Everdoom

Virallinen nimi Everdoom "Dom" Rekisterinumero VH16-013-0142
Rotu, sukupuoli oldenburginhevonen, ori Väri, säkäkorkeus tummanruunikonkimo, 167 cm
Syntymäaika, ikä 16.05.2016, 6v. Ikääntyminen 3v. 16.06.2016, 6v. 07.07.2016, ikääntyy 3 kk = 1 vv
Kasvattaja Alondra Omistaja Alondra, VRL-10878
Painotus koulupainotus Koulutustaso Grand Prix

Upeasta trakehnerori Everhartista lähtöisin oleva ever-nimiperhe on yksi lemppareistani, minkä vuoksi olin tarkka valitessani omistuksessani olevalle Eversmilelle vaimoketta. Ori on isänsä kaltainen jykevä puoliveriori, jolla on massaa ja paljon. Äidin puolelta olisi hyvä siis löytyä kevyehköä rakennetta. Vaikka oldenburgin kuuluukin olla massiivinen, en halunnut mitään ylisuurta hidastelijaa vaan tarkoituksenani oli saada pakettiin hieman lisää ilmavuutta ja lennokkutta. Eteeni tarjoutui kompakti kimo hannovertamma Marvellous Herringsistä, jonka isä oli arabialainen täysiverinen. Tästä ihan älyttömästi innostuneena tein päätöksen lähes heti, minkä johdosta tuo siroakin sirompi Marvellous Narcissus saapui meille kevään tienoilla. Tämän yhdistelmän tuotokseen olen todella tyytyväinen. Suuren ox-prosentin omaava emä toi juuri sitä haluamaani ketteryyttä. Everdoomiksi ristityssä, niin ikään kimossa, orissa säilyi myös oldenburgeille ominainen raskasrakenteisuus olematta kuitenkaan liian muhku.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur aipiscing elit. Nunc egestas vulputate arcu, ut posuere nibh vestibulum ut. Maecenas sagittis libero vel nunc accumsan blandit. Proin bibendum blandit orci, facilisis porttitor odio elementum et. Morbi lectus magna, sollicitudin sed fermentum a, dapibus at enim. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur aipiscing elit. Nunc egestas vulputate arcu, ut posuere nibh vestibulum ut. Maecenas sagittis libero vel nunc accumsan blandit. Proin bibendum blandit orci, facilisis porttitor odio elementum et. Morbi lectus magna, sollicitudin sed fermentum a, dapibus at enim.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur aipiscing elit. Nunc egestas vulputate arcu, ut posuere nibh vestibulum ut. Maecenas sagittis libero vel nunc accumsan blandit. Proin bibendum blandit orci, facilisis porttitor odio elementum et. Morbi lectus magna, sollicitudin sed fermentum a, dapibus at enim. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur aipiscing elit. Nunc egestas vulputate arcu, ut posuere nibh vestibulum ut. Maecenas sagittis libero vel nunc accumsan blandit. Proin bibendum blandit orci, facilisis porttitor odio elementum et. Morbi lectus magna, sollicitudin sed fermentum a, dapibus at enim.


© kuvaaja ei halua nimeään mainittavan
i. Eversmile
KTK-III
old, rn, 170 cm
ii. Everhart
Ch, KTK-II
trak, trn, 170 cm
iii. Gambert trak, trn, 172cm
iie. Evermore trak, rnkm, 168cm
ie. Dorothy
KTK-III, KRJ-I
old, rn, 168 cm
iei. Lajos old, rn, 170 cm
iee. Dorthana old, rn, 170 cm
e. Marvellous Narcissus
KV-II
hann, rnkm, 161 cm
ei. Newster ox
Ch, KTK-II
ox, rnkm, 150 cm
eii. New Sorrier ox ox, rnkm, 153 cm
eie. Gisler ox ox, rt, 149 cm
ee. Diablerie
KRJ-I
hann, trn, 169 cm
eei. Damoiseau hann, trn
eee. Vermillon hann, m
LUE SUKUSELVITYS

