Everholt Crumble


© scirlin
Virallinen nimi Everholt Crumble "Leevi" Rekisterinumero VH19-048-0034
Rotu, sukupuoli wesfaleninhevonen, ori Väri, säkäkorkeus ruunikonkimo (EE/Aa/Gg), 171 cm
Syntymäaika, ikä 08.10.2019, 6v. Ikääntyminen 3v. 08.11.2019, 6v. 08.01.2020, ikääntyy satunnaisesti
Kasvattaja Everholt Estate Omistaja Alondra, VRL-10878
Painotus koulupainotus Koulutustaso Grand Prix

Sanana crumble tarkoittaa rappeutumista tai murtumista, mitkä molemmat ovatkin todella positiivisia mielleyhtymiä synnyttäviä kirjainyhdistelmiä. Crumblella on toki myös toinen merkitys, jonka varmasti jokainen innokas kotileipuri tietää. Se nimittäin on brittiläinen paistosmainen jälkiruoka. Se jos mikä saa hymyn huulille. Meidän herkkusuu-Leeviä kuvastaakin enemmän tämä jälkimmäinen iloisempi vaihtoehto. Joskus jopa niin paljon, että naama alkaa vääntäytyä hieman vinoon ja olo on tukala niin kuin tapahtuu myös silloin, kun massuun on tullut vedettyä piirun verran liikaa makeaa jälkkäriä. Jos lähdetään tarkkaan miettimään, lähinnä tuo ensimmäinen merkitys crumble-sanalle voisi kuvata sitten hevosen käsittelijän fiilistä koko hommasta. No ei, kaipa tämä ori on ihan kelpo hevonen ja ainakin tietyn tyyppiset ihmiset tulevat sen kanssa toimeen.

Leeviä jaksaa aina tietyn verran päivässä. Se on elämäniloinen ja henkisesti läski otus, joka liputtaa vahvasti hedonismin aatesuunnan puoleen. Maastakäsitellessä Leevi on esimerkillinen. Tosin se toimii vielä kaksinkertaisesti paremmin, mikäli se saa kehut syötävin palkinnoin. Sanat eivät merkitse tälle orille mitään. Sanoa voi mitä tahansa, teothan ne vasta merkitsee. Anna siis herkkuja niin Leevi on tyytyväinen. Ori kun tosiaan tapaa uuden ihmisen, tai vanhan ihmisen, mutta ihmisen kuin ihmisen, sen aivot ehdollistuvat odottamaan herkkuja. Leeviä on hieman lellitty, myönnettäköön. Voi siis olla, että karsinaan astuessa Leevi tulee ihan konkreettisin toimin testaamaan ja tutkimaan löytyykö tulijalta mitään syötävää. Jos ei, niin herralta häviää mielenkiinto alta aikayksikön. Jos kyllä, olet hänen paras kaveri elämänsä loppuun asti.

Harjaustuokiot ovat Leevin kanssa siihen asti mukavia, kunnes orin mahaa alkaa kurnia. Juuri ennen ruoka-aikaa onkin hyvä vetäytyä hevosen luota pois. Hevosen tuntevat suorittavat hoitotoimenpiteet siis aina hyvissä ajoin ennen ensimmäisten heinien jakoa. Leevin kuullessa heinien kahinan, alkaa sen ainoat orimaiset älämölöilyt. Ori ilmoittaa koko tallinväelle, että hän tarvitsee ruokaa. Leevi saa aina ruuat viimeisenä, mitä se ei tosiaankaan ymmärrä. Hieman yksinkertainen kun ori tuuppaa henkisesti olemaan, ei se ole vielä tähän päivään mennessä kokeillut toista lähestysmistapaa ruokahetkeen. Mitä tapahtuisikaan, jos se joskus olisi vaikka hiljaa? Perustilanteessa oria on kuitenkin helppo käsitellä. Harjauksen voi suorittaa huoletta orin seistessä karsinassa vapaanakin. Taluttaessa kesäisin Leevin huomaa yrittävän useammin nousta päätösvaltaan kulkusuunnan määrittelemisessä. Kun muita oreja kiinnostaa lähinnä tytöt, Leevi on äkännyt katseensa herkulliseen ruohoapajaan...

