Brigitte


© Benny de Ruiter Stables
Virallinen nimi Brigitte "Gitta" Rekisterinumero VH15-230-0025
Rotu, sukupuoli reininhevonen, tamma Väri, säkäkorkeus rautias, 160 cm
Syntymäaika, ikä 17.04.2015, 0v. Ikääntyminen 4v. 17.05.2015, 6v. 31.05.2015, ikääntyy 3 kk = 1 vv
Kasvattaja Mareike Abbing evm Omistaja Alondra, VRL-10878
Painotus koulupainotus Koulutustaso Prix St. Georges
  • Kantakirjattu II -palkinnolla helmikuun tilaisuudessa 2016: 17 + 19 + 17 + 17 = 70p
  • VSN World Champion -arvonimi myönnetty 24.11.2017

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur aipiscing elit. Nunc egestas vulputate arcu, ut posuere nibh vestibulum ut. Maecenas sagittis libero vel nunc accumsan blandit. Proin bibendum blandit orci, facilisis porttitor odio elementum et. Morbi lectus magna, sollicitudin sed fermentum a, dapibus at enim. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur aipiscing elit. Nunc egestas vulputate arcu, ut posuere nibh vestibulum ut. Maecenas sagittis libero vel nunc accumsan blandit. Proin bibendum blandit orci, facilisis porttitor odio elementum et. Morbi lectus magna, sollicitudin sed fermentum a, dapibus at enim.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur aipiscing elit. Nunc egestas vulputate arcu, ut posuere nibh vestibulum ut. Maecenas sagittis libero vel nunc accumsan blandit. Proin bibendum blandit orci, facilisis porttitor odio elementum et. Morbi lectus magna, sollicitudin sed fermentum a, dapibus at enim. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur aipiscing elit. Nunc egestas vulputate arcu, ut posuere nibh vestibulum ut. Maecenas sagittis libero vel nunc accumsan blandit. Proin bibendum blandit orci, facilisis porttitor odio elementum et. Morbi lectus magna, sollicitudin sed fermentum a, dapibus at enim.

i. Bartholomäus
rhld, mkm, 164 cm
ii. Behrend
rhld, m, 163 cm
iii. Beckenbauer rhld, m, 165 cm
iie. Mondfinsternis rhld, m, 160 cm
ie. Rosenblatt
rhld, rnkm, 167 cm
iei. Rochus rhld, mrn, 166 cm
iee. Orchidee rhld, rnkm, 164 cm
e. Geschenk des Himmels
rhld, rn, 165 cm
ei. Gotthilf
rhld, trt, 170 cm
eii. Gotthard rhld, prt, 173 cm
eie. Goldschmuck rhld, trt, 171 cm
ee. Oana
rhld, mrn, 169 cm
eei. Oppenheimer rhld, vprn, 168 cm
eee. Vital rhld, trn, 170 cm
LUE SUKUSELVITYS

i. Bartholomäus on Intermediate I –tasolla kilpaileva mustankimo reininhevosori. Hevonen kilpailee kansallisella tasolla Saksassa. Mitään kovin suuria palkintoja kilpakentiltä ei ole. Bartholomäus on tasainen suorittaja ja sen voi usein bongata hätyyttelemästä viiden parhaan joukkoa. Hevonen on kuitenkin rakenteellisesti aika näppärä ja onkin saanut sen kautta ylistystä monesta suunnasta. Persoonana ori on hieman outo ja sellainen kummajaistyyppinen. Sillä on tapana kokeilla suullaan kaikkea ja kaikkia tarkoittamatta sillä mitään pahaa. Bartholomäus vain sattuu olemaan ihan pirun utelias eikä se tunne rajoja uusien asioiden tutkimiselle. Jalostusarvoa hevosella ei mitenkään suuresti ole. Se on tähän mennessä jättänyt jälkeensä kahdeksan varsaa, joista jopa kuusi on tammoja. Lähinnä jälkeläiset ovat alue- tai kansallisen tason kilpailijoita, mutta mukaan on siunaantunut myös yksi jalostusoriksi hyväksytty poika.

