kuollut maaliskuussa 2020

Fliederhof Bismarck


© Klosterhof Medingen
Virallinen nimi Fliederhof Bismarck "Bisse" Rekisterinumero VH15-230-0020
Rotu, sukupuoli reininhevonen, ori Väri, säkäkorkeus ruunikko, 164 cm
Syntymäaika, ikä 18.04.2015, 9v. Ikääntyminen 3v. 18.5.2015, 6v. 8.6.2015, ikääntyy 3 kk = 1 vv
Kasvattaja Gestüt Fliederhof evm Omistaja Alondra, Amanda (VRL-10878)
Painotus koulupainotus Koulutustaso Grand Prix
  • Kantakirjattu II -palkinnolla joulukuun tilaisuudessa 2015: 17 + 18 + 17 + 18 = 70p
  • Champion -arvonimi myönnetty 08.03.2020
  • VSN National Champion -arvonimi myönnetty 03.03.2020
  • Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa III -palkinnolla syyskuun tilaisuudessa 2019: 7,5 + 40 + 20 + 0 + 15 = 82,5p
  • Palkittu yleislaatuarvostelussa YLA2 -palkinnolla syyskuun tilaisuudessa 2019: 26 (18+8) + 17 (14+3) + 17 + 17 + 4 = 81p

Jos Bisse olisi ihminen, se olisi varmasti kapinoiva teini-ikäinen, joka luulee tietävänsä kaikesta kaiken. Toisinaan ori etsimällä etsii jotakin, josta se voisi vetää pussillisen herneitä nenäänsä ja pääsee pistämään kapuloita rattaisiin. Hoitotoimenpiteiden aikana kannattaa varoa varpaitaan, koska Bisse tanssahtelee mieluusti paikallaan ja on mesoamassa koko ajan. Kavioiden puhdistus tuottaa siis harmaita hiuksia ja verisiä kyyneleitä, kun ori haluaisi olla tanssahtelemassa myös silloin kun hoitajalla on kavio kädessä. Bisse on todella taitava availemaan kaikenmaailman solmuja. Tosin kiinnittämällä hevosen seinään sen saa hetkeksi rauhoittumaan, koska se keskittyy niin kovasti narun jyrsimiseen. Kauaa tuo ihana rauhallisuus ei kuitenkaan kestä, kun Bisse on repinyt itsensä irti ja vaeltelee naru maata laahaten karsinassaan. Varusteidenlaiton aikana ori protestoi vahvasti vastaan. Kun varusteet on niskassa, seistään niin nätisti ja ei olla kamppeista moksiskaan. Bissen on siis vain saatava jostakin ottaa itseensä, vaikka todellisuudessa se ei välitä, esimerkiksi varusteita tippaakaan. Talutuksen aikana Bissellä on vaikeuksia pysyä ajolinjalla. Hevonen kaartelee oman mielensä mukaan ja yleensä riimunnaru onkin äärimmilleen venytetty, kun tätä kaveria viedään johonkin suuntaan. Auta armias, jos ote lipsahtaa ja ori pääsee vapauteen. Bisse ottaa hatkat alta aikayksikön ja kiitää tuulen lailla hoitajan ulottumattomiin.

Ratsastuksen ajaksi Bisse rauhoittuu hieman, koska se tietää, että sotakannalla oleminen ei kannata. Ratsastajaksi hevosen selkään ei pistetä ketään, kuka voisi hevosen mielipidettä kyseisestä asiasta muuttaa. Sotakannalla oleminen on siis aina ja ikuisesti huono juttu, kun selässä on ratsastaja. Vauhtia on tarjolla usein, kun Bissen kanssa lähtee treenailemaan. Eteenpäinpyrkimystä on hyvin, mutta keskittymistä ja liikkeiden tarkkaa tekemistä saa Bissen kanssa hioa loputtomiin. Vaikka vauhtia on, ratsastaja ei saa olla vetämässä ohjasta tai Bissen vähäinenkin yrittäminen tyssää kuin seinään. Johdonmukainen, reilu ja helliä apuja käyttävän ratsastajan tahdonalaisuuteen Bisse nöyrtyy nopeasti alkutestauksien jälkeen. Bissen bravuuri ovat lisätyt askellajit, mutta niissäkään se ei loista mikäli ratsastaja vain ajaa eteenpäin eikä ymmärrä homman syvintä ydintä. Laukka on jokseenkin töksähtelevää ja lyhyttä, jonka aikana selässä istuminen ei tosiaankaan ole sitä maailman ihaninta puuhaa. Bisse myös huomauttaa aika kovin elein, jos se ei pidä ratsastajan asennosta selässään. Joskus se puree hampaat kuolaimeen kiinni, nostaa päänsä kattoon ja pinkaisee juoksuun tai sitten se pysähtyy hepuloimaan sieraimet suurina. Erilaisia protestointikeinoja Bisseltä kuitenkin löytyy yli miljoona. Aina se keksii kuinka ratsastajan hermot saadaan koetukselle.