iii. Gambert on tehnyt mittavan uran Saksassa kouluratsuna ja siitosorina. Tuota tietä sille harva olisi osannut ennustaa, mutta vaikeuksien kautta ori on raivannut tiensä oikeiden ihmisten kanssa maailmankartalle. Gambertin elämän alkutaipaleet eivät olleet kovinkaan helppoja ja sekä varsa että emä olivat lähellä menehtyä varsoessa. Vaikea varsominen toi mukanaan muitakin varsa-ajan ongelmia eikä lääkärit ennustaneet siitä ikinä tulevan kilpahevosta nivelongelmien takia. Tämän takia Gambert ikäänkuin hylättiin turhana hevosena, mutta ruunausta kuitenkin lykättiin. Ja onneksi lykättiin sillä orin nykyinen omistaja näki Gambertissa piilevän potentiaalin. Ja sitähän on. Varsa-ajan vaivat jäivät taakse muutaman vuoden ikäisenä ja ori on edelleen mukana tiheässä treenauksessa. Gambert on myös kantakirjattu Saksassa II palkinnolle.

iie. Evermore ei säästele tunteitaan silloin kun joku asia niitä kuohuttaa. Pippurisen ja varsin tammamaisenkin luonteen omaava hevonen on kuitenkin omiaan etenkin kouluratsastuksessa. Saksalaistilalla edelleen asuva Evermore kilpaili parhaimpina vuosinaan vaativalla tasolla ihan mukavin prosentein. Varsoja sillä on yhteensä neljä joista kaikki ovat enemmän tai vähemmän menestyineitä kouluratsuja. Evermore on ollut monelle ihmiselle opettaja - paitsi vaikean luonteensa kautta, myös upean liikkuvuutensa. Sillä on ollut taito muokata ratsastajista rauhallisia ja tasaisia, jotka eivät hötkyile.
© Cery

iei. Lajos oli legenda jo syntyessään - ja kuten niin monen muunkin legendan, myös Lajosin elämä oli lyhyt, traaginen ja täynnä sattumuksia. Orista povattiin jo varsana tulevaa GP-ratojen tähteä. Sillä oli kaikki edellytykset menestyä; se oli hyväsukuinen, hyvärakenteinen ja liikkui jo varsana näyttävästi. Lisäksi orilla oli aitoa maailmanluokan tähden charmia, ruunikko onnistui säväyttämään ihmisiä kaikkialla, missä liikkui. Lajos oli kuitenkin tunnettu myös erittäin haastavasta luonteestaan ja juuri luonteensa vuoksi se onnistui saattamaan itsensä moniin vaikeuksiin. Ensimmäisen kerran se loukkaantui 1,5-vuotiaana uhitellessaan tarhassa olevalle vanhemmalle orille, jonka ohi Lajosia oltiin juuri taluttamassa. Ori hyökkäsi aitaa kohti ja onnistui loukkaamaan siinä itsensä. Sairasloman jälkeen ori palasi kilparadoille, mutta ei sen luonne siitä rauhoittunut. Kilparadoilla se kyllä esiintyi aina edukseen, eikä sen suorituksia katsoessa olisi arvannut, kuinka hankala eläin oikeasti oli kyseessä. Toinen loukkaantuminen tapahtui onnistuneen kilpailupäivän jälkeen kuljetusautossa, jossa ori latasi jalkansa seinään sillä seurauksella, että edessä oli taas sairasloma. Kuntoutusjakson loppupuolella Lajos pääsi astumaan tammoja, kunnes se palasi kilparadoille. Ei mennyt kauaakaan, kun hevonen onnistui taas loukkaamaan itsensä - tällä kertaa sen verran pahasti, että ori päädyttiin lopettamaan. Omistajan päätökseen vaikutti se, ettei hän halunnut altistaa nuorta hevosta taas uudelle sairaslomalle ja leikkaukselle, jonka ennuste oli vähintäänkin epävarma. Jälkeläistensä kautta Lajos kuitenkin elää edelleen, moni sen jälkeläinen on perinyt isänsä upeat liikkeet ja charmin - etenkin orit ovat olleet tunnettuja myös Lajosin haastavasta luonteenlaadusta...

