Crescenda


© Katrinelund
Virallinen nimi Crescenda "Reetta" Rekisterinumero VH19-230-0014
Rotu, sukupuoli reininhevonen, tamma Väri, säkäkorkeus mustanruunikko, 169 cm
Syntymäaika, ikä 31.10.2019, 3v. Ikääntyminen 4v. 29.11.2019, 6v. 28.02.2020, ikääntyy satunnaisesti
Kasvattaja Alondra Omistaja Alondra, VRL-10878
Painotus koulupainotus Koulutustaso Intermediate I

Reetassa on hieman Duracell-pupun vikaa. Joskus on ihan mukavaa, että hommat hoituu nopeasti. Esimerkiksi ratsastaessa Reetta tekee kyllä salamana kaikki siltä pyydetyt asiat. Toisinaan sitä voisi tosin ottaa vähän iisimminkin. Kaikenlaisen sähläämisen takaa löytyy kuitenkin erittäin potentiaalinen kouluratsu, jonka meno ei ainakaan yritteliäisyydestä jää kiinni koskaan. Malttamaton energia velloo Reetan ympärillä vuorokauden ympäri. Vaikka tamma hetkeksi seisahtuisi aloilleen ja ainoa liikkuva ruumiinosa olisi toinen korvista, sen kärsimättömyyden ja energisyyden sähköisyyden pystyy aistimaan idioottikin. Sitä vain sitten odottaa milloin räjähtää.

Maastakäsitellessä Reetta ei malttaisi tapansa mukaan pysyä paikallaan. Tamma ei myöskään itse puunaustoimenpiteistä ole moksiskaan, minkä vuoksi tämä hevonen ei ole sellainen, jota mennään hoitamaan moneksi tunniksi, koska muuta tekemistä ei ole. Mieluummin tämä tamma jätetään sitten kokonaan rauhaan oman päänsä kanssa, joka pursuaa kaikenlaisia ajatuksia, joista yhtäkään ei saada loppuun asti pohdittua. Reetta on arvaamaton taluttaessa. Se saattaa löytää metrin päästä jotakin hyvinkin kiinnostavaa, ja ennen kuin se siihen kohtaan ehtiikään, on sen takajalat jo kiiruhtamassa toisaalle. Taluttajalla on vaikeuksia pitää tamman suoralla linjalla, koska tamma nyt vain sattuu kiinnostumaan ihan kaikesta muusta ympärillään.

Ratsuksi Reetta sopii vain kokeneille ratsastajille. Selässä on äärimmäisen hankala pysyä, jos ei ole tottunut superherkkiin hevosiin. Reetta voi aivan yhtäkkiä päättää loikata päinvastaiseen suuntaan varoittamatta. Se aloittaa myös erilaiset protestointiesitykset, mikäli ratsastaja heiluu satulassa niin, että hevonen tuntee ikävää painetta kyljissään. Suuhun ei saa missään nimessä tukeutua, ja hanskat voi heittää tiskiin heti, jos sieltä uskaltaa lähteä vetämään. Reetta on todella kovapäinen kaveri, kun se johonkin asiaan ryhtyy. Hyvä homma tämä on silloin, kun se ryhtyy tuumasta toimeen ja suorittamaan sille annettua tehtävää. Huono homma taas silloin, kun ratsastaja on lähtenyt tamman kanssa taistelemaan joko fyysisesti tai henkisesti. Reetta ei hevillä luovuta, ja mikäli niinkin kummallisesti kävisi, että luovuttaisi, ei se oikeasti työskentele rennosti ja rehellisesti.