Kilpailutilanteissa stressaaminen on Bisselle normaalia. Se yrittää usein purkaa jännitystään kaksijalkaisiin tai sitten omissa oloissaan kilpakarsinan rakenteisiin. Kun jännitys purkautuu ihmisiin, on käsittelijänä oltava rohkea johtajatyyppi, joka ei edes vahingossa päästä Bisseä irti. Alkuverryttelyjen aikana on hyvä pitää muihin hevosiin reilu hajurako, jotta Bisse pääsee keskittymään olennaiseen eikä jännity entisestään muiden hevosten touhuista. Usein käy niin, että Bisse on vielä kisasuorituksen alkaessakin hyperventiloinnin partaalla ja sillä kestääkin hetki päästä suoritusmoodiin. Lastauksen ajaksi on myös nostettava show, jotta ori pääsee näyttämään jälleen kerran, että hän ei alennu kaksijalkaisten tahtoon helpolla.

i. Fliederhof Baddington
rhld, mrn, 169 cm
ii. Barret Ares
rhld, m, 168 cm
iii. Bijou GER rhld, m, 168 cm
iie. Jateme rhld, rt, 165 cm
ie. Fliederhof Limeme
rhld, trn, 166 cm
iei. Larino rhld, mrn, 165 cm
iee. Limette rhld, vprn, 168 cm
e. Fliederhof Felice
rhld, rnkm, 162 cm
ei. Flynn
rhld, rnkm, 163 cm
eii. Florian rhld, m, 165 cm
eie. Linneke rhld, rnkm, 160 cm
ee. Florieke
rhld, trn, 160 cm
eei. Franklin rhld, rn, 168 cm
eee. Ellemieke rhld, m, 158 cm
LUE SUKUSELVITYS

i. Fliederhof Baddington oli hyvin komea mustanruunikko ori, joka oli Gestüt Fliederhofin suuri ylpeys. Ori polveutui erittäin lupaavasta suvusta, josta löytyi toinen toistaan menestyneimpiä kouluhevosia. Lisäksi Fliederhof Baddingtonin isä oli erittäin kuuluisa menestyneistä jälkeläisistään. Itse ori ei suinkaan ollut poikkeus. Jo hyvin nuorena Fliederhof Baddington osoitti kyntensä ollessaan sen aikojen nuorimpia kansallisen tason kouluratsuja. Ratsukko eteni nopeasti kansainväliselle tasolle saavuttaen mainetta ja kunniaa kilpaillen ympäri Eurooppaa. Rakenteellisesti Fliederhof Baddington oli hyvin korrekti sekä luonteeltaan eloisa. Fliederhof Baddingtonin kouluratsastusura tyssäsi orin loukatessa jalkansa oritappelussa laitumella. Harmillisesti orista ei enään ollut radalle, mutta Fliederhof Baddingtonilla olisi silti erinomainen siitosorin ura edessään. Hevonen astui lukemattoman määrän tammoja niin Saksassa, kuin muualta Eurooppaakin. Ori menehtyi myöhemmin vanhuuteen omalla laitumellaan.

ii. Barret Ares oli sellainen ori, jonka kaikki tiesivät. Ori syntyi tunnettuun siittolaan Saksassa ja myytiin vuotiaana tunnetulle kouluratsastajalle. Barret Aresin suku oli erinomainen, ellei täydellinen, ja itse ori oli jo vuotiaana hyvin vaikuttavan näköinen elegantteineen liikkeineen. Orin kasvaessa Barret Ares lähetettiin Saksan tunnetuimman valmentajan hoiviin. Vain parissa vuodessa Barret Ares oli edennyt kansainväliselle tasolle ja oli ehdottomasti oman aikansa menestyneimpiä kouluhevosia. Barret Ares valittiin vuoden oriksi ja toi rutkasti mainetta Saksalle sekä omistajalleen. Elinaikanaan Barret Ares astui monia tammoja ja ori osoittautui erinomaiseksi periyttäjäksi. Orin lukuisat jälkeläiset ovat menestyneet isänsä tavoin kouluradoilla.

