Diamantanz


© Goldhope Farm
Virallinen nimi Diamantanz "Donna" Rekisterinumero VH15-013-0185
Rotu, sukupuoli oldenburginhevonen, tamma Väri, säkäkorkeus voikko, 169 cm
Syntymäaika, ikä 12.11.2015, 7v. Ikääntyminen 4v. 12.12.2015, 6v. 26.12.2015, ikääntyy 3 kk = 1 vv
Kasvattaja Adam Mackay evm Omistaja Alondra, VRL-10878
Painotus koulupainotus Koulutustaso Intermediate I
  • ei vielä meriittejä

Donna on heittämällä tallin tylsimpiä, mutta samaan aikaan myös niitä varmimpia otuksia, jotka jakavat rajusti mielipiteitä. Tamman käsittely on usein melko helppoa, mutta joskus se saattaa aiheuttaa hermojen kiristymistä, kun ei Donna meinaa tehdä kirjaimellisesti mitään. Se saattaa taluttaessa, mikäli sille päälle sattuu, madella kuin mato tai sitten iskeä ihan jopa jarrut pohjaan. Hevosta ei pidä alkaa nykimään, torumaan tai mitenkään muuten ärsyttämään. Yleensä kevyt maanittelu auttaa asiaan, ja neiti on jo muutaman sekunnin jälkeen kiltisti köpöttelemässä perässä. Tällainen toiminta auttaa päätti Donna pistää kapuloita rattaisiin sitten minkä toimenpiteen kohdalla tahansa.

Muiden hevosten kanssa Donna viihtyy hyvin. Se ei koe tarpeelliseksi kyseenalaistaa laumanjohtajien paikkaa vaan tyytyy nöyrästi alempaan kastiin. Vaikka Donna pitääkin paljon lajitovereidensa seurasta tulee se toimeen myös itsekseen. Mukavuudenhaluinen hevonen yleensä seisoskelee tai lämpiminä päivinä makoilee keskellä tarhaa. Todella harvoin sitä näkee riekkumassa harja tuulessa hulmuten, jos koskaan.

Ratsukäyttäytymiseltään Donnaa kuvaa parhaiten sana automaatti. Se tekee ihan mitä tahansa ratsastaja siltä pyytää. Tamma ottaa myös kaikki torut ja loan niskaansa sen enempää protestoimatta. Tämän takia ratsastajaksi ei todellakaan kelpaa sellainen, joka syyttää hevosta kaikesta eikä omassa toiminnasta löydy mitään vikaa. Donna kun on niin hemmetin nöyrä ja alistuvainen ratsu, että potkiva, raipalla lätkivä ja suusta repivä matkustaja selässä rökittää tammaa mennen tullen, eikä se ole kaunista katsottavaa. Vauhtia Donnasta ei saa kuin vasta pitkien lämmittelyjen jälkeen. Pidättää tätä ratsua ei siis tarvitse. Kun masiinasta alkaa vihdoin ja viimein löytyä puhtia, hevonen on erittäin helppo ja miellyttävä ratsastaa. Se tottelee mainiosti eikä homma ainakaan yrittämisen puutteesta jää kiinni.

Donna on mukava kisakaveri, koska se ei hepuloi pienistä. Yleensä tamma saattaa hermoilla, mikäli se jää pitkäksi aikaa tuntemattomien otuksien ympäröimäksi. Jos kilpakarsinan vieressä hengailee tuttu lajitoveri, vaikeuksia tuskin tulee olemaan. Selässä voi tehdä asiat juuri niin kuin kotona tekisi. Donna jos pysyy rauhallisena, homma pelaa yhtä hyvin (tai huonosti) kuin tutulla kotikentällä.

i. Robust
old, vkk, 170 cm
ii. Ravallo
old, vkk, 169 cm
iii. Regato old, trt, 167 cm
iie. Juwel old, rnvkk, 169 cm
ie. Karina
old, rtkm, 169 cm
iei. Legolas old, mkm, 171 cm
iee. Kassandra old, rtkm, 166 cm
e. Damina
old, trn, 167 cm
ei. Jafar
old, m, 168 cm
eii. Janiro old, trn, 168 cm
eie. Queena old, m, 164 cm
ee. Damiette
old, tprt, 160 cm
eei. Tanzaretto old, rtkm, 163 cm
eee. Dunstig Melodie old, rt, 161 cm
LUE SUKUSELVITYS

Jälkeläiset


Donna ei ole tarjolla jalostukseen.
OLD-o. Piratanz s. 18.04.2016 i. Purzelbaum om. VRL-11325 tähän meriitit
OLD-o. Goldentanz s. 14.01.2016 i. Grizzel's Showman om. VRL-11325 tähän meriitit

Kilpailutulokset

Hevonen kilpailee porrastetuissa kilpailuissa.

Kouluratsastuksessa pisteitä 3967.76p
Kouluratsastuksessa tasolla 8/8

Kuuliaisuus ja luonne 1747.06p
Tahti ja irtonaisuus 2220.70p

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Lue päiväkirjamerkintöjä ja valmennuksia

VIRTUAALIHEVONEN - A SIM GAME-HORSE