Tamma on siroluinen ja sitä myöten todella ketterä otus. Sen on helppo kulkea toisinaan jopa liiankin tiukassa paketissa. Ratsastajan, joka on vähänkään enemmän ratsastanut kovasuisempia ja raskaampia ratsuja, voi olla aluksi vaikea sopeutua siihen, kuinka vähän ohjasapuja tarvitsee käyttää. Reetta usein ymmärtää jo pelkästä ratsastajan tavasta ottaa ohjasta kiinni, että minkä asteisessa muodossa sitä pitääkään edetä. Tamman saa todella helposti ja nopeasti yliratsastettua sellaiseen tilaan, jossa hevonen kulkee turpa luotilinjan takana aivan kippurassa. On paljon ihmisiä, jotka eivät tästä hevosesta ratsuna (jos hevosena muutenkaan) pidä. Allekirjoittanut on itsekin aikojen saatossa siirtymässä enemmän tähän joukkoon. Joskus Reetan ratsastaminen voi tuntua kuin pilven päällä istuisi, siis kirjaimellisesti. Välillä voi tuntua siltä, että onko sen hevosen pää enää edes kiinni vartalossa. Tällä tuntumalla tai tarkemmin sanottuna tuntumattomuudella tulee osata ratsastaa, jotta Reetasta saa perfektin koulupuurtajan.

Muiden hevosten kanssa sosiaalisista tilanteista pitävä Reetta on elementissään. Se esittäytyy aina suurin elein jokaiselle uudelle olennolle ihmiset mukaan lukien. Siitä tuntuu myös useat lajitoverit pitävän. Vaikka Reetta onkin erittäin kärsimätön otus, se kykenee yllättävän hyvin pitämään suuremmankin hevoskatraan aisoissa. Yleensä se onkin arvojärjestyksen yläpäässä, ja homma näyttäisi toimivan niin kaikkein parhaiten. Kilpailutilanteet eivät myöskään ole Reetalle kotihengailua ihmeellisempiä asioita. Kova kuhina, jännittynyt tunnelma ja voimakkaat äänet virittävät Reetan ikiliikkujan sielun aivan uusiin sfääreihin. Joskus se on hyvä asia, joskus ei niinkään.

i. Ch Oldfinion Caporegime
KTK-II
old, trn, 171 cm
ii. VIR MVA Ch Consigliere
VSN Nat-Ch, KTK-I
old, m, 171 cm
iii. Commodore (OLD)
VSN Ch, KTK-II, KRJ-I
iie. Franciszka (OLD)
ie. VIR MVA Ch Actuate Eden SIN
VSN Nat-Ch, KTK-II, KRJ-II, YLA3
old, rn, 167 cm
iei. VIR MVA Ch Feurig Wasser (OLD)
iee. Vivaladiva (OLD)
e. VIR MVA Ch Kornelia von Lark
KTK-III, KRJ-I, KV-II, YLA2
rhld, m, 168 cm
ei. VIR MVA Ch Rosenhof Konrad
KTK-II, KRJ-I
trak, m, 174 cm
eii. Godehard (TRAK)
KTK-II, KRJ-I
eie. Kassandra (TRAK)
VSN Ch, KTK-II, KRJ-I
ee. Ch Bianca von Lark
KTK-III, KRJ-I
rhld, rtkm, 166 cm
eei. Brighgaze (HOLST)
KTK-II, KRJ-I
eee. Birkenhügel Brünhild (RHLD)
KTK-II, KRJ-I
LUE SUKUSELVITYS

Jälkeläiset


Reetta ei ole tarjolla jalostukseen.
RHLD-o/t. varsan nimi s. 00.00.2019 i. isän nimi om. omistaja meriitit

Kilpailutulokset

Hevonen kilpailee porrastetuissa kilpailuissa.

Kouluratsastuksessa pisteitä p
Kouluratsastuksessa tasolla 0/10

Kuuliaisuus ja luonne p
Tahti ja irtonaisuus p

09.05.2020 Hannaby Hanami Week 2020, Intermediate I (78,571 %) 03/25
07.05.2020 Hannaby Hanami Week 2020, Intermediate I (76,429 %) 04/28Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Lue päiväkirjamerkintöjä ja valmennuksia

VIRTUAALIHEVONEN - A SIM GAME-HORSE