Babette von Lark


© Benny de Ruiter Stables
Virallinen nimi Babette von Lark "Babe" Rekisterinumero VH20-230-0005
Rotu, sukupuoli reininhevonen, tamma Väri, säkäkorkeus rautias (ee/Aa), 165 cm
Syntymäaika, ikä 19.08.2018, 12v. Ikääntyminen 4v. 19.09.2018, 6v. 19.11.2018, ikääntyy satunnaisesti
Kasvattaja Alondra Omistaja Alondra, VRL-10878
Painotus koulupainotus Koulutustaso Intermediate II

Lupsakan oloinen Babe-tamma ei hötkyile turhia. Hevonen on lähes aina hyväntuulinen, ja mikäli sitä jokin asia harmittaa, ei se kovinkaan paljon jaksa siitä mellakoida. Babea on helppo höykyttää, kun se ei poikittaista sanaa sano lähes tulkoon mihinkään. On siis äärimmäisen tärkeää, että Babe ei joudu sellaisen ihmisen käsiteltäväksi, joka ei tämän suhteellisen mukavan tamman sielunelämää osaa kunnioittaa.

Ihmisten kanssa Babe tulee siis melko hyvin juttuun. Mitään kovin pitkiä puunaustuokioita se ei kuitenkaan jaksaisi. Tamma saattaa jossain vaiheessa ilmaista halunsa olla rauhassa vaivaantuneella heilumisella ja etukavioidensa kopsuttelulla lattiaa vasten. Normaalit hoitotoimenpiteet onnistuvat kuitenkin ilman ongelmia. Taluttaessa Babe kyllä kuuntelee ja melko helposti myös asettuu aloilleen, mutta se saattaa olla asteen herkempi loikkimaan tai toisinaan jopa sinkoilemaan suuntaan jos toiseenkin. Kengittäjän kanssa Babe on usein sukset ristissä. Tammalla on normaalia heikompi kavioaines, minkä vuoksi se joutuukin vuorovaikuttamaan kengittäjän kanssa useammin kuin muut ratsut. Tästähän tamma ei ole ollut koskaan innoissaan vaan käytännössä tämä on se ainoa tilanne, kun Babe on naama mutrulla.

Ratsastaessa Babe vaatii ja paljon. Se ei ole erityisen herkkä eikä se muutenkaan ole kovin vauhdikas luonteinen. Vaikeus tuleekin siinä, kun Baben pitäisi toimia kuin hyvin rasvattu vaijeri, mutta se onkin kankea kuin puupölkky konsanaan. Hevosta on hankala saada kulkemaan rehdisti itseään kantaen. Tämä ei suinkaan johdu siitä, että Babe olisi jotenkin laiska eikä haluaisi työskennellä. Tamma on vain erittäin hitaasti lämpenevä ratsu, joka tarvitsee paljon apua ja tukea, jotta se voi toimia parhaimmalla mahdollisella tavalla. Laukkatyöskentely on ollut Babelle aina hyvin hankalaa. Jos ratsastajalta ei saada tarvittavaa tukea, Babe etenee laahuustaen ja erittäin löysästi. Kuunnellessaan ja ollessaan ryhdikäs Babe on sitten lyömätön kouluratsu. Ero on kirjaimellisesti niin kuin yöllä ja päivällä. Herkistyessään avuille Babea on aavistuksen helpompi hallita, mutta silloinkaan ei pidä hengähtää hetkeksikään. Mitään automaattista toimintaa Babelta ei kannata odottaa, koska sitä se ei varmastikaan tee.

Uudet tilanteet tamma ottaa tapansa mukaisesti varsin leppoisasti vastaan. Kilpailuissa käyttäytyminen on lähes ensiluokkaista, kunhan Babelle antaa tarpeeksi myös omaa rauhaa eikä sen kanssa olla koko ajan menossa ja hääräämässä. Trailerissa Babe haluaa olla jonkun kaverin kanssa. Silloin matka sujuu kaikista parhaiten. Yksinkin hevonen trailerissaan seisoo ja matkustaa, mutta sisälle saaminen voi olla suuren tuskan takana. Muiden hevosten kanssa Babe osaa olla, mutta liian innokkaat lajitoverit se jättää täysin huomiotta. Tamma kyllä osaa sanoa, mikäli se haluaa omaa rauhaa, jota se myös tarvitsee aika ajoin aika paljonkin.

i. Ch Fliederhof Bismarck
VSN Nat-Ch, KTK-II, KRJ-III, YLA2
rhld, rn, 164 cm
ii. Fliederhof Baddington
rhld, mrn, 169 cm
iii. Barret Ares
rhld, m, 168 cm
iie. Fliederhof Limeme
rhld, trn, 166 cm
ie. Fliederhof Felice
rhld, rnkm, 162 cm
iei. Flynn
rhld, rnkm, 163 cm
iee. Florieke
rhld, trn, 160 cm
e. VIR MVA Ch Brigitte
VSN W-Ch, KTK-II, KRJ-II, YLA3
rhld, rn, 170 cm
ei. Bartholomäus
rhld, mkm, 164 cm
eii. Behrend
rhld, m, 163 cm
eie. Rosenblatt
rhld, rnkm, 167 cm
ee. Geschenk des Himmels
rhld, rn, 165 cm
eei. Gotthilf
rhld, trt, 170 cm
eee. Oana
rhld, mrn, 169 cm
LUE SUKUSELVITYS

Jälkeläiset


Babe ei ole tarjolla jalostukseen.
RHLD-t. Winniette von Lark s. 17.05.2020 i. Wackerherz von Lark om. VRL-09525 meriitit
RHLD-t. Sandrette von Lark s. 19.11.2018 i. Sandór von Lark om. VRL-10878 meriitit

Kilpailutulokset

Hevonen kilpailee porrastetuissa kilpailuissa.

Kouluratsastuksessa pisteitä p
Kouluratsastuksessa tasolla 0/10Kuuliaisuus ja luonne p
Tahti ja irtonaisuus p


11.07.2020 Safiiritiikerin Kilpailukeskus, tammat (07/12) irtoSERT, tuom. Terhi
31.05.2020 Tuontikeskus Vertigo, puoliveriset (04/12) irtoSERT, tuom. Dimma

10.01.2021 Ionic, muut puoliveriset (02/09) RCH, tuom. Sirpa

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Lue päiväkirjamerkintöjä ja valmennuksia

VIRTUAALIHEVONEN - A SIM GAME-HORSE