ie. Fliederhof Limeme oli hyvin kaunis tummanruunikko siro tamma, joka polveutui hieman harvinaisemmasta suvusta. Tamman isä oli suhteellisen tunnettu ori, mutta emän puolen suku oli hieman vieraampaa. Fliederhof Limeme syntyi yksityiskasvattajalle, jonka oli tarkoitus kouluttaa tammasta itselleen uusi kisaratsu. Omistaja sairastui harmillisesti syöpään ja joutui myymään kaikki hevosensa. Fliederhof Limeme myytiin huomattavan halpaan hintaan Gestüt Fliederhofiin. Vaikka Fliederhof Limeme oli epäilemättä nätti, niin tamman hontelo rakenne laski hevosen arvoa. Fliederhof Limemeltä löytyi liikettä vaikeillekin kouluradoille, mutta luonteeltaan tamma oli hieman arka ja meluisat kilpailupaikat saivat tamman stressaantuneeksi. Fliederhof Limemen kilpailu-ura jäi suhteellisen lyhyeen, ratsukko ehti kohota kansalliselle tasolle asti. Tamman luonteesta johtuen ei ratsukko menestynyt kovinkaan kummoisesti. Hevonen osoittautui kuitenkin erinomaiseksi emäksi ja siitostammaksi. Fliederhof Limeme varsoi elämänsä aikana hurjat kymmenen kertaa, periyttäen jälkeläisilleen hyviä kouluratsun ominaisuuksiaan. Jälkeläiset menestyivät emäänsä paremmin kouluradoilla.

e. Fliederhof Felice on suhteellisen nuori siitostamma kotoisin Gestüt Fliederhofista. Felicellä on hyvin kaunis pää ja erinomainen rakenne. Lisäksi tamma on luonteeltaan täyttä kultaa. Se on hyvätapainen hevonen, jonka kanssa tulee toimeen kuka tahansa. Kouluradoilla ei Fliederhof Feliceä ikinä ole nähty. Tamma loukkasi itsensä ollessaan vuotias saaden etujalkaansa elinikäisen vamman, minkä vuoksi ei Felice kestänyt kovaa rasitusta. Tamma polveutui hienosta suvusta, josta löytyi monia tunnettuja kouluhevosia. Vaikka Felicestä ei ollut kilpailemaan, osoittautui tamma erinomaiseksi siitostammaksi sekä periyttyi hyviä ominaisuuksiansa eteenpäin. Tänä päivänä Felice viettää mammalomaa Gestüt Fliederhofissa.

ei. Flynn oli melko pienikokoinen ori kotoisin Tanskasta. Nelivuotiaana Flynn myytiin Saksaan huomattavan korkeaan hintaan. Ori polveutui hieman tuntemattomammasta suvusta, josta kuitenkin löytyi muutama menestynyt kouluhevonen. Rakenteellisesti ori oli pieni sekä huomattavan raskasrakenteinen. Flynn omasi kuitenkin lennokkaat ja elegantit liikkeet kokoisekseen. Ori yllätti omistajansa täysin menestyessään erinomaisesti kansallisella tasolla. Kansainvälisessä tasolla ratsukko kilpaili muutamia kertoja, mutta kehnolla menestyksellä. Vaikka Flynn oli keskivertoa parempi kouluratsu, ei ori kuitenkaan pärjännyt kansainvälisellä tasolla. Luonteeltaan oria kuvailtiin kuumakalleksi ja hormonihirviöksi. Siitosorina Flynn ei menestynyt aivan odotusten mukaisesti. Ori kyllä periytti jälkeläisilleen kouluratsun ominaisuuksiansa, mutta myös valitettavasti haastavaa luonnettaan, etenkin orijälkeläisille.

