivän osalta jo pidetyt valmennukset. Päivän rupeamasta olisi enää vain yksi valmennettava jäljellä, ja vihdoin pääsisin matkaamaan kotiini Lontooseen. Silmäni pyöristyivät ihmetyksestä, kun maneesiin asteli kiiltävääkin kiiltävämpi oldenburginhevos-tamma Coral Madness, Madde. "Oh, look how gorgeous it is", huudahdin innoissani. Tammalla oli liikettä vaikka muille jakaa, mutta se kuitenkin käyttäytyi järkevän rauhallisesti loppukäyntejä tekevien orien hirnunnasta huolimatta. Vaihdettuani muutaman sanan ratsastajan kanssa, kehotin ratsukkoa aloittamaan mahdollisimman tehokkaan alkuverryttelyn. Paljon siirtymiä ja taivuttelua kaikissa askellajeissa sekä kaarevilla urilla että avo- ja sulkutaivutuksia tehden. Korjasin ratsastajan istuntaa tarpeen vaatiessa ja pikkuhiljaa Madde alkoi toimia omalla moottorillaan, takajalat mukavasti polkien rungon alle. Siirtymät hitaampaan askellajiin olivat täsmällisiä, mutta pehmeitä ja toisinpäin Maddy puolestaan lähti liikkeelle mukavan tarmokkaasti. Alkuverryttelyn jälkeen pyysin ratsastajaa kokoamaan Maddea hyvin paljon, lähes äärimmilleen, sillä tarkoituksena oli treenata etenkin piruetteja. Sovimme, että ratsukon tuli tehdä piruetit pituushalkaisijan keskeltä aloittaen. Alkuun piruetit tuntuivat hieman leviävän käsiin, eikä Madde pysynyt riittävän hyvin paikallaan. Tamma kyllä oli hyvin koottuna, mutta se vaati ratsastajaltaan vielä täsmällisempiä apuja, jotta piruetti onnistuisi täydellisesti. Useiden yritysten jälkeen piruetti saatiin hiottua jo paljon paremmaksi, jonka jälkeen päätimme valmennuksen itsenäiseen loppuverryttelyyn. Ratsukko höntsäsi aikansa letkeän rentoa ravia maneesissa, jonka jälkeen parivaljakko siirtyi tekemään loppukäynnit idyllisille maastopoluille.


TEKIJÄNOIKEUDET

Sivuilla oleva materiaali on Alondran käsialaa, ellei toisin mainita. Ulkoasun on tehnyt Sanna H. Otsikkokuvista kiitokset Katrinelund, Jacques Toffi ja Van Uytert.

Tämä on virtuaalihevonen! This is a SIM-game horse!

{title}
{menu}
{content}