Ratsuna Leevi jakaa mielipiteitä. Periaatteessa orilla kun elämänasenne on sellainen, että kaikesta tekemisistään pitäisi saada nautintoa, voi hikijumpan vääntäminen olla Leeville pienoinen kauhistus. Ori on enemmän hitaanpuoleinen ratsu, jolla kestää ja kestää ja kestää ennen kuin se alkaa toimimaan kohtalaisen hyvin. Leevi tekee asioita yleensä vähän sinnepäin, minkä vuoksi ratsastajan tulee vaatia prikulleen ohjeiden mukaista suorittamista. Jos Leevi huomaa, että se toisinaan voi luistaa töistä, se kokeilee sitä jokaisella kerralla. Jos siis ratsastaja itse on väsynyt, ei tämän hevosen selkään kannata nousta, koska olo ei ainakaan parane - kenelläkään. Leevi ei myöskään katso kovinkaan hyvällä sitä, että ratsastaja käyttää apuja kovakouraisesti. Vaikka Leevi tuntuu joskus olevan kuin täi tervassa, ei sitä pidä mennä potkimaan jaloilla tai lätkimään raipalla. Leevi reagoi tällaiseen toimintaan vain iskemällä suurempia kapuloita rattaisiin. Kaikki tekeminen Leevin kanssa tulee suorittaa mahdollisimman mukavilla tavoilla ja niin, että ori ei koe tehtäviä pakkopullana. Tämä onkin se suurin taito orin kanssa toimiessa. Jos ratsastajalla ei ole mielikuvitusta tehdä tehtävistä mielenkiintoisia, kannattaa hänen unohtaa koko juttu.

Kilpailutilanteissa Leevi on hidas. Siis siinä mielessä, että se vasta kääntyy katsomaan äänilähteen suuntaan, kun vilkkaampi ratsu olisi jo juossut pakoon. Ori ei koe millään tavalla tarvetta hermostua tai lähteä riehumaan kilpailuhäslingissä. Toisinaan sen hitaudesta ja siitä, että myös tästä tilanteesta pitäisi saada suurta nautintoa, on haittaa. Kilpatiimi, joka hermoilee ja haluaisi, että asiat suoritetaan vauhdilla, ei ole oikea tiimi tälle hevoselle. Leevi toimii parhaiten ihmisten kanssa, joilla on samanlainen boheemi jalat maassa -asenne. Jos kemiat klikkaa yhteen, hevonen toimii. Vielä paremmin menee, kun hevosen suussa on tasaisin väliajoin ruokaa.

i. VIR MVA Ch Colonel
KTK-II
kwpn, mkm, 168 cm
ii. Moss Vale
kwpn, rnkm, 168 cm
iii. Acropolis
kwpn, rnkm, 163 cm
iie. January
kwpn, rt, 168 cm
ie. Infantry
kwpn, m, 167 cm
iei. Dansilver
kwpn, m, 169 cm
iee. Hysteria
kwpn, rt, 165 cm
e. VIR MVA Ch Rhea Ishtar
KTK-I
westf, trn, 167 cm
ei. Rinchnach
westf, mrn, 167 cm
eii. Raisting
westf, prn, 164 cm
eie. Fiorella
westf, m, 166 cm
ee. Heavy Rain
westf, trn, 162 cm
eei. Horns and Halos
westf, rn, 166 cm
eee. Dauphina
westf, tprn, 164 cm
LUE SUKUSELVITYS

Jälkeläiset


Leevi ei ole tarjolla jalostukseen.
WESTF-t. Cassata von Lark s. 13.01.2020 e. Everholt Wicked Twisted om. Zonjiet Stud, VRL-00096 meriitit

Kilpailutulokset

Hevonen on kilpailee porrastetuissa kilpailuissa.

Kouluratsastuksessa pisteitä p
Kouluratsastuksessa tasolla 0/10Kuuliaisuus ja luonne p
Tahti ja irtonaisuus p


30.11.2019 - KRJ Cup - Kaihovaara - Helppo B - 03/154

22.04.2020 Alondra, westfaleninhevosorit (06/06) irtoSERT, tuom. alaera

27.02.2020 Lallybroch, westfalen, orit (04/04) RCH, tuom. reibili
27.11.2019 Alondra, westfaleninhevosorit (03/03) RCH, tuom. dookie

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Lue päiväkirjamerkintöjä ja valmennuksia

VIRTUAALIHEVONEN - A SIM GAME-HORSE