ee. Florieke, tummanruunikko pienikokoinen siro tamma, joka oli pienestä koostaan huolimatta hyvin kipakka hevonen. Florieken kohtalo oli ennalta määrätty jo ennen syntymää. Hevosen isä oli tunnettu kouluori ja emä taas tiedettiin hyvänä periyttäjätammana. Floriekesta kaavailtiin tulevaa siitostammaa ja kilparatsua. Nelivuotiaana tamma lähetettiin tunnetulle valmentajalle, joka muovasi Floriekesta Grand Prix tason kouluratsun. Tamman ura alkoi lupaavasti ja nopeasti ratsukko kohosikin kansainväliselle tasolle. Florieke oli harvoja tammoja, jotka menestyivät kansainvälisellä tasolla. Vaikka Florieke oli luonteeltaan kipakka, antoi tamma ratsuna kaikkensa. Siitostammana hevonen ei menestynyt odotetusti. Tamma ei ollut kovin hedelmällinen, josta syystä Florieke ei tiinehtynyt aina ensimmäisellä tai toisellakaan kertaa. Florieke varsoi elämänsä aikana neljä tammavarsaa, osoittautuen hyväksi periyttäjäksi.
sukuselvitys © VRL-00096

Jälkeläiset


Bisse on tarjolla ainoastaan koulupainoitteisille evm-sukuisille puoliveritammoille.
RHLD-o. Baloo von Lark s. 02.09.2019 e. Geheimniswächter om. VRL-10878 ktk-kelpoinen
RHLD-t. Babette von Lark s. 16.08.2018 e. Brigitte om. VRL-10878 ei meriittejä
RHLD-o. Bilbo von Lark s. 29.01.2016 e. Dornröschen om. VRL-03910 ktk-kelpoinen

Kilpailutulokset

Hevonen kilpailee porrastetuissa kilpailuissa.

Kouluratsastuksessa pisteitä 4725.33p
Kouluratsastuksessa tasolla 9/11

Kuuliaisuus ja luonne 2125.97p
Tahti ja irtonaisuus 2599.36p

04.03.2020 Rivia & Skellige, puoliveriorit (07/11) irtoSERT, tuom. alaera
18.10.2019 Alondra, reininhevosorit (02/02) irtoSERT, tuom. VP
06.10.2019 Alondra, reininhevosorit (02/02) irtoSERT, tuom. Miia Maria

18.12.2019 Alondra, reininhevosorit (01/02) SW4, tuom. Sirpa
27.11.2019 Alondra, reininhevosorit (02/02) RCH, tuom. Spookiness
20.11.2019 Lallybroch, puoliverioriit (04/11) RCH, tuom. reibili
26.12.2017 Alondra, reininhevosorit (01/02) CH, tuom. Milja H.
12.11.2017 Alondra, reininhevosorit (01/02) SW5, tuom. Sirpa
15.02.2017 Alondra, reininhevosorit (02/02) RCH, tuom. dookie
03.08.2015 Adina, Muut puoliverioriit (02/12) RCH, tuom. dookie

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Lue päiväkirjamerkintöjä ja valmennuksia

26.06.2015 - Kouluvalmennus, valmentaja Rea (VRL-10658)
Tässä valmennuksessa Bissen kanssa keskityttiin hiomaan Grand Prix -tason vaikeimpia liikkeitä. Annoin ratsastajan verrytellä oria itsenäisesti, keskittyen saamaan orin kuulolle. Ensin ruvettiin työskentelemään ravissa. Harjoitusravi, keskiravi, lisätty ravi sekä koottu ravi löytyivät helposti - varsinkin lisätty ravi oli oikein komea - ja erot olivat selvät, joten siirryimme suoraan vaativampiin liikkeisiin. Pyysin ratsastajaa kokoamaan hevosta passagea varten; puolipidätteet menivät kyllä läpi, mutta orilla ei näyttänyt olevan riittävän kärsivällisyyttä eikä keskittymistä tarpeeksi rauhalliseen tahtiin. Seuraavalla yrityksellä tahdin rikkoutuminen jatkui, joten pyysin ratsastajaa palaamaan normaaliin raviin ja hidastamaan ensin sen tahtia. Kun Bisse jaksoi ravata pienillä askelilla hyvässä tahdissa, siirryimme taas passageen, ja sekin rupesi sujumaan paljon paremmin. Seuraavalla kierroksella pyysin ratsastajaa siirtymään passagen kautta piaffeen. Orilta tuli taas pientä protestointia ja pään viskomista, mutta parin yrityksen jälkeen tahti rupesi taas löytymään, muutama askel kerrallaan.