ii. Behrend on melko vaatimattomasta koulusuvusta, mutta sen nimi on kyennyt siitä huolimatta pääsemään kouluratsastuskansan huulille. Hevonen kilpaili aikanaan Grand Prix –tasolla. Se pääsi vuonna 2005 MM-kilpailuihin ja toikin sieltä joukkuekullan Saksan tiimissä. Tämän jälkeen Behrend kilpaili enää vuoden ennen kuin siirtyi kevyemmälle käytölle. Ori oli vain 13-vuotias kun se siirtyi täyspainoisesti siitosorin puuhiin. Tasapainoisen luonteen ja korrektin rakenteensa ansiosta Behrend on ollut varsin kysytty jalostukseen. Orin jälkeläiset eivät kuitenkaan ole tehneet kukaan, ainakaan vielä, mitään yhtä hienoa läpimurtoa kuin Behrend itse. Luotettavia ja hyviä suorittajia jälkeläisistä on kuitenkin muotoutunut. Monet jälkeläiset, varsinkin tammat, ovat niittäneet menestystä näyttelykehissä. Hevonen elelee nykyään omistajansa nurkilla tarhaillen yhden nuoremman ja aktiivisesti kilpailevan omistajansa toisen hevosen kanssa.

ie. Rosenblatt on hollantilaissyntyisen Lena Ankerin kasvatteja. Naiselta on totuttu näkemään herkkiä ja helposti hommaansa syttyviä kilpureita. Rosenblatt on jostain syystä aivan toista maata. Hevosen luonne ei yksinkertaisesti vain sovi kilpahevoselle. Sillä ei ole lähes tulkoon mitään intressiä miellyttää ratsastajaansa vaan tekee ihan sitä, mikä milloinkin kiinnostaa. Tamma on myös laiskanpuoleinen ja sataprosenttinen hedonisti, joka ei jalkaansa nosta, mikäli se ei sille mielihyvää tuota. Rosenblatt on startannut muutamat kansalliset vaativat luokat, mutta kilpahommista oli luovuttava sen ollessa tammalle ja sitä myötä myös ratsastajalle karmeata pakkopullaa. Rosenblatt on kuitenkin hienosta ja menestyksekkäästä tammasta Orchidee, minkä vuoksi Anker piti sen itsellään ja päätti keskittyä ainoastaan tuon emälinjan jatkamiseen. Tamma on kantakirjattu II-palkinnolla ja se on reininhevoskantakirjan lisäksi hyväksytty myös oldenburgin jalostukseen. Hieman pyöreähkö hevonen majailee tällä hetkellä Hollannissa Ankerin sukulaisilla.

e. Geschenk des Himmels syntyi pienelle saksalaisfarmille sateisena lokakuun yönä. Hevonen oli pienestä pitäen todellinen suloisuus. Se oli reipas kuin mikä ja olisi varmasti luottanut ihmisen käsiin jopa oman pienoisen henkensä. Nuorempana hevonen starttasi nuorten hevosten koululuokkia. Sen ei odotettu saavuttavan mitään kovin suuria voittoja tai sijoituksia, mutta kaikkien yllätykseksi Geschenk des Himmels nappasi hallitsevan aseman nuorten kouluhevosten festivaaleilla. Se valittiin tilaisuuden parhaimmaksi nuoreksi koululupaukseksi. Siitä lähti tamman menestyksekäs ura. Hevosen koulutukseen alettiin vähäisillä varoilla panostaa yhä enemmän ja siitä alettiin ihan kunnolla leipomaan kovan tason kouluratsua. Tamman miellyttävä luonne auttoi asiassa eteenpäin, ja ensimmäisen kansainvälisen Intermediate II –luokan hevonen starttasi jo kahdeksan vuoden ikäisenä. Hevosta oli useaan otteeseen kysytty jalostukseen ja heti kun tamma lopetti kilpailu-uransa, pyyntöjä ja kyselyitä alkoi tunkea joka rööristä sisään. Geschenk des Himmelsillä on hurjat kahdeksan varsaa, joille se on periyttänyt äärettömän miellyttävää luonnetta. Jälkeläisistä kolme on kavunnut kansainväliselle tasolle asti ja yhdestä on tullut kansallinen valjakkomestari.