iee. Dorthana on todellista tammojen aatelia. Se on syntynyt nimekkään ja arvostetun Johan Stoultzin tilalla ja kasvattaja itse pitää erityisesti sen emälinjaa "yhtenä parhaimmista". Toisin kuin moni muu, Johan on aina korostanut emälinjan tärkeyttä, painottaen, ettei ori ole yhtään tammaa tärkeämpi. Dorthana on kaunispiirteinen ja näyttelyissä hyvillä arvosanoilla palkittu tamma, jolla on useita ykkössijoja ja yksi BIS-titteli. Tamman ainoita selkeitä heikkouksia ovat aavistuksen vennot vuohiset, jonka omistaja onkin aina huomioinut orivalinnoissaan. Luonne tammalla on kohdillaan, siinä on kyllä kilpahevosille tyypillistä reaktiivisuutta ja tammoille tyypillistä herkkyyttä, mutta toisaalta se on myös melko helposti käsiteltävissä ja yhteistyökykyinen. Herkkyys ilmenee lähinnä rutiinien suhteen; Dorthanan kanssa on erityisen tärkeää pitää rutiinit mahdollisimman muuttumattomina, sillä suurista poikkeamista päivittäisissä rutiineissa se hermostuu helposti. Vieraissa paikoissa sillä on aina mukana paras kaverinsa, tallikani Betsy, joka saa hevosen pysymään rauhallisena jopa klinikalla. Kotioloissa Dortahana on kuitenkin kuulemma varsin leppoisa ja sävyisä hevonen, joka on useammankin tallityöntekijän suosikki. Dorthanalla on kilpailtu Int I ja II -luokissa ja saanut koulutuomareilta kiitosta erityisesti lennokkaista, mutta kevyen ja vaivattoman näköisistä laukanvaihdoistaan. Nykyään tamma on siirtynyt pääasiallisesti siitoskäyttöön ja saanut tähän mennessä neljä jälkeläistä. Näiden perusteella Dorthana vaikuttaisi periyttävän vahvasti ruunikkoa väritystä, kaunista kaulaa ja miellyttävää luonnetta sekä ratsastettavuutta.
© Cynoria

eii. New Sorrier ox oli 153-senttinen sekoitus koulu- ja matkaratsua. Tämä kuvankaunis ruunikonkimo ori kisasi Dominikaanisessa Tasvallassa erinäisissä pienissä kouluratsastuskilpailuissa enemmänkin harrastuksena kuin tosissaan. Vaikka kouluratsastus olikin orille vain pelkkä harrastus oli se siinä erittäin menestynyt. New Sorrier ox keräsi voiton kotiin lukemattomina kertoina ja niinä kertoina kun voittoa ei tullut oli herra vähintäänkin sijoittuneiden joukossa. Tämän kouluratsastusharrastuksensa lisäksi ori kisasi menestyksekkäästi kansainvälisellä tasolla matkaratsastuksessa. Orin nimi tiedettiin kaikissa piireissä - niin menestynyt se oli. Sorrier tunnettiin sen luottavaisesta luonteesta. Kyseinen arabi oli erittäin rohkea ja tulinen sielu, joka kiiti lähes yhtä kovaa kuin maantiekiitäjä. Ori kantakirjattiin toiselle palkinnolle Dominikaanisen arabikantakirjaan ja se jätti jälkeensä lukuisia menestyneitä jälkeläisiä.