Laukkatyöskentelyn aloitimme samalla tavalla etsimällä harjoitus-, keski-, lisätyn ja kootun laukan. Laukan kokoaminen aiheutti orissa hetkeksi jännittymistä ja taas pään viskomista, mutta ratsastajan rentoutuessa orikin rupesi laukkaamaan kunnolla. Laukanvaihtojen hiomisen aloitimme yksittäisistä vaihdoista, sitten joka kolmanella, joka toisella ja lopulta jokaisella askeleella. Välillä ori tuntui vain kaahottavan vaihdon läpi kuuntelematta pidätteitä ja tahti pääsi rikkoutumaan, mutta yleisesti ottaen ori suoriutui yllättävänkin hyvin ja useammankin laukanvaihdon sarja sujui kyllä. Loppuun harjoittelimme vielä laukkapiruetteja; niihin ori kaipaisi vähän pyörivämpää laukkaa, mutta sai kuitenkin aina käännyttyä kierroksen verran ympäri.

18.06.2015 - Kouluvalmennus
Tänään oli tarkoitus treenata hevonen herkäksi ja keskittyä perusratsastukseen. Mukaan ottaisin myös vastalaukan harjoittelemista oikein urakalla. Bisse ei aluksi malttanut kävellä rehellisesti pitkällä ohjalla vaan kulki varsin hätiköidysti. Alkuverryttelyinä tein erilaisia siirtymisiä suoralla uralla ja ympyrällä. Orista kuoriutuu niin nopeasti herkästi reagoiva ratsu, kun sen moottorin saa ensin käynti-laukka -siirtymisillä käyntiin. Alkuverryttelylaukkojen aikana tein loivaa kiemuraa suoralla uralla vaihtamatta laukkaa, jolloin aina joka toinen kaari mentiin vastalaukassa. Bissellä ei ollut ongelmia tässä tehtävässä, koska minä toimin selässä oikein. Tein myös täyskaartoja laukkaa vaihtamatta. Bisse säpsähti kentän laidalla riekkuvaa jänistä, joten sillä kertaa hevonen vaihtoi myötälaukalle ja loikkasi kauemmas kentän aidasta. Hetken piti oria rauhoitella, kunnes saatoimme jatkaa. Ennen vaikeampia vastalaukkatehtäviä annoin orin kävellä hetken pitkällä ohjalla.

Seuraavaksi oli tarkoitus siirtyä kentän keskelle suurelle ympyrälle. Ympyrän "kulmiin" oli tarkoitus tehdä voltti, josta jatkettaisiin sitten yksi kaarre seuraavalle voltille asti vastalaukassa. Bissen vauhti yltyi aina hieman vastalaukan aikana, jolloin minulla kesti hetki ottaa liikettä takaisin voltille, jotta kaarteesta tulisi hyvä eikä hevonen kaatuisi sisälle vaan asettuisi ja taipuisi. Kerran voltin jälkeen ori vaihtoi myötälaukalle, mikä johtui omasta sähläämisestä ja apujen liian epäselvästä käytöstä. Sain useasti liioitella vastalaukan apuja, jotta Bisse ei vaihtaisi laukkaa. Poistin ympyrästä kaksi volttia, jolloin vastalaukkaa tuli pitempi pätkä ja kaarretta oli enemmän. Olin todella tyytyväinen Bissen työskentelyyn, koska se pisti itsensä kunnolla likoon ja teki työtä käskettyään, vaikka tiedän, ettei vastalaukka ole sille kaikkein helpoin juttu.

10.06.2015 - Kouluvalmennus, valmentajana Rea (VRL-10658)
Ratsastaja sai verrytellä Bisseä itsenäisesti ja seurasin sivusta orin liikkeitä. Sen laukka vaikutti normaaliakin jäykemmältä, joten päätimme keskittyä tänään laukan kanssa työskentelemiseen. Hevosen rentouttaminen täytyy kuitenkin aloittaa ensin hitaammista askellajeista, joten pyysin ratsastajaa jatkamaan ensiksi käynnissä. Paljon taivutteluita, vuorotellen avo- ja sulkutaivutuksia molempiin suuntiin. Ravissa sama homma, ja seuraava laukannosto sujuikin jo jouhevammin. Bissellä on luonnostaan lyhyt laukka, mutta sen kokoiselta hevoselta olisi hyvä löytyä vähän pidempää askelta. Varsinkin orin eteenpäinpyrkivän ravin jälkeen laukka näyttää erityisen tönköltä. Kunnollisen verryttelyn ja varsinkin kaulan rentouttamisen ja paremman asennon löytymisen jälkeen laukasta saatiin kuitenkin vähän pyörivämpää ja liitovaihe rupesi erottumaan paremmin. Pyysin ratsastajaa jatkamaan taivutuksia myös laukassa, ja kun nekin rupesivat sujumaan rennosti ja paremmassa tahdissa, oli aika kehua oria ja siirtyä loppuverryttelyihin.