ei. Gotthilf oli iso tummanrautias reininhevonen, joka ei päässyt elämänsä aikana näyttämään todellisia kykyjään. Oikeastaan orin kyvyt jäivät täysin pimentoon. Se oli alkujaankin jo vahinko, jos näin karusti nyt voi sanoa. Hevonen ei ollut kasvattajalle toivottu, joten se päätyikin myyntiin heti peruskoulutuksen jälkeen neljän vuoden iässä. Gotthilf seisoi hetken myytävänä, kunnes sen nappasi erään perheen isä omalle teini-ikäiselle tyttärelleen. Ori päätyi pyörimään aluetasolle vaativiin luokkiin. Gotthilf eli varsinaisessa lukaalissa hevossaunoineen, solariumeineen ja valmentajineen, muttei sen kehitys kuitenkaan ollut lähellekään sitä, mihin mahdollisuudet olisivat kyseisillä resursseilla olleet. Hevonen myytiin toistamiseen 10-vuotiaana, kun sillä alkoi jalat vaivata eikä siitä enää ollut aktiiviseen kilpailukäyttöön. Sen nappasi itselleen vanhahko rouva omalle vaatimattomalle tilalleen. Orilla on tosiaan vain yksi jälkeläinen, joka kuitenkin osoitti kykynsä upealla tavalla kansainvälisillä kouluareenoilla.

ee. Oana on kilpaillut nuorempana Intermediate II –tasolla Ruotsissa, jonne se myytiin 7-vuotiaana. Saksassa tamma ei ole kilpaillut paria nuorten hevosten luokkaa enempää. Oanaa on käytetty eräänlaisena heittopussina, kun se on vaeltanut aina kodista toiseen. Ruotsin sisällä se myytiin kaksi kertaa, minkä jälkeen tamma palasi takaisin syntymämaahansa Saksaan, jossa se vihdoin ja viimein pääsi loppuiän kotiin 15-vuotiaana. Vuotta myöhemmin se synnytti ainoan varsansa, ruunikon tamman. Luonteeltaan Oana on taivaallinen. Vaikka se on elämässään kokenut kaikenlaista, ei se kanna kaunaa kenellekään vaan on aina yhtä iloinen huomatessaan tarhakaverin saapuvan ulos tai saadessaan ihmisiltä hurjan määrän rapsutuksia. Tamma on edelleen elossa ja saakin laiduntaa kaikessa rauhassa suuren hevoslauman kanssa.

Jälkeläiset


Gitta on tarjolla koulupainotteisille evm-sukuisille puoliverioreille. Tamma ei ole tarjolla FWB-jalostukseen!
RHLD-t. Blatterle WD s. 12.11.2017 i. Weitblick om. VRL-01417 meriitit

Kilpailutulokset

Hevonen on kilpaillut porrastettuja koulutustasolleen.

Kouluratsastuksessa pisteitä 3846.49
Kouluratsastuksessa tasolla 8/8Kuuliaisuus ja luonne 1640.74p
Tahti ja irtonaisuus 2205.75p

12.11.2017 Alondra, reininhevostammat (01/01) CH, tuom. Sirpa
15.02.2017 Alondra, reininhevostammat (01/02) SW4, tuom. dookie
02.07.2016 Alondra,reininhevostammat (01/03) SW5, tuom. dookie
15.05.2016 Alondra, reininhevostammat (01/03) SW2, tuom. Spookiness
18.04.2016 Satulinna, puoliveriset, tammat (02/11) RCH, tuom. taffel
20.03.2016 Alondra, reininhevostammat (01/02) CH, tuom. taffel
24.12.2015 Alondra, muut puoliveritammat (01/11) SW5, tuom. taffel

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Lue päiväkirjamerkintöjä ja valmennuksia

VIRTUAALIHEVONEN - A SIM GAME-HORSE