eie. Gisler ox oli 149-senttinen rautias tamma, joka kisasi kouluratsastuksen saralla helpoissa luokissa. Tamma ei ollut mitenkään erityisen tunnettu ja se harvoin oli luokan voittaja vaikka sillä lukuisia sijoituksia olikin. Gisler kiersi runsaasti näyttelyitä ja oli jalostuskäytössä. Monet halusivat tammasta itselleen jälkeläisen sen kultaisen luonteen ja hyvän rakenteen vuoksi jota se periytti loistavalla menestyksellä. Gisler oli usein mukana näyttelyiden kasvattajaluokissa ja toi kauneudellaan myös menestystä ja mammonaa kasvattajalleen Akram Hasnawille. Tamma nukkui rauhaisasti pois 27-vuotiaana, mutta onneksi Gisler jätti jälkeensä 4 upeaa jälkeläistä, joista Newster ox on yksi.
© Ljusia

eei. Damoiseaun ollessa vielä nuori saatettiin henkäistä helpotuksesta, se ei ollut yhtään kuten isänsä Deadwood Mood. Koti-, sekä kisakentillä se käyttäytyi tyynesti ja täsmällisesti. Tammoille ei hirnuttu eikä esittäydytty vaan keskityttiin täysin työntekoon ja ratsastajan apujen kuunteluun. Tämän tietyn täsmällisyyden ansiosta siitä saatiin koulittua upea Grand Prix tasoinen ratsu kansainvälisille kisakentille. Rauhallisuudestaan huolimatta orin liikkeistä löytyi liidokkuutta ja eleganssia. Sellaista, että katsojien huulet unohtuvat raolleen niin pitkäksi aikaa, että suuhun lentää kärpänen. Orin kisaura ei ole suinkaan vielä päättynyt, se kisaa edelleen aktiivisesti kansainvälisellä tasolla.

eee. Vermillon, joka teetettiin tummanruunikon koululupauksen Verbomancerin kanssa, oli varsin heikko varsa. Ensimmäisten päivien aikana oltiin lähes täysin varmoja siitä, että varsa tulisi kuolemaan ennemmin tai myöhemmin. Kaikkien yllätykseksi se vahvistui hengitys hengitykseltä ja päivä päivältä. Loppujen lopuksi siitä kasvoi erittäin temperamenttinen rautarouva, joka kisasi Prix st Georges tasolla menestyksellä. Selästä käsin Vermillon kuunteli saumattomasti ratsastajaansa ja sen liikkeetkin olivat puhdasta kultaa. Maasta käsin se osasi olla yhtä terroristinen kuin isänsä, mutta silti täysin käsiteltävissä. Ei ollut asiaa minkä suhteen se ei olisi osoittanut mieltään. Vihalistalla ensimmäisenä oli kuitenkin traileriin lastaaminen. Jos satapäiseltä joukkiolta olisi kysynyt, että kuka haluaa lastata sen niin yksikään käsi ei nousisi. Lastaustilanteet olivat siis mitä suurimpia tahtojen taisteluja, mutta onneksi iän myötä tamma osasi ottaa asian hieman rauhallisemmin.
© Ljusia

Jälkeläiset


Dom ei ole vielä tarjolla jalostukseen.
OLD-o/t. varsan nimi s. 00.00.2016 e. emän nimi om. omistaja meriitit

Kilpailutulokset

Hevonen kilpailee porrastetuissa kilpailuissa.

Kouluratsastuksessa pisteitä 0.00
Kouluratsastuksessa tasolla 0/10

Kuuliaisuus ja luonne 0.00
Tahti ja irtonaisuus 0.00

01.02.2017 Oldfinion Dressage, oldenburgorit (08/08) irtoSERT, tuom. Welby
30.06.2016 Oldfinion Dressage, oldenburgorit (04/04) irtoSERT, tuom. Jannica

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Lue päiväkirjamerkintöjä ja valmennuksia

VIRTUAALIHEVONEN - A SIM GAME-HORSE