01.06.2015 - Vauhdikas maastolenkki putoamisen kera
Tänään oli sitten se päivä, kun ensimmäisen kerran tipahdin Bissen selästä. Oli sekin kokemus, ei voi muuta sanoa. Olin lähtenyt rennolle maastolenkille varttia vailla kolme. Aurinko paistoi nätisti ja linnut lauloivat. Varsinainen kesäilma. Bisse vaikutti omalta itseltään: hepuloi aika ajoin ja pyrki motkottamaan jokaisesta liikkeestäni selästä. Siinä hetken käveltyämme otin muutamat hitaat ravipätkät, jotka sujuivatkin oikein suunnitelmien mukaisesti. Ori ravasi pitkällä askeleella ja pyöristyi niskastakin oikein mukavasti. Ravattuamme hetken pääsimme pellon reunalle, josta homma sitten lähti vyörymään käsistä. Tunsin heti alusta lähtien kuinka ori oli äärimmäisen jännittynyt ja pinkoisi varmasti tuhatta ja sataa eteenpäin, jos sille luvan antaisin. Minähän kun hurjapää olen, annoin orille tuon luvan ja sepä lähti kuin tykinsuusta konsanaan. Olin tottunut orin riehumisiin, joten selässä pysyminen kaiken pukittelun sun muun keskellä ei tuottanut ongelmia. Päästyämme kuitenkin lähemmäs pellon toista reunaa, puskasta pinkaisikin musta jättimäinen koira, joka ei tulostaan ilmoittanut millään lailla. Bisse järkyttyi syvästi, heittäytyi äkkiä sivulle, jottei olisi liiskannut koiraa ja otti sellaisen vaihteen päälle, etten ole ennen nähnyt. Lyhyt laukka muuttui valtavaksi harppailuksi, jota en olisi Bisseltä ikinä uskonut edes löytyvän. Ori oli täysin kuuro edestä, joten mitään ei ollut tehtävissä. Putoaminen tapahtui siinä kohtaa, kun Bisse loikkasi valtavan ojan yli sellaisena loikalla, että jo valmiiksi epätasapainossa olevalla ratsastajalla ei ollut minkäänlaista toivoa pysyä selässä. Minä siis tipahdin sinne ojan pohjalle ja saatoin nähdä kuinka Bisse kompuroi erittäin pahan näköisesti ojanpientareella ohjat korvissa. Siinä sitten syvästi säikähtäneenä kompuroin ylös ojasta ja näin kuinka tumma nelijalkainen kaasutti menemään pitkin soratietä.

Bisseä ei tosiaan näkynyt missään. Olin lähtenyt suoraan tallia kohti. Vasemassa kädessäni tuntui pieni pistely, mutta en antanut sen kauheasti häiritä. Bisse oli nimittäin löydyttävä tai saisin Amandalta sellaiset huudot, että oksat pois. Kävelyrupeamani kesti lähemmäs kaksikymmentä minuuttia, kunnes olin kahden sadan metrin päässä pihasta. Yhtäkkiä puhelimeni pirahti käyntiin. Soittaja oli eräs työkaverini, joka kyseli paniikin vallassa missä oikein olen ja onneksi en ole kuollut. Ihmettelin siinä hetken, että mitä hän nyt sellaisia oikein kyselee. Ymmärsin kuitenkin nopeasti. Bisse oli saapunut tallin pihalle ohjat jaloissaan ja toinen jalustinhihna repeytyneenä. Suuri kivi vierähti sydämeltäni kuullessani, että Bisse on itse kuitenkin lähes naarmuitta selvinnyt matkasta. Seuraava tehtävä oli tutkia onko kädessäni jotain suurempaakin vikaa ja sitten otetaan selvää kenen koira juoksee vapaana ilman omistajaansa.

VIRTUAALIHEVONEN - A SIM GAME-HORSE